CHALLENGE PERSOONLIJK

Vijf dingen waar ik niet zonder kan

13 september 2016

vijf dingen waar ik niet zonder kan

Dingen waar je niet zonder kunt. Ik weet zeker dat ook jij ze hebt. Het grappige is dat ik best wel weet van mezelf dat er dingen zijn die ik niet kan missen, maar dat ik toch begon te twijfelen toen ik een lijstje van vijf dingen waar ik niet zonder kan moest maken. Maar het is gelukt hoor! Komen ze… Overigens kan ik in de eerste plaats natuurlijk niet zonder mijn gezin, maar dat lijkt me vrij logisch en is zo’n inkoppertje dat ik die bewust niet in het lijstje heb gezet. Dan weet je dat.

1. Lenzen

Een beetje saai, maar op nummer 1 staan toch echt mijn lenzen. Ik heb geen dramatisch slechte ogen (-1.75 aan de ene kant en -1.25 aan de andere) maar als ik geen lenzen draag zie ik toch onscherp en dat vind ik zó irritant. Een bril heb ik trouwens ook, maar die draag ik zelden.

2. Internet

Ik wilde op twee eigenlijk mijn telefoon zetten, maar toen bedacht ik me dat ik eigenlijk ook niet zonder mijn Macbook kan en dat alles eigenlijk draait om het wel of niet hebben van internet. Ik speel dus een klein beetje vals door dit als tweede punt te benoemen en daarmee zowel mijn iPhone 6 als mijn Macbook te omvatten. Ik kan gewoon niet ontkennen dat internet een groot deel van mijn leven inneemt. Soms zou ik er best wat minder mee bezig willen zijn, maar ik haal er zoveel leuke (ook offline) dingen uit, dat ik er toch heel blij mee ben. En af en toe even niet online zijn lukt me ook best hoor. Gewoon een kwestie van doseren 😉

3. Koffie

Ik begon met koffiedrinken toen ik op mijn 23e voor het eerst een fulltime baan had. In eerste instantie vond ik het niet eens echt lekker, maar de gewoonte sleet er langzaam in en inmiddels moet ik helaas toegeven dat mijn ochtend niet lekker start als ik geen kopje koffie heb gedronken. Soms drink ik er dan rond 16:00 uur nog een als opkikkertje en ’s avonds na het eten vind ik het vaak ook best lekker. Al drink ik in plaats van koffie ook weleens thee. Maar meer dan drie kopjes koffie per dag zijn het er gelukkig nooit en ik hoop ook dat ik dat zo kan houden.

4. Fiets

Ik woon in de stad, op een paar minuten fietsen van het centrum. Een auto is fijn voor langere afstanden, maar in de stad uiterst onpraktisch. Wat was ik blij toen Lise eindelijk groot genoeg was om mee op mijn mooie nieuwe mamafiets te kunnen! Ik fiets dus vrijwel dagelijks. Naar de stad, maar ook naar de peuterspeelzaal om Lise weg te brengen en op te halen, zo nu en dan naar mijn ouders en eigenlijk zo’n beetje alles wat binnen het half uur fietsen van mijn huis vandaan is. Lopen vind ik trouwens ook heel fijn en zal ik weer meer gaan doen als de baby is geboren en fietsen met twee kindjes er nog niet in zit.

5. Mascara

Ik ben helemaal niet zo’n extreme ijdeltuit en toch ga ik eigenlijk zelden zonder make-up de deur uit. Ik had hier dus ook ‘make-up’ kunnen neerzetten, maar als ik me bedenk zonder welk product ik écht niet zou willen is dat toch mascara. Een poedertje, oogschaduw of oogpotlood kan ik nog wel missen, maar zonder mascara voel ik me echt kaal.

Wat zijn de dingen waar jij echt niet zonder kunt?

Dit artikel is geschreven op basis van uitdaging 25 uit de 30 Day Blog Challenge.
Lees ook de eerder verschenen artikelen:
Hoe ziet mijn dag eruit?
Mijn drie beste eigenschappen én mijn drie slechtste

6 Comments

 • Reply Vlijtig Liesje 13 september 2016 at 09:18

  Mijn bril en mijn lenzen! Zonder lenzen of bril zie ik niet goed.

 • Reply Cindy - levenalsmama.nl 13 september 2016 at 14:12

  Voor mij zou een bril en internet ook in het lijstje staan. Wat er daarnaast in ieder geval in zou moeten is een flesje water. Ik ga nooit de deur uit zonder.

 • Reply Ineke 13 september 2016 at 14:53

  Internet (en dus ook meteen macbook en telefoon) & mijn auto 😮

 • Reply Maike 13 september 2016 at 18:17

  Sowieso mijn Labello en mijn fiets is ook wel heel belangrijk voor me! Oh en een dag zonder internet is ook HEEL lastig.

 • Reply Marije 14 september 2016 at 07:08

  Internet, lippenbalsem en mijn mannen. Ik zou niet zonder kunnen! Vroeger zou make-up ook nog in het lijstje staan, maar als het echt moet zou ik wel zonder kunnen.

 • Reply Jessica 14 september 2016 at 16:15

  Internet is wel een hele omvattende inderdaad. Make-up kan ik jammer genoeg wel zonder, ik zou willen dat ik daar iets meer mee bezig was, maar het boeit me niet zoveel haha..

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.