PERSOONLIJK WONEN

Van huis naar thuis – even bijkletsen

4 juni 2020

Een beetje onwennig neem ik plaats achter mijn laptop. Aan de mij zo vertrouwde eettafel, die uit het oude huis mee naar hier is gekomen. Eigenlijk was ik van plan de zolder in te richten als kantoor, maar het is daar op het moment zo warm dat dat niet fijn werken is. Gelukkig is het beneden, bij de openstaande deur, prima te doen. Vorige week zijn we de hele week druk geweest met verhuizen. Het was daardoor even heel wat stiller hier op mijn blog en op Instagram. Maar nu ik voor het eerst in tijden weer eens een hele werkdag heb zonder de kindjes, is het tijd om jullie bij te praten.

M nam de hele week vrij van zijn werk en we schakelden mijn moeder een aantal keer in als oppas. Samen met mijn vader legde ik beneden een laminaatvloer. Daar ging iets meer tijd in zitten dan ik vooraf had ingeschat en de afwerking moet nog gebeuren, maar de vloer ligt erin en is zo mooi geworden als ik had gehoopt dat hij zou zijn. Boven gingen we aan de slag met het verven van twee muren in Lise’s en mijn slaapkamer, het in elkaar zetten van kledingkasten en de bedden van de kinderen. Mijn bed haalden we op en moest via het balkon met vier man in delen naar boven worden getild. Als ik er nu aan terugdenk hebben we echt veel (en voor mijn doen best zwaar) werk verzet in een relatief korte tijd!

Grote meubels

Toen de vloer eenmaal lag konden de grote meubels die aan mij waren toebedeeld deze kant op komen. We wilden daar eigenlijk een busje voor huren, maar mijn vader gaf aan dat het met zijn auto en aanhanger ook wel moest lukken. We zijn volgens mij drie keer op en neer geweest en hebben nu het overgrote deel verhuisd. Alleen de tuinset moet nog, maar dat heeft niet zoveel haast.

Kleine spullen

En dan zijn er natuurlijk nog een hoop kleinere spullen die eerst in dozen moesten om vervolgens verhuisd te worden. Kleding van mij en de kinderen, keukenspullen, woonaccessoires, etc. etc. Die bulk hebben we niet in één keer maar in delen hierheen gebracht. Steeds als ik met de auto toch deze kant op moest gingen er een of twee dozen en wat losse spullen mee, een beetje afhankelijk van of ik de kinderen wel of niet ook nog in de auto kwijt moest 😉

De dozen zijn inmiddels op een paar na allemaal uitgepakt en hoewel nog niet alles over is, grijp ik gelukkig niet heel vaak op dingen mis. Wat ontbreekt en we niet verdeeld hebben komt ofwel toch mijn kant op of we spreken af dat ik het nieuw aanschaf en M het andere item mag houden. Alles gaat gelukkig in goed overleg dus dat is heel fijn.

Finishing touches

Nu komen de finishing touches in beeld. Naast de afwerking van de vloer moeten de kinderkamers nog verder worden ingericht. Voor de bovenverdieping heb ik gisteren nieuwe gordijnen besteld, maar ik verwacht dat het nog wel even duurt voordat die binnen zijn. En als laatste moeten er dan nog her en der lampen worden opgehangen of vervangen en wil ik nog graag wat posters en spiegels aan de muur. Ik vind het leuk om het steeds mooier, steeds meer eigen, te zien worden. Dus ik vind het prima dat sommige dingen nog even op zich laten wachten.

Ik gok dat de woonkamer de eerste ruimte is die ik kan laten zien, gevolgd door mijn eigen slaapkamer en daarna die van de kinderen. Nog heel even geduld aub 🙂

1 reactie

  • Reply Ilona 4 juni 2020 at 21:46

    Heel veel respect zoals jullie nog steeds zo goed samen werken. Ik hoop dat je huis snel voelt als een thuis. Ik gun jou en je kinderen maar ook Michiel een fijne, mooie en liefdevolle toekomst. Het zal af en toe zeker zwaar en moeilijk zijn dat geloof ik zeker. Je bent een kanjer!

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.