OUDERSCHAP PEUTER SHOPPEN ZWANGERSCHAP

Kraammand voor een peuter

24 september 2016

kraammand peuter

Een kraammand is een mand met cadeautjes die traditioneel wordt gegeven aan de moeder van de pasgeboren baby. In de kraamtijd mag de kersverse moeder dan elke dag een cadeautje openmaken. Bij Lise’s geboorte kreeg ik zo’n mand van mijn moeder. Enorm lief! Nu ik opnieuw zwanger ben en Lise grote zus wordt, leek het me leuk om haar tijdens de kraamweek ook een mand te geven. Grote zus worden is immers niet niks en op die manier wordt ze er nog een beetje extra bij betrokken. Sinds gisteren is de mand klaar en ik laat jou alvast zien wat erin zit!

Kraammand voor een peuter

Ik wilde graag een mand samenstellen met kleine cadeautjes. Het overgrote deel van de dingetjes die ik heb gekocht kost minder dan 5 euro. Een paar uitzonderingen daargelaten. Maar ik heb wel mijn best gedaan spulletjes uit te zoeken waarvan ik weet dat ze er wat mee kan en die ze écht leuk vindt.

kraammand_peuter2

Van links naar rechts en van boven naar beneden ga ik even de cadeautjes langs die Lise straks één voor één zal mogen uitpakken.

Allereerst een kleurboek. Altijd goed en voor nog geen euro bij Action. Ze hadden verschillende varianten, maar ik ging voor een exemplaar in onderwaterthema, omdat Lise momenteel helemaal into Finding Nemo is.

Dan een houten alfabetpuzzel. Deze kocht ik bij Kruidvat voor, als ik me niet vergis, €2,99. We zijn nog niet echt bezig met letters oefenen, dus leek het me leuk voor Lise als ze er op deze manier spelenderwijs kennis mee maakt.

Rechts naast de puzzel zie je een popje dat Lise deze zomer op de kermis won en ik even apart heb gehouden omdat ze op dat moment erg veel nieuwe dingetjes had om mee te spelen. Als het goed is weet ze niet meer dat ze dat popje toen gewonnen had, dus extra leuk als ze het straks uitpakt.

Puzzelen is een van Lise’s nieuwste hobby’s. Ze maakt nu nog voornamelijk de hele simpele puzzels, dus deze Frozen puzzel van 50 stukjes zal een uitdaging zijn. Maar met een beetje hulp van papa of mama moet het zeker lukken.

Daar rechts naast een setje zilveren armbandjes van Kaya Sieraden dat ik een tijdje geleden overhield aan een leuke samenwerking. Ik bedacht toen al het te bewaren voor wanneer de baby geboren zou zijn. In het doosje staat de tekst ‘The love between a mother and a daughter is forever’ en er zit een armbandje in voor Lise en eentje voor mijzelf. Beide met twee in elkaar verweven hartjes. Ik hoop er Lise symbolisch mee duidelijk te maken dat ze altijd mijn mooie lieve dochter zal blijven. En dat de komst van haar kleine broertje niets verandert aan de band die we hebben.

Haarspeldjes zijn altijd goed en deze glitterspeldjes met ster vond ik erg leuk en helemaal Lise. Ik kocht ze bij Etos en betaalde er €2,99 voor.

Daarnaast twee setjes Playmobil. Je ziet het niet zo goed, maar eentje bestaat uit een Caviahok met cavia’s en toebehoren en de andere is een heus babykamertje met alles erop en eraan. Dit waren wat duurdere cadeautjes, maar Playmobil is duurzaam en ik denk (en hoop) dat ze er veel speelplezier aan zal beleven.

Lise is dol op boekjes. Van de zomer kochten we het boekje ‘Bobbi op vakantie’ en dat vond ze erg leuk. Toen ik dit boekje met maar liefst drie verhaaltjes van Bobbi bij Kruidvat zag liggen voor een paar euro, kon ik dus niet anders dan het meenemen.

En last but not least iets wat ik gisteren tegenkwam bij Action: poppenluiers! Helemaal leuk dat Lise straks haar eigen popje kan verschonen als ik de baby een schone luier aan doe. Voor dit pakje van twee luiers betaalde ik €0,99.

En dat waren ze, alle tien de cadeautjes die in Lise’s kraammand komen. Wanneer ze hem precies gaat krijgen is natuurlijk nog onzeker, maar ik vind het een fijn idee dat het alvast klaarstaat. Het lijkt me zo gezellig om haar in de kraamweek bij ons op bed bijvoorbeeld elke ochtend een cadeautje open te laten maken.

Heb jij zelf ooit een kraammand gekregen of er zelf eentje samengesteld?

13 Comments

 • Reply MetMirjam 24 september 2016 at 08:36

  Ik kreeg ook een kraammand voor Fiene toen ik van haar bevallen was. Echt heel leuk om steeds iets uit te mogen pakken! Goed idee om er ook één voor Lise te maken.

 • Reply Simone 24 september 2016 at 14:48

  Echt een super idee! Zo is er voor haar ook feest en aandacht. Het is toch niet niks, ineens een klein broertje erbij.

  • Reply Monique 24 september 2016 at 20:56

   Inderdaad. Een hele verandering!

 • Reply Wendy 24 september 2016 at 16:07

  Super leuk! Noor krijgt nu van alle kraamvisite ook steeds een “grote zus cadeautje” en ze voelt zich dan echt speciaal <3

  • Reply Monique 24 september 2016 at 20:57

   Wat attent dat mensen daar aan denken! En dat het ook effect heeft is helemaal super.

 • Reply Charlotte 24 september 2016 at 17:00

  Wat een ontzettend leuk idee! Ga ik onthouden!

  • Reply Monique 24 september 2016 at 20:58

   Thanks! Zeker ook leuk voor Aukje straks 🙂

 • Reply Jessica 24 september 2016 at 17:39

  Wat een leuk idee! Waarom zou je dit inderdaad niet aan een grote zus cadeau geven in een kraamweek, leuk bedacht!

  • Reply Monique 24 september 2016 at 20:58

   Dank je!

 • Reply Astrid 24 september 2016 at 18:51

  Wat superlief! Ik denk dat Lise dit echt heel leuk gaat vinden. Vooral dat armbandje vind ik geweldig maar oh, PlayMobil is ook super! Daar heb ik echt tot ik weet niet hoe oud nog mee gespeeld.

  • Reply Monique 24 september 2016 at 21:03

   Ik hoop het! Ja ik vind Playmobil stiekem zelfs nog steeds heel leuk. Kan niet wachten er samen met haar mee te kunnen spelen, haha.

 • Reply Janske 24 september 2016 at 22:44

  Wat een leuke cadeautjes! Die alfabet pixel heeft Lola ook een ze vindt hem erg leuk! Ik kreeg ook zo’n maand van mijn ouders. .zo lief!

 • Reply Nicole 25 september 2016 at 07:18

  Wat leuk zeg! Zelf nooit gekregen of gemaakt maar mocht ik ooit weer zwanger zijn vind ik het wel een heel goed idee. Alleen die poppenluiers hebben wij ook gehad en dat was drama. Fay kon het niet zelf dus frustratie alom als ze dan een luier om wilde doen haha. Dus daar wacht ik nog even mee 😁

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.