PEUTER QUINN'S UPDATES

Quinn is 2 jaar! | 24 maanden update

9 november 2018

24 maanden

Op Quinn’s verjaardag publiceerde ik de blog over zijn feestje met daarin de brief die ik hem schreef. Maar waar ik het nog niet over heb gehad is zijn ontwikkeling de afgelopen maand. Dat ga ik dus vandaag maar eens doen. Want er is voor mijn gevoel in korte tijd best veel veranderd! Met zijn 24 maanden is Quinn nu een echte peuter. 

Ontwikkeling peuter 24 maanden

Heb ik het net nog over een grote verandering, begin ik met het feit dat er qua eten eigenlijk weinig anders is ten opzichte van de vorige update. We hebben nog altijd een dankbaar mannetje aan tafel zitten, die het meeste dat hij voorgeschoteld ‘mmm lekkah’ vindt.

Drinken uit een normale beker kan hij trouwens nog niet, maar wil ik nu wel met hem gaan oefenen. Over een kleine twee maanden gaat meneer namelijk naar de peuterspeelzaal en dan is het wel handig dat hij zonder knoeien uit een bekertje kan drinken. Waarom we dat trouwens niet eerder hebben gedaan? Omdat ik rietjes- en antilekbekers een uitkomst vind en heel eerlijk gezegd tot nu toe een beetje te lui ben geweest om eerder te beginnen met oefenen.

Goed, dan even wat over het slapen. Want daar is de laatste tijd wel wat in veranderd. Zo wisten we plots weer hoe het was om gebroken nachten te hebben. Het was heel naar, want Quinn kon zomaar een paar uur (klaar?)wakker zijn midden in de nacht. En verdrietig zodra hij merkte dat we een poging deden hem terug in bed te leggen. Hij vroeg dan vaak om zijn fles of wilde naar ‘neeje’ (beneden). Gelukkig kan ik melden dat het de afgelopen paar nachten weer goed is gegaan. Waar het ‘m nou precies in zat die nachten weet ik nog steeds niet, maar Quinn was wel wat verkouden destijds. Het zou kunnen dat hij wakker werd van het hoesten of niet goed vrij kon ademen. Maar wat het ook was, ik ben blij dat het nu over is en we allemaal weer van onze nachtrust kunnen genieten.

En dan het laatste en leukste stuk… Ontwikkeling! Quinn heeft vast gedacht dat je als je twee jaar bent echt begint met communiceren. Want zijn spraak is echt met sprongen vooruit gegaan de afgelopen maand. Hij kende voorheen al wel wat woordjes, maar combineert ze nu moeiteloos tot zinnetjes van twee of zelfs drie woorden. Zo knap! Mijn mond valt er nog net niet van open als hij dat doet. Zelf is hij er ook blij mee, want hij kan nu nóg beter duidelijk maken wat hij wil. Dat dat niet altijd mag is dan natuurlijk weer een tegenvaller.

Want ook dat heeft hij ontdekt. Het feit dat hij dingen die hij wil voor elkaar kan krijgen door het te benoemen. Met bijbehorend drama als dat dan niet mag. Een echte peuter, zullen we maar zeggen. Hoewel hij het grootste deel van de tijd een heerlijk vrolijk mannetje is hoor. Dol op zijn zus en een echte knuffelbeer. Dat laatste trouwens niet altijd, maar op de momenten dat het hem uitkomt. En dat is natuurlijk helemaal oké.

Hij heeft trouwens ook het tellen ontdekt. Doet zijn handen voor zijn ogen en zegt eeeeen, tweeeee, drieeee, zeven, acht, negen, TIEN! Knap hè? Ik kan zo nog wel even doorgaan met mijn trotse-mama-praat, want er is dagelijks wel weer iets nieuws wat voorbij komt. Overigens wil ik hem ook weleens achter het behang plakken. Vooral als ik wil koken en hij het nodig vindt om lades uit te ruimen, gevaarlijke toeren uit te halen met bestek, of ander boevengedrag te vertonen.

Maar als hij me dan weer een knuffel geeft of zegt: ‘mama…. lief!’, dan ben ik dat natuurlijk meteen weer vergeten 🙂

Heb jij een kind van rond de twee jaar en herken je de dingen die ik over Quinn beschrijf? Elk kind ontwikkelt natuurlijk op zijn/haar eigen tempo dus het is helemaal niet gek als dat niet zo is.

1 reactie

  • Reply Nicole 9 november 2018 at 09:25

    Ja herken heel veel van wat je schrijft! Inclusief het waarom hij nog niet uit de gewone beker drinkt 😂 mijn jongste word 11 december 2 jaar.. En is ook zo’n grote boef! En kan ook zo enorm goed laten zien wat peuter drama inhoud.. Bloed onder m’n nagels vandaan af en toe totdat ze dan ineens weer fluistert houw wouw mama (hou van jou) dan smelt ik weer compleet! Het is wat met die kleine donderstenen he 😉

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.