PERSOONLIJK

Snapshot Sunday – Zeeland, playdate en kiespijn

10 juli 2016

We hebben een zomers weekje achter de rug. Eindelijk! Het begon al met een heerlijk dagje in het zonnige Zeeland. Ook vond er een spontane playdate plaats. Helaas kreeg ik aan het eind van de week kiespijn en niet zo’n beetje ook… Een week met ups en downs dus. Kijk je mee?

snap1

Vorige week zondag was het de dag na Concert at SEA en werden wij wakker op de camping. Het windje was weliswaar fris, maar de zon scheen volop en daardoor was het toch heerlijk om buiten te zitten! Omdat we geen zin hadden om te haasten, hadden we de volgende dag geregeld dat we nog tot die avond op onze campingplaats mochten blijven staan.

We pakten de auto van mijn broertje en gingen wat rondrijden in de omgeving. We beklommen de ‘Plompe toren’ in Koudekerke en gingen bij Westenschouwen even het strand op en dronken een (alcoholvrij!) biertje bij een strandpaviljoen. Echt heerlijk om nog een dagje te kunnen genieten als je daar toch bent! We misten Lise natuurlijk wel heel erg en daarom kozen we er toch voor eind van de middag aan de terugreis te beginnen. Zo kon ze lekker in haar eigen bedje slapen die nacht (en wij haar daarvoor nog uitgebreid konden knuffelen natuurlijk!).

snap2

Maandag was weer een maandag zoals altijd. Lise vond het fijn weer thuis te zijn merkte ik. Ze was vooral veel aan het lezen in haar boekjes en het grote boek van de Efteling dat we beneden hebben liggen. Toen ik eind van de middag uit mijn werk thuiskwam, kwam ik bij de garage ons achterbuurmeisje van 3 tegen. Haar vader was aan het klussen in de garage en zij en de hond hobbelden daar wat omheen.

De hond besloot dat hij onze garage ook weleens van dichtbij wilde zien en voor we het wisten stond hij bij ons in de tuin. Ik vroeg het meisje of ze mee wilde lopen om haar hond terug te halen en riep even naar haar vader dat ze bij mij was. Lise kent haar van de speelzaal en daar zijn het beste vriendinnen. Toen ze eenmaal mee de tuin in was vroeg ik daarom of ze even hoi wilde zeggen tegen Lise, die op dat moment bezig was een pizza naar binnen te werken. Van het een kwam het ander en niet veel later zat de vader van het meisje thee te drinken bij ons aan tafel, at ik mijn pizza (honger!) en speelde Lise bij ons thuis met haar vriendinnetje tot het bedtijd was. Zo leuk!

snap3

Dinsdagochtend bracht ik Lise weer naar de gastouder. Zoals je ziet had ze er zin in! Zelf ging ik flink aan de studie, met een opdracht die nu helaas nog steeds niet helemaal af is maar gelukkig wel bijna. Na het werk reden we meteen naar mijn broertje, die die dag jarig was. We aten bij hem, genoten buiten nog wat van het zonnetje en kregen koffie met een stukje taart. En natuurlijk kreeg hij cadeautjes en een knutselwerkje van Lise.

snap4

Woensdag moest ik wat eerder naar mijn werk dan normaal. Ik bracht Lise aan het eind van de ochtend naar mijn ouders en moest daarna gelijk door. Ik kon nog wel even zien hoe leuk ze haar nieuwe loopfiets vindt waar ze daar altijd mee mag spelen.

