WERK

Mag ik jullie even voorstellen?

4 december 2018

moon

Oh jongens, wat vind ik dit spannend! Gelukkig wel op een leuke manier hoor. Het komt denk ik doordat ik er achter de schermen al zo’n beetje een jaar mee bezig ben en nu dan eindelijk het moment is gekomen dat ik het ga DOEN. Dat geeft toch kriebels! En is het niet spannend omdat ik nog geen idee heb waar dit me gaat brengen, dan is het wel omdat er nog wel het een en ander moet gebeuren…

Laat ik om te beginnen een stukje teruggaan in de tijd. Tijdens het schrijven van mijn scriptie afgelopen zomer realiseerde ik me ineens dat ik zo’n beetje alles aan die scriptie vervelend vond, behalve het schrijven ervan. Als ik eenmaal wist waar ik het over wilde hebben, ging dat schrijven me heel soepel af en had ik er zelfs plezier in. Natuurlijk weet ik al wel langer dat ik (een beetje 😉 ) kan schrijven en dat ik het leuk vind om te doen. Ik ben niet voor niets ooit gaan bloggen en daar zo fanatiek in geworden dat het me uiteindelijk heeft gebracht waar ik nu sta. Met nota bene een eigen onderneming.

Dagdromen

Toen ik dus tijdens het schrijven van mijn scriptie dat momentje van besef had, begon ik stiekem te dagdromen over de toekomst. Maar het afstuderen nam toen nog zoveel van mijn tijd en ‘ruimte in mijn hoofd’ in, dat het op dat moment bij dagdromen bleef. Ik sprak met mezelf af dat ik, als de scriptie eenmaal goedgekeurd was, mijn ideeën eens wat verder zou gaan uitwerken.

Halverwege augustus ontving ik dan eindelijk groen licht wat de scriptie betreft en in oktober mocht ik afstuderen. Eindelijk kwam er wat meer ruimte, in zowel mijn agenda als in mijn hoofd, om mijn plannen verder vorm te geven. Maar ja, met een HBO diploma Toegepaste Psychologie op zak wilde ik ook weleens kijken wat die richting te bieden heeft. Ik solliciteerde op een aantal vacatures en mocht in een week tijd twee keer op gesprek komen. Het leken me oprecht leuke functies, maar om verschillende redenen liepen ze op niets uit.

En toen besloot ik het heft in eigen hand te nemen en me op het vormgeven van mijn eigen droombaan te gaan focussen. Onder het motto: je kunt wel gaan zitten wachten, maar dan gebeurt er nooit wat. En wordt het niets, dan stop ik er gewoon weer mee. Teruggrijpend op mijn communicatie-achtergrond én mijn ervaring als blogger wil ik als tekstschrijver op freelance basis teksten gaan schrijven in opdracht. Dat kunnen teksten zijn voor websites, brochures, nieuwsbrieven, blogs, noem het maar op. Teksten die niet alleen de boodschap van de klant helder en in foutloos Nederlands naar voren brengen, maar vooral ontzettend lekker weglezen.

Tekstschrijver

Ik wil me vanuit mijn ervaring en expertise vooral gaan focussen op het schrijven van teksten binnen de onderwerpen ouderschap, lifestyle, psychologie en onderwijs. Wat heus niet wil zeggen dat ik geen andere opdrachten aanneem, maar ik wil vooral lekker schijven en dat doe ik toch het liefst over onderwerpen waar ik zelf wat mee heb.

Toen ik de knoop eenmaal had doorgehakt, ging het snel. Ik werkte mijn plannen nog wat verder uit, schreef in één avond de teksten voor een complete website, maar… liep vast op het bedenken van een goede bedrijfsnaam. Al vrij snel wist ik namelijk dat ik het niet onder de naam van mijn blog wilde hangen. En wel om de eenvoudige reden dat ik wil dat het twee gescheiden dingen blijven. Maar ja, wat dan wel? Dat bleef lange tijd onduidelijk.

