PERSOONLIJK

Valentijn op Ameland

14 februari 2011

Een paar maanden geleden kochten we hotelbonnen bij het Kruidvat. We wisten nog niet waar we heen wilden en keken er een tijdje niet naar om, totdat een vriendin me wees op het feit dat we niet de enigen waren met die bonnen en dat ze had gehoord dat de weekenden overal nagenoeg vol zaten.

Actie dus. We bekeken eerst uit welke hotels we konden kiezen en toen ik zag dat er ook eentje tussen zat dat zich op een Waddeneiland bevond stond ik erop dat we die namen. Helaas voor ons kreeg mijn vriendin gelijk: alle weekenden zaten vol. Toen ik zei dat we dan maar van zondag op maandag moesten gaan, bleek 13-14 februari nog mogelijk. En zo werd het dus Valentijn op Ameland.

Waar ik bij het reserveren totaal niet bij stil heb gestaan is dat het van ons uit een behoorlijk eindje rijden is naar het uiterste puntje van Nederland. Dat werd dus vroeg uit de veren. Gelukkig was er op zondagochtend geen kip op de weg, dus konden we lekker doorrijden. Hoewel we hadden afgesproken ieder de helft van de afstand te rijden, had ik geen zin om te stoppen en heb ik uiteindelijk de hele rit achter het stuur gezeten.

We kwamen netjes iets voor half 12 bij de boot aan, bleek dat er in de winter geen afvaart om half 12 is. Dat werd dus wachten tot half twee. We hebben wel even flink gebaald toen we ons realiseerden dat we twee uur langer in bed hadden kunnen liggen die ochtend…

Om een uur of drie konden we dan eindelijk inchecken in het hotel, wat een appartementencomplex bleek te zijn met leuke appartementjes. Gisteren al meteen de vuurtoren beklommen en een strandwandeling gemaakt, waarna we het dorp ‘in doken’ voor een heerlijk diner met lekkere wijn. Die sloeg aan, want wat hebben we gelachen 😉 En wat is het buiten het seizoen STIL… Heel bizar om te ervaren.

Na een nachtje heerlijk slapen is het zometeen tijd voor een valentijnsontbijt op de kamer. Veel te duur, maar we dachten we doen eens gek. Daarna waarschijnlijk nog een ander dorpje op het eiland verkennen en dan is het helaas alweer tijd om ons aan de terugtocht te wagen.

5 Comments

 • Reply Kim 14 februari 2011 at 10:15

  Geniet nog van je dagje Ameland vandaag!

 • Reply Annouska 14 februari 2011 at 10:34

  Geniet van je lovedagje op Ameland. 😀

 • Reply Peet 14 februari 2011 at 12:09

  Wat een leuk uitje, zo met valentijn. Geniet er maar lekker van nog 🙂

 • Reply Carmen 20 februari 2011 at 18:41

  Wat leuk Ameland. Ik ben zelf nog nooit op 1 van de Waddeneilanden geweest, omdat ik extreem zeeziek ben. Hoelang moest je op de boot? X

  • Reply Monique 21 februari 2011 at 10:41

   40 minuten. Viel mij ook een beetje tegen, maar als de zee rustig is (zoals bij ons) voel je nagenoeg geen deining. Ik zou het er gewoon eens op wagen… X

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.