OUDERSCHAP PEUTER WONEN

Van baby- naar peuterkamer

18 november 2015

kinderkamer

Morgen is het zover. Dan wordt ons meisje twee jaar! Lise is dan geen dreumes meer, maar een echte peuter. En een meisje dat wat mij betreft steeds minder in een babykamer past, maar zo langzaamaan een echte peuterkamer verdient. We wachten er nog even mee hoor, maar ik houd mijn ogen wel continu open voor leuke ideetjes voor de ideale peuterkamer voor mijn meisje en de keuzes die ik daarin zou maken.

Meubels

Lise slaapt momenteel nog in haar ledikant en ik denk dat dat voorlopig nog wel zo kan blijven. Ze klimt er gelukkig nog niet uit! Op den duur wil ik voor Lise graag een peuterbed aanschaffen, dat eventueel verstelbaar is. Ik denk dat ik de kledingkast en commode gewoon zou hergebruiken. De kledingkast kan zijn functie behouden en de commode zal op den duur niet meer als commode gebruikt worden en puur als opbergmeubel dienst doen. Een andere optie is het STUVA opbergsysteem van IKEA, waar ik sinds kort ook helemaal weg van ben.

Inrichting

Ruim een jaar geleden heb ik ook al eens nagedacht over een mogelijke ‘nieuwe’ peuterkamer voor Lise. Ik vond het toen alleen nog erg lastig te bepalen wat dan de stijl van de inrichting moest worden. Nu Lise wat ouder is, weet ik beter wat ik bij haar vind passen en -niet onbelangrijk- wat ze zelf mooi zou vinden. Maar ook dan zijn er natuurlijk nog 1001 mogelijkheden… Allereerst zou ik de kinderkamer graag wat rustiger willen houden. De babykamer heeft een groene muur en na twee jaar begint die me een beetje te vervelen. Ik zou de basis dus graag wit willen houden, met bijvoorbeeld één muur in een subtiele kleur geverfd of met een leuk (niet al te druk) behangetje erop. Qua kleurgebruik in de accessoires zou ik denk ik kiezen voor neutrale kleuren met één accentkleur.

Hoe lang heeft jouw kindje met zijn/haar babykamer gedaan? 

uitleg_artikel

1 reactie

  • Reply marjon 18 november 2015 at 13:16

    Hier wordt de kleine man over 2 maanden 2 jaar. Ledikant staat nog in zijn kamer maar sinds een week ook zijn peuterbedje. Onrustige slaper en we dachten misschien helpt een ander bedje wel. Tot nu toe gaat dat goed! Dus binnenkort eens kijken naar een peuterkamer, leuke nieuwe spulletjes…

    Fijne verjaardag morgen, ik vier met haar mee, alleen geen 2, maar 33 😉

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.