De meeste ideeën die ik kreeg, kon ik vrijwel direct weer van tafel vegen. Tot er vorige week opeens een naam in me opkwam. Om zeker te weten of dit de geschikte naam zou kunnen zijn van mijn nieuwe onderneming heb ik er wat nachtjes over geslapen. Ik deelde hem met een aantal mensen om te peilen welk gevoel me dat gaf. En toen ik positieve reacties kreeg en zelf overtuigd bleef, heb ik hem snel vastgelegd.

Tekstalent is de naam van mijn nieuwe uitdaging. Gelukkig was de domeinnaam nog vrij én kon ik hem registreren als nieuwe handelsnaam bij de KvK. Het enige wat ik nu nog niet heb is een logo. En dat heeft puur te maken met het feit dat de naam nog ‘vers’ is. Ik wil de tijd nemen om te bedenken hoe het logo er ongeveer uit moet komen te zien en dan beslissen of ik het zelf ga ontwerpen of dat ik het iemand anders laat doen.

Stoppen met bloggen?

‘Super leuk allemaal Moon, maar wat gebeurt er met je blog? Ga je daar dan mee stoppen of zo?’ Een logische vraag, met een heel eenvoudig antwoord: ‘Nee!’. Natuurlijk ga ik niet stoppen met bloggen. Ten eerste ga ik niet iets weggooien dat ik in bijna tien jaar heb opgebouwd. En ten tweede vind ik bloggen veel te leuk en verdien ik er mijn geld mee. Ik weet natuurlijk niet hoe het straks allemaal gaat lopen, maar mochten mijn teksten als warme broodjes over de toonbank gaan, dan kan het natuurlijk wel zijn dat ik wat minder tijd voor het bloggen overhoud en er dus niet meer (bijna) elke dag een nieuwe blog online komt. Er zitten immers toch echt maar 24 uur in een dag…

Eigenlijk wilde ik Tekstalent op 1 december lanceren. Ware het niet dat de inschrijving bij de KvK op dat moment nog niet helemaal rond was. En stel dat iemand er op het nippertje met mijn kakelverse handelsnaam vandoor zou gaan? Ik nam het zekere voor het onzekere en daarom is hier nu, op 4 december 2018, de officiële lancering van Tekstalent – ‘Getikt voor jou’!

Ik zou het leuk vinden als je een kijkje neemt op mijn nieuwe website en als je me gaat volgen op Facebook en Instagram. Zegt het vooral voort aan een ieder in je omgeving die om teksten verlegen zit. Ik ga er graag mee aan de slag!

10 Comments

 • Reply MarjonS 4 december 2018 at 07:41

  Gefeliciteerd met je nieuwe eigen bedrijfje. Zo kan ik het wel noemen toch.
  Ik hoop dat je veel mooie teksten mag gaan schrijven.

  • Reply Monique 4 december 2018 at 15:09

   Dankjewel! Ja het staat los van mijn andere bedrijf, dus dat kan je zeker zo noemen. Ik hoop het ook!

 • Reply Charlotte 4 december 2018 at 07:55

  Jeej wat goed! En wat een leuke naam ook! Gefeliciteerd en hopelijk ga je het heel druk krijgen 🙂

  • Reply Monique 4 december 2018 at 15:11

   Dank je! Ja die naam kwam me niet aanwaaien, maar ik ben blij dat het gelukt is 🙂 En ja, dat hoop ik ook! Zou wat zijn hee, dat ik dingen moet gaan afwijzen omdat ik te vol zit…

 • Reply Bregje 4 december 2018 at 08:07

  Jaaa, zo trots op jou! Heel veel plezier en succes!! <3

  • Reply Monique 4 december 2018 at 15:11

   Jaaa, dank je! Super lief! X

 • Reply Janske 4 december 2018 at 08:35

  Wat super gaaf Monique! Veel succes en vooral veel plezier!

  • Reply Monique 4 december 2018 at 15:12

   Dankjewel lieverd! Gaat lukken!!

 • Reply Jacqueline 4 december 2018 at 18:07

  Leuk zeg, gefeliciteerd!

 • Reply Judith Mansveld 5 december 2018 at 19:45

  Leuke uitdaging, goede naam, gaat helemaal slagen lijkt me ! Heel veel plezier en succes ermee! X

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.