PERSOONLIJK

Vandaag is mijn verjaardag!

5 maart 2020

Hieperdepiep… hoera!’ Dit roept Quinn sinds hij een paar dagen geleden ontdekte dat ik vandaag jarig ben. Bijzonder eigenlijk, hoe zo’n gebeurtenis bij die kleintjes al leeft. Ze krijgen het natuurlijk volop mee op de opvang als er andere kinderen jarig zijn en hun eigen verjaardagen zijn helemaal de speciaalste dag van het jaar. Ik mag inmiddels alweer 35 kaarsjes uitblazen, maar dat had je vast al kunnen aflezen uit bovenstaande foto. Een mooi rond getal, precies tussen de 30 en 40 in!

Voel ik me oud? Nee, vrijwel nooit. Ja, als ik slecht geslapen heb en toch mijn bed uit moet. Of het net iets te gezellig gehad heb op een feestje en ik de volgende dag gewoon voor de kinderen moet zorgen. Maar dan weet ik altijd wat de oorzaak is. Hoewel… ik heb laatst een paar weken last gehad van pijn in mijn nek en schouder. Eerst dacht ik dat spanning de oorzaak was, maar inmiddels weet ik dat mijn lijf het niet zo fijn vindt als ik Quinn vier keer per dag in en uit het voorzitje op de fiets moet tillen. Hij weegt inmiddels rond de 18 kilo en om hem daarin te krijgen moet ik best ver boven mijn macht tillen. Niet best voor de schouderpartij, kan ik je melden. Daar moeten we dus binnenkort wat op verzinnen.

Maar even terug naar vandaag, want hoewel ik mijn verjaardag als kind helemaal superbijzonder vond, is hij dat tegenwoordig stukken minder. Maar toch, iets van die kinderlijke blijheid en kriebels blijf ik voelen op 5 maart, ‘mijn dag’. En eigenlijk hoop ik dat dat nooit over gaat. Want hoe mooi is het om te vieren dat je er weer een jaar in goede gezondheid bij op mag tellen? Dat je alweer 35 jaar op deze aardbol rondloopt en hopelijk nog heel veel jaren te gaan hebt? Dat je nog lang niet oud bent en het ook nog best even duurt voor je de 40 aantikt (no offence, mensen die al wel wat ouder zijn)?

Ik vier het leven. Elke dag, maar vandaag een beetje extra. Het is verder trouwens een normale werkdag voor mij. Vanmiddag ga ik met Lise naar de zwemles en als we terug zijn komt er familie bij ons eten. Komend weekend komen er gezellig wat vrienden langs en proosten we op het ingaan van mijn, jawel, 36e levensjaar 🥳

En nu: taart!

3 Comments

 • Reply Eke 5 maart 2020 at 06:36

  Van harte gefeliciteerd! Veel plezier vanavond met de eters en dit weekend!

 • Reply MarjonS 5 maart 2020 at 10:56

  Gefeliciteerd!

 • Reply Marian B 5 maart 2020 at 12:49

  Van harte gefeliciteerd en een fijne dag gewenst!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.