PERSOONLIJK

Zes weken zomervakantie: beproeving of niet? *

14 augustus 2018

zes weken zomervakantie

We zijn inmiddels aanbeland in Lise’s zesde officiële zomervakantieweek. Onofficieel heeft ze er zelfs al zes op zitten, omdat wij een weekje eerder op vakantie gingen. Hoe dan ook, het leek me mooi eens terug te blikken op deze eerste zomervakantie sinds Lise op de basisschool zit. Ik kan niet zeggen dat ik er tegenop zag, maar ik was wel benieuwd in hoeverre we ons wisten te vermaken in de vijf ‘lege’ weken na onze vakantie in Zeeland.

Zoals gezegd begon onze zomervakantie met een vakantie in Zeeland. Twee weken heerlijk genieten in een luxe chalet op de camping in Renesse. Daar heb je hier en hier al alles over kunnen lezen en zien. Het was heerlijk en we boften ontzettend met het weer. Dat dat voor de resterende weken ook zou gelden had ik niet durven dromen!

Tripjes en dagjes weg

Vanwege dat mooie weer zijn we er veel op uit geweest de afgelopen weken. Zo gingen we een dagje zwemmen in een privézwembad, liepen we een kabouterpad, gingen we naar BillyBird Park Hemelrijk, de kinderboerderij en toen het een keer toch iets minder mooi weer was gingen we naar een binnenspeeltuin. Zelf ben ik daarnaast nog eens drie weekenden van huis geweest. Allereerst naar Nijmegen voor suppen en de Vierdaagse, daarna op een wijnweekend in Duitsland en het derde weekend ging ik met mijn moeder en tante naar Alkmaar.

Afwisseling

Het is dus al met al een heel afwisselende vakantie geweest. Van dagjes thuis tot dagjes weg en voor mij af en toe een weekend helemaal weg. Lise en Quinn zijn ook een paar keer gaan logeren bij mijn ouders en ‘as we speak’ logeert Lise daar in haar eentje. Ze gaat namelijk vandaag met mijn moeder en tante een dagje weg met de trein. Super speciaal vindt ze het dat ze dit keer helemaal alleen uit logeren gaat. Quinn blijft thuis bij mij en mag even genieten van de volledige aandacht.

Geen hele dagen thuis

Maar is zes weken zomervakantie eentonig? Saai? Slaat de verveling toe? Niets van dat alles! Zowel de kinderen als ikzelf genieten enorm van de ochtenden dat we lekker rustig aan kunnen doen. Dat wordt volgende week denk ik weer het meest wennen. Het op tijd naar school vertrekken en daarmee het op tijd opstaan én zorgen voor een acceptabele bedtijd. Ik moet wel eerlijk zeggen dat Lise elke ochtend vraagt wat we die dag gaan doen. Ze wil dus wel heel graag iets ondernemen en dus zit een hele dag thuis blijven er eigenlijk niet in. Maar met een tripje naar de winkel of een ritje met de bus naar de stad of bibliotheek maak ik haar al enorm blij. Meestal komt het erop neer dat we in de ochtend even de deur uit gaan en de middag thuis doorbrengen, zodat Quinn gewoon in zijn bed kan slapen. Ik wil eigenlijk nog een hangmat en hangmat standaard kopen zodat ik in de middag bijvoorbeeld lekker met een boek in de tuin kan gaan liggen. Dat lijkt me perfect voor een momentje me-time!

Zes weken zomervakantie ‘prima te doen’

Dus ja, wat dit alles betreft vind ik zes weken zomervakantie ‘prima te doen’. Het enige dat ik moeilijk vind is tijd vinden voor mijn eigen dingen. Nu heb ik natuurlijk niet te klagen met drie weekendjes weg, maar ik heb het meer over tijd om aan mijn bedrijf, mijn blog, te spenderen. Dat kwam vooral neer op de avonduren, de dagen dat ik opa’s en oma’s kon inschakelen om op te passen en hier en daar wat werk tussen de bedrijven door. Als de kinderen straks weer naar school en gastouder/opa en oma zijn heb ik weer wat meer vrijheid om ook overdag meters te maken en de avonden in te vullen met ontspanning en sport. Daar kijk ik wel echt naar uit!

Maar, eerst gaan we van deze laatste vakantie week een hele mooie maken. Lise is vandaag dus een dagje weg en morgen gaan we met het hele gezin naar Toverland!

Hoe ervaar jij de zomervakantie? Vind je het lastig om je kind(eren) ’tevreden’ te houden of gaat het eigenlijk allemaal vanzelf?

*Disclaimer

2 Comments

 • Reply Nicole Orriëns 14 augustus 2018 at 11:32

  Ik mis in de zomervakantie vaak de structuur en routine van de normale dagen. Ik houd er erg van als het ‘gewoon’ is. Maar verder is de zomervakantie wel oké.

 • Reply Erica 16 augustus 2018 at 08:13

  Leuke blog! We zitten in dezelfde fase want wij hadden ook onze eerste zomervakantie. We zijn nu in week 5. Doordat ik half juli was uitgerekend hadden we geen vakantie plannen en dus 6 lege weken. En vanwege de nieuwe baby heb ik zelf weinig mogelijkheden om de deur uit te gaan.
  Maar, het is echt heel goed gegaan. De dames (4 en 3) hebben zich helemaal niet verveeld. Ze spelen heel leuk samen, zijn een paar keer wezen logeren bij oma, zijn op stap geweest met mijn man en verder heel veel thuis gespeeld. Ik voelde me wat schuldig dat ik hen zo weinig speciaals kon bieden, maar het was ook helemaal niet nodig. Ze hebben het heel leuk gehad samen. En natuurlijk alle tijd om bij het kraambezoek te zijn en hun nieuwe zusje te knuffelen 🙂

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.