OUDERSCHAP PERSOONLIJK PEUTER

Van wie heeft onze dochter haar looks?

9 maart 2016

dagindeling

Toen Lise net geboren was vond ik het ongelooflijk moeilijk te zeggen of ze wat uiterlijk betreft nu op mij lijkt of op M, of dat het een mix is van ons beiden. Anderen vonden het ook lastig. ‘Ze lijkt op zichzelf’, schreven de meeste mensen in het kraambezoekboek. En dat is natuurlijk ook zo! Later ging ik steeds meer overeenkomsten zien, maar zag ik zowel dingen van M als van mezelf in haar terug. Ik zocht een foto op van toen M en ik ongeveer Lise’s leeftijd hadden en zet ze naast, of beter gezegd: onder, elkaar. Van wie heeft Lise haar looks?

Als het goed is ben ik op onderstaande foto zo’n beetje precies even oud als Lise nu is. De foto is namelijk gemaakt toen ik bij het bedje stond van mijn, op dat moment, pasgeboren broertje. En hij is 2 jaar en 4 maanden jonger dan ik.

moon_peuter

Hoe oud M op onderstaande foto is, weten we helaas niet precies, maar het lijkt me toch vrij duidelijk een peuter 🙂

chiel_peuter

Zoals je ziet hebben we duidelijk een totaal verschillende oog- en haarkleur. Ik ben benieuwd welke dingen je in Lise terugziet! Laat je reactie achter onder het artikel.

Op wie lijkt jouw kind het meest? Op jou of op je partner? Of is het echt een mix?

9 Comments

 • Reply MetMirjam 9 maart 2016 at 07:12

  Wat leuk! Ik zie de vorm van het gezicht van Michiel heel erg terug maar dan wel met jouw oogjes, neus en mond hahaha. Bij ons is het echt een papa’s kindje. Al vanaf haar geboorte roept iedereen dat ze zo enorm op Michiel (ik heb er ook één 😉) lijkt en nu is ze bijna 2 en hoor ik dat nog steeds!

 • Reply Wilmaaa 9 maart 2016 at 09:39

  Ze lijkt wel op beide van jullie denk ik 🙂 Yarah lijkt op mij, maar met de ogen van Michiel en een beetje zijn neus. haha!

 • Reply Nicole 9 maart 2016 at 13:41

  Oh jouw mond en ogen.. overduidelijk! Hier hoor ik alleen maar dat ze op papa lijkt en op oma (mijn moeder), maar als je een peuterfoto van mij erbij pakt zie je echt wel overeenkomsten. Alleen vinden mensen het lastig om naar iets anders dan haarkleur en oogkleur te kijken 😛

 • Reply Marijke 9 maart 2016 at 14:50

  Jouw mond en kleur ogen. Maar de vorm van de ogen vind ik meer van papa. Leuk om zo te zien met jullie foto’s ernaast. Alleen die krullen??????

 • Reply Simone 9 maart 2016 at 14:55

  Oeh ik vind haar echt het meest op jou lijken! Haha leuk is dat altijd, foto’s vergelijken. Onze kleine is echt een mix van mij en mijn man.

 • Reply Marike 9 maart 2016 at 15:14

  Ik vind Lise wel heel duidelijk een mix van jullie, maar zie toch vooral een eigen gezichtje 😉 Heb dat bij de meeste kindjes wel, tenzij ze echt een kopie van hun vader of moeder zijn.

 • Reply Jeroen 9 maart 2016 at 16:29

  Vorm van het gezicht en de ogen meer van M en de mond en neus overduidelijk van jou

 • Reply Susanne 9 maart 2016 at 21:33

  Oh wat leuk dit! In de foto van jouw man herken ik gelijk (de oogopslag van) Lise maar ze lijkt ook erg op jou. Een mixje vind ik!

 • Reply janske 9 maart 2016 at 22:34

  ohh wat schattig! Ze lijkt meer op jou vind ik 🙂 maar ook wel op papa qua vorm van gezicht 🙂 Van wie heeft ze die krullen dan 😉

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.