Donderdag had ik een echte mamadag op de planning staan. Het beloofde mooi weer te worden, dus had ik bedacht samen met Lise naar de dierentuin te gaan. Alles ging helemaal volgens planning, behalve dan dat ik er halverwege achterkwam dat ik mijn telefoon was vergeten. Heel even heb ik getwijfeld of ik terug zou rijden, maar aangezien we er al bijna waren besloot ik maar door te rijden. Geen foto’s van ons gezellige uitje dus helaas 🙁 Ik schafte wel een jaarkaart aan, dus we zullen de komende weken nog wel vaker die kant op gaan. Ik zal er dan zeker aan denken mijn telefoon in mijn tas te stoppen!

snap5

In de nacht van donderdag op vrijdag kreeg ik opeens last van mijn verstandskies rechtsonder. Eerst dacht ik dat hij misschien nog niet doorgekomen was en nu dan eindelijk doorkwam, maar toen de pijn vrijdag overdag niet over ging en alleen maar erger werd en mijn tandvlees steeds dikker, begon ik toch aan een ontsteking te denken. Helaas was ik voor mijn studie de hele dag in Leiden en kon ik dus weinig meer doen dan af en toe een paracetamolletje nemen en hopen dat de pijn niet erger zou worden.

De nacht daarna was nog erger, hoewel ik op twee paracetamols wel goed in slaap kan vallen. Ik merkte het direct toen ze uitgewerkt waren. Wat een pijn! Zaterdagochtend gingen we gewoon shoppen voor een bed voor Lise en behang voor beide kinderkamers, omdat dat op de planning stond en ik echt geen zin had mijn hele weekend te laten bepalen door die stomme kies. Weer thuis belde ik de spoeddienst van de tandarts, maar meer dan het advies het goed schoon te houden en bacteriedodend mondspoelmiddel te halen kon hij niet geven. Als het echt te gek werd moest ik nog maar even terugbellen…

Vanmorgen (zondag) was het tandvlees behoorlijk gezwollen, waardoor ik zelfs mijn mond amper open kon doen. Na poetsen, spoelen en een paracetamol ging het gelukkig weer wat beter. Ik twijfelde voortdurend of ik weer naar de tandarts zou bellen of niet. Uiteindelijk toch gedaan. De dienstdoende tandarts was dit keer een vrouw. Zij legde me heel eerlijk uit dat ze me best even wilde zien, maar dat de kies er waarschijnlijk toch uit moet en zij dat zelf niet kan/doet. Ik kreeg nog wat aanvullende tips om het ontstoken gebied schoon te maken en te houden en het advies maandagmorgen meteen mijn eigen tandarts te bellen. Dat ga ik dus maar doen…

Tja, waar de week zo leuk begon eindigt hij toch iets minder leuk. En het is nog wel zulk mooi weer! Ik ben geen fan van de tandarts, maar heb er alles voor over om van de pijn af te zijn. Hopelijk duurt het niet al te lang meer!

5 Comments

 • Reply janske 11 juli 2016 at 09:10

  ahhhhh…die tandpijn…zoooo herkenbaar en zoooooo pijnlijk! Helaas helpt vaak een paracetamol dan ook bijna niet en mag je weer geen ibiprofin tijdens je zwangerschap…ik heb zo ook een maand lang pijn gehad…hopelijk trekt de ontsteking snel weg en kun je het goed schoonhouden zodat het niet opnieuw gaat ontsteken. Ik denk dat ik na mijn zwangerschap ergens een keer mijn verstandskiezen er uit ga laten halen om dat te voorkomen…het zijn toch vaak verandelijke plekken die lastig te poetsen zijn…
  beterschap!!

 • Reply Wilmaaa 11 juli 2016 at 11:05

  Ah wat vreselijk tandpijn! Ik heb er zo´n hekel aan. Ik heb er een keer erge last van gehad en moest toen een wortelkanaal behandeling. Ik hoop voor je dat je tandarts er iets aan kan/gaat doen! Verder had je wel een leuke week zo te lezen 🙂

 • Reply Jodi - liefthuis 11 juli 2016 at 11:13

  Spontane dates zijn vaak het leukste. Oow dit klinkt wel gek maar je snapt me.
  Succes met je kies

 • Reply Charlotte 11 juli 2016 at 12:02

  Auw! Succes bij de tandarts morgen…

 • Reply Vlijtig Liesje 12 juli 2016 at 10:57

  Aargh, wat akelig zeg! Waarom helpt iemand je niet even en trekken ze die kies er snel uit! Ik leef helemaal met je mee.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.