PERSOONLIJK

‘Verdien je nou eigenlijk geld met je blog?’ *

14 maart 2018

LinkPizza

Ik blog al jaren. Echt al heel lang. Zo leuk vind ik het om te schrijven, content te delen. Te merken dat lezers iets hebben aan de informatie die ik op een rijtje zet. Of zich herkennen in dat persoonlijke verhaal. Een grotere beloning dan dat is er wat mij betreft niet. Toch is het ook leuk om er financieel wat aan over te houden. En naast leuk wat mij betreft ook logisch, aangezien ik er veel tijd en moeite in steek én ook de middelen wil hebben om in mijn blog te blijven investeren. Het voelt nog steeds een beetje gek om mensen uit te leggen hoe ik dan precies geld verdien met mijn blog. Hoe dat online wereldje in elkaar zit. Daarom doe ik vandaag maar eens een poging. Wellicht leerzaam voor de blogcollega die nog niet zo ver is en hopelijk ook interessant voor andere geïnteresseerden.

Rechtstreeks samenwerken met een merk of bedrijf

Toen mijn blog wat groter werd en meer en meer lezers trok, begon ik opeens mailtjes te ontvangen van merken of bedrijven. Vaak in de vorm van persberichten over nieuwe producten of concepten of uitnodigingen voor events. Maar zo af en toe kreeg ik een mail met een verzoek tot samenwerking. Vaak kwam dat dan neer op het schrijven van een advertorial met een bepaalde hyperlink daarin verwerkt, waar het merk/bedrijf mij dan een overeengekomen tarief voor betaalde. Nog steeds werk ik weleens rechtstreeks met een bedrijf samen. Het is de kunst om duidelijke afspraken te maken en natuurlijk een leuke invalshoek te bedenken voor het artikel. Op een saaie reclameboodschap zit niemand te wachten. Ik vind het belangrijk dat sponsored content wat stijl en inhoud betreft bij mijn blog past. Dit wordt in de online mediawereld ook wel native advertising genoemd.

Campagnes binnenhalen via de LinkPizza Marktplaats

Tegenwoordig zijn er ook plekken waar bloggers en adverteerders samenkomen. Niet letterlijk, maar online. Een voorbeeld van zo’n marktplaats is LinkPizza. En dat werkt dus twee kanten op. Aan de ene kant kan een blogger ‘bieden’ op een opdracht van een adverteerder. Daarmee pitch je dus met je tarief en een motivatie waarin je uitlegt wat je de adverteerder te bieden hebt. Aan de andere kant kun je als adverteerder dus zoeken naar een blogger de een artikel kan schrijven over jouw product of dienst. En dat werkt erg fijn! Ik heb nu al een aantal campagnes via LinkPizza binnengehaald. Je bepaalt zelf waar je wel op wilt pitchen en waarop niet en je hoort meestal vrij snel of je bent uitgekozen voor die betreffende campagne. Vervolgens ga je ermee aan de slag, dien je via het systeem een preview in en bij akkoord kan hij online. Soms moet er nog een kleine aanpassing worden gedaan, maar tot nu toe is bij mij bijna alles direct in orde geweest.

Affiliate marketing

Naast artikelen die ik specifiek in opdracht van een merk of bedrijf schrijf, schrijf ik natuurlijk over dingen die me zelf interesseren. Of waarvan ik denk dat jij er iets aan hebt. Dit kan algemene informatie zijn, maar ik review natuurlijk ook weleens een stuk speelgoed of ik noem een gekocht kledingstuk of (web)winkel. Vaak kan ik daar een zogenaamde affiliate link op plaatsen. Simpel gezegd betekent dat, dat wanneer jij op de link klikt en besluit iets te kopen, ik een kleine vergoeding ontvang in de vorm van percentage van het besteedde bedrag. Nu denk ik er lang niet altijd aan om te kijken of ik zo’n affiliate link kan vinden. Maar sinds ik werk met LinkPizza is dat probleem opgelost. LinkPizza zet links naar adverteerders binnen hun portfolio namelijk automatisch om in affiliate links. Ik hoef dus niet meer handmatig affiliate links toe te voegen en dat bespaart me een hoop tijd!

Ben jij blogger en werk je (nog) niet met LinkPizza, neem dan vooral eens een kijkje op de website. Schrijf je gratis in, voeg je website toe en vul je mediakit. Doordat je mediakit is gekoppeld met LinkPizza en Google Analytics wordt deze voor een groot deel automatisch gevuld. Verder kun je aangeven voor welk soort samenwerking en welke prijs je te benaderen bent. Het is niet alleen leuk als je een zakcentje kunt verdienen met wat je het liefst doet, maar de opdrachten die voorbij komen zijn vaak verrassend leuk. Zo blog je ook eens over dingen waarover je anders misschien nooit had geschreven!

Ben je geen blogger maar een (vaste) lezer van mijn blog, dan hoop ik dat ik je wat meer inzicht heb kunnen geven in de manier waarop ik geld verdien met mijn blog. En je niet met nog meer vraagtekens achter te laten. Heb je vragen, stel ze dan gerust in een reactie onder dit artikel of schiet me even aan op social media.

Kende jij LinkPizza al?

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met LinkPizza.

5 Comments

 • Reply Jacqueline 14 maart 2018 at 09:34

  Ik vind Linkpizza ook ideaal! Zo nu en dan kijk ik of er een voor mij interessante campagne bij zit en dat die affiliate linkjes vanzelf gaan, is wel zo makkelijk.

 • Reply Essma 15 maart 2018 at 08:10

  Link Pizza ken ik wel en heb het ook geïnstalleerd maar daar is ook alles mee gezegd 😄…kijk nauwelijks naar opdrachten of wat dan ook. Misschien komt dat nog, maar voor nu vind ik het leuk om gewoon te bloggen.

 • Reply margo vonk 15 maart 2018 at 17:39

  Interessante blog.
  Wie weet lukt het mij ook om op deze maner iets te verdienen?!
  Dank voor de tip.

 • Reply Robin 15 maart 2018 at 21:30

  Nog nooit van gehoord wil het wel eens proberen

 • Reply Nicole Orriëns 16 maart 2018 at 11:09

  Ja zeker! Ik vind Linkpizza zo fijn omdat ik niet altijd tijd en zin heb om helemaal een affiliate link te gaan maken. Linkpizza doet dat voor mij. Zelfs al moet ik daardoor commissie inleveren dan nog vind ik het dat wel waard. Alleen voor bol.com maak ik de links even zelf.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.