PERSOONLIJK

Tien dingen die je nog niet van me wist

19 juli 2014

tiendingen

Op mijn blog en YouTube-kanaal laat ik natuurlijk redelijk wat van mezelf zien. Toch weet ik zeker dat veel dingen nog onbekend zijn onder mijn volgers. En daarom leek het me leuk eens een artikel te maken met tien dingen die je nog niet van me wist.

1. Ik kan geen kamerplant in leven houden – Zelfs de meest onderhoudsvriendelijke plant (lees: cactus of vetplant) overleeft het hier in huis niet. Echt, ik weet niet hoe ik het voor elkaar krijg, maar alle planten gaan vroeg of laat dood. Jammer, want ik vind het wel mooi en gezellig staan in m’n huisje!

2. Ik zing ontzettend graag – Toen ik op de basisschool zat, speelde ik piano. Op de muziekschool waar ik repeteerde was ook een kinderkoor, waar je gratis bij mocht als je een instrument bespeelde. Ik heb er een aantal jaar met plezier vrolijke kinderliedjes gezongen. Sinds januari dit jaar zit ik bij een jongerenkoor. Mijn liefde voor zingen is nooit weggegaan en kan ik hier weer helemaal in kwijt.

3. Ik ben een chocoholic – Ja duh, dat is zowat iedereen zul je denken, maar ik denk dat ik echt verslaafd ben. Ik eet namelijk elke dag wel een stukje chocolade. Of ik doe hagelslag op mijn brood. Of ik eet chocoladevla. Zonder chocolade is mijn dag niet compleet. Misschien moet ik maar eens proberen af te kicken?

4. Ik hou van wilde attracties in een pretpark – Toen ik klein was vond ik het maar eng, al die achtbanen. Tot ik, inmiddels heel wat jaartjes geleden, een ritje maakte in de Pegasus (de oude houten achtbaan in de Efteling). Ik vond het zo leuk, dat ik ook voorzichtig aan andere achtbanen ging proberen en inmiddels ga ik ook met alle liefde meerdere keren achter elkaar in de Python. Geweldig!

5. Ik eet al jaren elke ochtend Cruesli als ontbijt – Ik varieer wel de ingrediënten waarmee ik het eet, maar eigenlijk is mijn dag niet compleet zonder Cruesli, haha. Ik eet het liefst de variant met noten van Albert Heijn huismerk. Momenteel doe ik er magere yoghurt bij varieer ik met blauwe bessen, banaan en framboos. Lekker fris en zomers!

6. Ik ben Instagram-verslaafd – Oké, deze zou je kunnen weten aangezien ik elke dag wel een of meerdere foto’s op Instagram post. Maar wist je ook dat ik de hele dag door Instagram check om foto’s van anderen te bekijken? Ik vind dat zo leuk! Als ik niet kan slapen of midden in de nacht wakker word, kijk ik zelfs nog weleens op Instagram of er leuke nieuwe foto’s op staan. Oeps.

7. Ik ben een spellingsfreak – Ik heb iets met taal en spelling in het bijzonder. Ik voel -d/-t-fouten feilloos aan en maak ze zelf maar zelden. Op mijn werk was ik altijd een beetje de goeroe als het om spelling en grammatica ging. Collega’s kwamen altijd naar mij als ze daar vragen over hadden.

8. Ik maak bijna elke dag een (of meerdere) to do list(s) – Ik ben echt verslaafd aan lijstjes. Voor het overzicht in mijn hoofd kan ik ook bijna niet zonder. Op zich een fijne eigenschap, maar als er dingen tussenkomen en ik een dag (bijna) niets van mijn lijstje kan afstrepen, voel ik me toch een soort van schuldig naar mezelf. En dat is niet fijn!

9. Ik ben verliefd op Zeeland – Toen ik klein was gingen we al elk jaar naar Zeeland op vakantie. De eerste jaren huurden we een stacaravan, later kochten mijn ouders een tourcaravan waar we elk jaar mee gingen kamperen. Nog steeds vind ik Zeeland geweldig. Ik heb er zo’n mooie herinneringen aan, ik hou van het vlakke landschap, de kleine dorpjes en uiteraard de duinen en de zee. Ik vind andere kustplaatsen ook prachtig, maar Zeeland heeft echt speciaal een plekje in mijn hart.

10. Ik drink standaard te weinig – Tja, ik denk er gewoon vaak niet aan te drinken. Bij het eten drink ik wel standaard, maar zo in de loop van de dag ben ik al blij als ik één glas water leeg drink. Slecht, ik weet het en ik wil er ook graaf wat aan doen. Zeker in de zomer is voldoende drinken ontzettend belangrijk.

Zo. Nu ken je me weer een klein beetje beter. Herken je bepaalde punten of juist totaal niet? Laat het me weten in een reactie!

6 Comments

 • Reply marije 19 juli 2014 at 11:35

  Leuk om te lezen! Die Instagram verslaving ken ik wel. Midden in de nacht even kijken haha. En verliefd op Zeeland ben ik ook, het is dan ook mijn woonplaats 🙂

 • Reply Mieke 19 juli 2014 at 12:36

  Wat leuk om te lezen! Vooral nummer 9 is heel herkenbaar. 😉
  Maar ook in nummer 3 en 6 kan ik me wel vinden, haha!

 • Reply Petra 19 juli 2014 at 13:19

  Oh ik kan ook geen kamerplant in leven houden. Ik vergeet ze gewoon echt water te geven. Instagram is leuk. En Zeeland…ik hou van de stranden daar.

  Foto is gemaakt op StrijpS niet?

 • Reply Tamara 19 juli 2014 at 20:43

  hihi je houd van structuur is wel te lezen aan de lijstjes maar ook de chocolade tik en de cruesli 😉 instagram verslaafd ben ik ook zeker!

 • Reply Nicole 20 juli 2014 at 08:41

  Oh bij mij gaan planten ook tijd dood..
  En wat leuk dat je zo van zingen houd! Ik ook alleen ik kan t niet hihi..

 • Reply Eline 21 juli 2014 at 09:10

  leuke weetjes!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.