PERSOONLIJK

Vakantiekiekjes #2

21 augustus 2016

vakantiekiekjes

In plaats van de vertrouwde Snapshot Sunday deel ik vandaag de leukste vakantiekiekjes van onze tweede en laatste vakantieweek met je. We hebben echt een heel fijne vakantie gehad in Zeeland en ik hoop dat dat ook van de foto’s af te lezen is. Kijk snel mee! 

1

Vorige week zondag besloten we een dagje fietsen te huren. Ik had een dag van tevoren op Route.nl aan de hand van fietsknooppunten een route uitgestippeld naar Molen De Jonge Johannes, waar ik eerder al over schreef. Lise heeft zich er helemaal uit kunnen leven en vond vooral de springkussens in het maïsdoolhof het einde.

2

Na een lekkere lunch en wat te drinken fietsten we halverwege de middag weer terug naar het vakantiepark. Lise viel uiteraard in slaap en ik vond het een beetje eng dat haar hoofd zo hing te bungelen. Toen we even moesten stoppen omdat ze haar hoedje was verloren werd ze wakker en kon ze gelukkig het mooie uitzicht bij de Oosterscheldekering nog meepakken. Bijna geen wolkje aan de lucht en een mooie blauwe zee!

3

Al met al was de fietstocht in totaal zo’n 30 km en dus (zeker voor mij) best pittig, maar het ging gelukkig goed! Al voelde ik het de volgende dag wel in mijn benen 😉

4

Maandagochtend gingen we weer even zwemmen. Lise raakt steeds meer vertrouwd met het water en durfde op een gegeven moment in het ondiepe water helemaal zelf te ‘zwemmen’, terwijl ze haar bal als drijver gebruikte. Natuurlijk hielden we haar wel continu goed in de gaten.

5

Na een verdiend middagdutje en wat ontspanning voor ons, gingen we het strand nog even op. Inmiddels scheen de zon heerlijk, dus dat was geen straf!

6

Maandagmiddag arriveerde mijn broertje weer. Voor zijn verjaardag hadden we hem een rondvaart op de Oosterschelde cadeau gedaan. Als kind hebben wij dat met onze ouders weleens gedaan en hij had eens gezegd dat hij dat nog weleens wilde doen. Dinsdagochtend was het zover. We hadden gekozen voor de ‘familierondvaart’ inclusief picknickmand met hapjes.

7

Ondanks dat het vrij winderig en fris was aan boord, was het echt de moeite waard. Zo hebben we in de verte op een zandbank een groep van ongeveer 30 zeehonden gespot en zagen we meerdere bruinvissen (de kleinste walvissoort) zwemmen. Erg bijzonder! Voor de kindjes aan boord was er ook een hoop te zien en te ervaren. Aanrader dus!

8

We sloten deze perfecte dag af met een barbecue op onze veranda. Er stond veel minder wind dan de vorige keer dat we gingen barbecuën, dus ik was iets minder bang dat ons huisje in brand zou vliegen door rondzwevende brandende deeltjes 😉 Lise heeft ook flink gesmuld!

9

Woensdagochtend gingen we even naar Vrouwenpolder omdat daar de wekelijkse markt stond. We aten kibbeling, deden wat boodschapjes en ik kocht een mooi armbandje met een Zeeuws knoopje eraan. Er was ook een springkussen en we konden natuurlijk niet naar huis voordat Lise dat even had uitgetest.

10

Toen Lise ’s middags in bed lag sloofden Michiel en mijn broertje zich uit met een potje beach tennis en genoot ik vanaf mijn handdoekje van het uitzicht en de zon. Wat een leven!

11

Mijn broertje bood aan die avond voor Lise en hemzelf te koken en haar naar bed te brengen, zodat Michiel en ik met z’n tweetjes ergens een hapje konden gaan eten. Dat lieten we ons natuurlijk geen twee keer zeggen! We aten bij restaurant 1611 in Veere. Mijn citroenpasta met gamba’s en zeekraal was overheerlijk! En de panna cotta op de foto was ook een goede keus. Mmmm!

14

Donderdag deden we het lekker rustig aan. Het was onze laatste volle dag en daarom besloten we nog even volop te profiteren van het strand en ons huisje.

