PERSOONLIJK

Weer aan het werk. Even omschakelen!

12 mei 2021

Ik keek er ontzettend naar uit. Een week samen vrij met de kindjes. Vooruitgewerkt had ik niet, want ik had al de grootste moeite om mijn deadlines voor de vakantie allemaal te halen. Dat was gelukt. De vakantie kon beginnen. Het weer werkte totaal niet mee, maar dat mocht de pret niet drukken. Wat hadden we het fijn samen.

Sinds afgelopen maandag ben ik weer aan het werk. Toen ik de kinderen gisterochtend naar M had gebracht moest ik toch wel even slikken. Het was een vermoeiende week, maar terugkomen in een leeg en vooral stil huis komt dan toch even binnen. Maar met frisse moed en veel zin ging ik aan het werk. Alleen vond ik het best lastig om de draad weer op te pakken waar ik die een week geleden had neergelegd.

Als het ritme erin zit, ik de smaak te pakken heb en ik duidelijk voor ogen heb wat me te doen staat dan lukt het allemaal wel. Maar nu moest ik echt even omschakelen en op een rijtje zetten wat er allemaal ook alweer op de plank lag en waar ik dan het beste kon beginnen. Wat ook niet echt meehielp was dat ik er maandagochtend pas achter kwam dat ik diezelfde middag een coaching-sessie had. Dat het wel een hele fijne sessie was en dat die me juist weer een beetje in het werkritme heeft gekregen was een leuke bijkomstigheid.

Inmiddels ben ik zo’n beetje twee werkdagen verder en begint de structuur langzaam weer te komen. Ik heb het schrijven in mijn vakantie gemist, dus ik ben blij dat ik daar weer lekker mee aan de gang ben. Ook met de plannen die ik heb voor de marketing van mijn tekstbureau, lopende opdrachten en een aantal leuke klussen waarvan ik hoop dat ik er een ‘go’ op krijg.

Misschien is het inherent aan het ondernemerschap, misschien is het een persoonlijkheidsdingetje. Maar ik heb dus ontdekt dat ik na een vakantie best een beetje moeite heb om er weer in te komen. Niet erg, maar wel iets om in mijn achterhoofd te houden voor een volgende keer.

Waarom ik hier nu pas achter kom? Eigenlijk heb ik vrijwel elke vakantie, met uitzondering van die waar ik echt ‘op vakantie’ was, gewoon doorgewerkt. Vanwege de scheiding en het feit dat ik de kinderen nu maar één van de twee weken thuis heb, wilde ik dat per se niet. Ik wilde eens een keer alle tijd en aandacht aan hen besteden en dat is gelukt. In de avonden was ik zo moe dat van werken niets meer kwam, dus dat loste zichzelf op 😉

En nu is het een kwestie van de flow terugvinden. Heb jij ook altijd even de tijd nodig om weer in je werkritme te komen na een vakantie of gaat dat eigenlijk heel soepel?  

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.