PERSOONLIJK

Vier dingen waar ik deze coronatijd niet zonder kan *

18 juni 2020

Het zijn gekke tijden. Ik wilde ‘waren’ typen, maar hoewel het misschien langzaam wat normaler begint te voelen zitten we er nog steeds middenin. Als iemand jou een jaar geleden zou vertellen dat het hele land in 2020 min of meer op slot zou gaan vanwege een nieuw virus zou je diegene voor gek verklaren. Nu zien we allemaal dat het de harde werkelijkheid is. Met thuiswerken als norm, brengen we meer tijd in en om het huis door. We leren meer genieten van de kleine dingen én onze spulletjes. Dit bracht me op het idee om een lijstje te maken met items die ik echt niet had willen missen de afgelopen maanden.

Werk: thuiswerken met Apple

Normaal gesproken moet ik anderen altijd uitleggen hoe het is om thuis te werken. Ergens wel grappig dat bijna iedereen de afgelopen maanden zelf heeft moeten ervaren wat thuiswerken is en of het wel of niet iets is waar je blij van wordt. Ik moet zeggen dat het in combinatie met de thuisscholing van mijn dochter én een peuter die ook wat aandacht nodig heeft, eigenlijk niet te doen was. Maar zonder mijn geliefde MacBook en iPhone was het helemaal niets geworden. Ja, ik ben wat dat betreft een echt Apple-meisje 🙂 Wat andere dingen betreft ben ik helemaal niet zo merkvast, maar ik zou niet meer anders willen. Het fijne vind ik dat alle Apple-apparaten met elkaar verbonden zijn. Mail, foto’s, agenda, alles synchroniseert met elkaar. Daarbij vind ik nog steeds dat de duurzaamheid van dit merk ontzettend goed is. Ik doe nu alweer bijna drie jaar met mijn iPhone 8 plus en hij is nog net zo goed als toen hij uit het doosje kwam 🙂

De eerste periode verschoof ik werk trouwens zoveel mogelijk naar de avonduren en legde mezelf overdag wat minder druk op. Aangezien het aantal betaalde opdrachten half maart opeens drastisch daalde had ik minder deadlines en kon dat dus ook. Een soort geluk bij een ongeluk dus. Gelukkig trekt het inmiddels weer aan en heb ik het nu drukker dan ooit! En dat is maar goed ook, want er moet toch brood op de plank komen hè?

Sport: workouts met mijn eigen sportuitrusting

Met de sluiting van de horeca en scholen ging ook mijn sportschool op slot. Daaag, tweewekelijkse lesjes Xcore en Bodypump. Ik baalde er flink van! Maar liet me niet kisten en trok mijn hardloopschoenen weer onder het stof vandaan. Ook vond ik ergens achterin mijn kast een yogamat die ik werkelijk nog nooit gebruikt had en omdat ik mijn eigen Xcore trainer heb kon ik Xcore gewoon via YouTube doen vanuit mijn eigen woonkamer. Ideaal! De eerlijkheid gebiedt me wel te zeggen dat ik het de laatste weken, ook in verband met de verhuizing, enorm heb laten inkakken. Maar hé, nog maar een kleine drie weken en wee kunnen weer naar de sportschool. Ik kijk ernaar uit!

Ontspanning: series bingen op tv

Tijd voor ontspanning was schaars, maar was er zeker wel. De eerste periode was het dringende advies immers om zoveel mogelijk thuis te blijven. Restaurants en cafés waren dicht, net zoals de meeste winkels. Inmiddels gaat alles weer langzaam open en kunnen we met een beetje gezond verstand weer wat meer naar buiten. Toch merk ik dat ik de avonden vooral thuis doorbreng, zeker aangezien ik nu alleen woon met de kinderen en zij dan in bed liggen. En wat doe je als je thuis bent en het werk voor die dag is gedaan? Juist. Series bingen. Of films. Of lekker ongegeneerd First Dates terugkijken. Dekentje erbij en ontspannen maar. Ik vind het heerlijk.

Kids: tijdloos speelgoed dat uitdaagt

Voor de kinderen zijn de afgelopen maanden alles behalve makkelijk geweest. Ze klagen er overigens niet over hoor, maar ik begon op een gegeven moment echt te merken dat ze contact met leeftijdgenootjes misten. Lise vond de thuisschool maar vervelend en had er steeds minder zin in om geconcentreerd aan het werk te gaan. Wat deze gekke tijd haar wél heeft gebracht is het herontdekken van haar eigen speelgoed. Zo heeft ze bijvoorbeeld oneindig veel gebouwd met Kapla, Lego en Lego Duplo, bouwde ze hele hutten in de woonkamer en werd knutselen een nieuwe hobby. Ook is ze veel meer samen gaan spelen met Quinn. Die twee zijn daardoor de afgelopen tijd veel meer naar elkaar toe gegroeid. De afgelopen periode was dus echt niet alleen maar ellende en moeilijk, maar heeft ook mooie dingen gebracht.

Wat is nou iets waarvan jij zegt: daar kon (of kan) ik écht niet zonder in deze coronatijd?

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.