PERSOONLIJK WONEN

Van huis naar thuis – Verhuisupdates!

26 mei 2020

‘Heb je een huisje gevonden?’ Toen ik op Instagram liet zien dat we begonnen zijn met klussen, kreeg ik van alle kanten die vraag op me afgevuurd. Logisch natuurlijk, want ik had nog nergens officieel gemeld dat er inderdaad een nieuwe woning voor mij en de kinderen is. Hoog tijd dus voor een update! Ik ga een huis huren dat (gelukkig) ook in Eindhoven staat. En het is niet zomaar een huis, maar het huis waar ooit mijn oma gewoond heeft. Hoe bijzonder is dat? Het ligt op ongeveer twintig minuten fietsen van waar we nu nog wonen. Naar school fietsen we er een kwartier op, dus dat is allemaal best te doen.

En nu zijn we dus druk bezig om van dat huis een fijn thuis te maken. We zijn begonnen met het verven van een muur in Lise’s slaapkamer en in die van mijzelf. Quinn heeft de kleinste slaapkamer en krijgt in plaats van een gekleurde muur hele toffe gordijnen. M is een echte topper want hij heeft deze hele week vrij genomen van zijn werk om te helpen met inpakken, verhuizen en klussen. Ik vind het zo bijzonder en ben hem er natuurlijk enorm dankbaar voor. De kinderen betrekken we heel nauw bij het hele proces. Aan de ene kant noodgedwongen, omdat Lise maar twee dagen per week naar school gaat, maar ook bewust omdat ik denk dat het emotioneel gezien heel goed voor ze is om de verhuizing letterlijk van dichtbij mee te maken.

Zo heeft Lise geholpen met het verven van haar roze muur – waar ze enorm blij mee is – en kan ze niet wachten tot ze mag helpen met het in elkaar zetten van haar bed en kledingkast. Quinn is natuurlijk nog wat klein om echt te helpen, maar hobbelt wel lekker het huis door en is enorm gefascineerd door de stofzuiger die boven staat. Hij stofzuigt er op zo’n middag op los en dat laat ik lekker gaan πŸ˜‰

We schieten, vooral boven, lekker op. Maar tegelijkertijd moet er ook nog best veel gebeuren. We hopen deze week in ieder geval een heel eind te komen. Het grootste ding is de vloer beneden. Daar komt een mooie laminaatvloer in, maar mijn vader moet nog wat kleine dingen maken voor we daarmee aan de slag kunnen. En als de vloer dan eenmaal ligt, is het een kwestie van de grote meubels verhuizen en alle spulletjes een plekje geven en dan kunnen we gaan genieten van ons nieuwe thuis. Want dat moet het wel gaan worden natuurlijk!

Omdat ik het heel leuk vind jullie hierin ‘mee te nemen’, geef ik je de komende tijd graag een inkijkje. Er zullen daarom (blog)updates verschijnen van mijn slaapkamer, de slaapkamers van de kinderen en de woonkamer. Wanneer precies kan ik niet beloven, want door alle werkzaamheden is de tijd om achter de laptop te kruipen nogal schaars πŸ™‚

Tot snel!

5 Comments

 • Reply Anouk 26 mei 2020 at 12:08

  Wat een fijn bericht! Wens jullie veel plezier, gezondheid en geluk op jullie nieuwe plekje

 • Reply Aciya 27 mei 2020 at 10:25

  Heel veel plezier in jullie nieuwe huis. Maar waar is je man dan of heb ik iets gemist?
  Sorry als de vraag brutaal is.

 • Reply Marguerita 30 mei 2020 at 12:06

  Mooi kleurtje op de muur! Leuk!

  • Reply Monique 31 mei 2020 at 22:53

   Dankjewel! Ben er heel blij mee πŸ™‚

 • Reply Merel 1 juni 2020 at 16:46

  Vind het er zo leuk uit zien! De omstandigheden zouden natuurlijk beter kunnen, maar je maakt er echt iets tofs van. Veel geluk in jullie nieuwe huis!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.