15

Ondanks mijn bijna 30 weken zwangerschap past mijn bikini nog. En ik voelde me er niet eens ongemakkelijk bij met mijn dikke buik, al zie je die op deze foto helemaal niet 🙂

16

Die avond aten we op tijd, zodat we op tijd bij de minidisco van Koos Konijn konden zijn. Lise was helemaal idolaat van Koos, maar als hij te dichtbij kwam vond ze het toch wel erg spannend. Daarom keken we eerst van een afstandje toe en later vanaf de zijkant van het podium. Ze genoot zichtbaar en daar geniet ik dan weer van. Als kersje op de taart kreeg ze van ons de enige echte Koos Konijn handpop. Die slaapt sindsdien bij haar in bed.

17

Donderdagavond pakten we al de nodige spullen in en vrijdagochtend stonden we op tijd op om de rest op te ruimen, schoon te maken en in te pakken. Dat geeft altijd een beetje een verdrietig gevoel vind ik. Gelukkig konden we nog terecht in het zwembad en besloten we daar nog even naartoe te gaan, voordat we aan de terugreis begonnen.

18

Het was niet druk in het zwembad, dus dat was fijn! Een lunch had ik niet meegenomen en dus teerden we op bananen en minikrentenbollen die ik nog wel in de tas had weten te proppen. Eenmaal uitgezwommen reden we naar Goes, waar we met enorme trek bij Mac Donalds neerstreken voor een ‘late lunch’/’vroeg diner’, het is maar hoe je het bekijkt. En daarna was het toch echt tijd om terug naar Eindhoven te rijden. Lise viel direct in slaap en werd pas wakker op twee straten van ons huis verwijderd.

19

En inmiddels zijn we dus weer thuis en begint het ‘normale leven’ weer. Maar we kunnen terugkijken op en nagenieten van een super geslaagde vakantie met lekker weer!

Mocht je hem gemist hebben: hier vind je onze eerste vakantieweek in foto’s!

14 Comments

 • Reply Marije 21 augustus 2016 at 06:16

  Het lijkt me verrukkelijk, vakantie in een huisje op het strand! Als mijn zoon groter is moet ik daar ook maar eens naar kijken!

  • Reply Monique 22 augustus 2016 at 22:35

   Dat is het ook echt! Zeker een aanrader 🙂

 • Reply Kleine Prinses 21 augustus 2016 at 13:36

  heerlijke kiekjes!

  • Reply Monique 22 augustus 2016 at 12:04

   Dank je!

 • Reply Cindy - levenalsmama.nl 21 augustus 2016 at 15:53

  Het ziet er uit als een heerlijke vakantie. En dat jurkje met die meloentjes vind ik echt tof!

  • Reply Monique 22 augustus 2016 at 12:04

   Ik ook! Hij is na deze zomer alleen wel echt te klein helaas 🙁 zo jammer! Hij is van de collectie van vorig jaar dus ook niet meer in een grotere maat verkrijgbaar, anders had ik dat zeker gedaan.

 • Reply marjon 22 augustus 2016 at 15:45

  Leuk, wij hebben ook genoten van twee Zeeland bij Roompot Domburg.

  • Reply Monique 22 augustus 2016 at 22:36

   Goed om te horen!

 • Reply Nicole 22 augustus 2016 at 21:15

  Wat een heerlijke foto’s zeg <3

  • Reply Monique 22 augustus 2016 at 22:36

   Thanks 🙂

 • Reply Jessica 23 augustus 2016 at 13:10

  Wat een heerlijke foto’s. Fijn dat jullie nog een date night hebben gehad ook op vakantie. Echt genieten. Welkom terug thuis.

 • Reply Bregje 27 augustus 2016 at 08:50

  Oh wat een zalige vakantieplek! Ik ben net zo dol op Zeeland als jij, leuk om zo mee te genieten van jullie vakantie! Wat een mooi huisje zeg!!! X

 • Reply Minke - www.mamaminke.nl 27 augustus 2016 at 14:11

  Ziet er heerlijk uit en jullie hadden prachtig weer. Genieten zeg!

 • Reply Esmeralda 28 augustus 2016 at 17:27

  Lekker veel foto’s, is inderdaad te zien dat jullie een fijne vakantie hebben gehad. En dat jurkje met die watermeloentjes is erg schattig!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.