LIJSTJE PERSOONLIJK

Tien dingen die je nog niet van me wist #2

4 mei 2015

watjenognietwist

Op mijn blog en YouTube-kanaal laat ik natuurlijk redelijk wat van mezelf zien. Toch weet ik zeker dat veel dingen nog onbekend zijn onder jullie. En daarom leek het me leuk weer eens een artikel te maken met tien dingen die je nog niet van me wist. De vorige gemist? Je vindt hem hier.

1. Als ik teveel dingen moet doen, loop ik vast – Heel irritant. Ik kan me best bedenken wat er nog allemaal moet gebeuren, maar soms ben ik vervolgens niet in staat om daar dan één karweitje uit te kiezen en dat te gaan doen. Alsof ik een computer ben die is vastgelopen.

2. Ik hou niet zo van dierentuinen – Ik vind dieren in hokken en kooien meestal zielig en daarom heb ik weinig met dierentuinen. Maar nu ik Lise heb en zij helemaal into beestjes is, ga ik er toch weer anders tegenaan kijken. Ik zat me laatst zelfs te bedenken of we niet een abonnement zouden kunnen nemen bij de lokale dierentuin…

3. Ik slaap zelden voor twaalf uur – O wat zou ik graag anders willen, maar op de een of andere manier krijg ik het niet voor elkaar. Zit de bank te lekker, kijken we een film, of voel ik me gewoon nog niet moe genoeg of juist te moe om naar bed te gaan. Met als gevolg dat ik ’s ochtends om half acht nog niet het idee heb genoeg geslapen te hebben. Eigen schuld!

4. Veel kleding in mijn kast draag ik nooit – Volgens mij ben ik hierin lang niet de enige. Ik heb best veel mooie bloesjes, jasjes en jurkjes maar draag ze zelden tot nooit. Op normale dagen pak ik mijn favoriete kledingstukken uit de kast en die moeten naast leuk ook vooral comfortabel zijn. Heb ik een keer een feestje of andere speciale gelegenheid, dan heb ik vaak de neiging de stad in te gaan om maar iets nieuws te gaan kopen, terwijl ik dus al best veel nette kleding in mijn kast heb hangen.

5. Ik draag contactlenzen – En heel af en toe een bril. De sterkte van mijn ene oog is -1,75 en van het andere -1,25. Het is dus niet zo dat ik geen hand voor ogen zie zonder, maar alles wat zich meer dan een paar meter van me af bevindt is wel behoorlijk wazig. Tot mijn achttiende had ik nergens last van, maar toen ik begon met autorijlessen bleek dat ik veraf toch niet zo goed zag. En sindsdien is dat nog een beetje slechter geworden. Helaas.

6. Hele enge of heftige films zijn niet (meer) aan mij besteed – Ik was nooit een held als het op enge films of televisie aankwam, maar sinds ik moeder ben kan ik helemaal nergens meer tegen. Ook als ik nare gebeurtenissen op het journaal zie heb ik het idee dat het dichter bij me staat dan voorheen. Geef mij dus maar een lekkere feel good film of een interessante documentaire.

7. Ik ben vastgeplakt aan mijn iPhone – Waar ik ga, gaat ook mijn telefoon. Het is zelfs zo erg dat als ik even naar boven moet, ik vaak mijn telefoon meeneem. Ik kan me echt heel erg onthand voelen als ik van huis ben en per ongeluk of bewust (bijv als de batterij leeg is) mijn telefoon thuis heb gelaten. Kijken op mijn telefoon is zo ongeveer het laatste wat ik doe voor ik ga slapen en het eerste wat ik doe als ik wakker word. Het zou weleens wat minder mogen wat mij betreft.

8. Ik zou nooit zonder brood kunnen – Het lijkt een beetje een trend te zijn om te minderen met koolhydraten, om zo gemakkelijker af te vallen. Voor mij echt een onmogelijke opgave, want brood is een van de dingen die ik het liefste eet. Vooral dat Liefde & Passie brood van Albert Heijn vind ik zo heerlijk! Het is dat het te duur is om elke dag te eten, maar anders…

9. Ik ben gek op art house films – Nog veel meer dan Hollywoodfilms houd ik van art house. Ik vind de verhalen doorgaans beter, er is meer diepgang en de personages zijn ‘echter’. Bovendien houd ik ook van de kleinere bioscopen die dit soort films draaien. Zo’n klein stoffig filmzaaltje past er perfect bij. Overigens heeft Netflix ook een mooie verzamelijk art house films, mocht je het eens willen uitproberen.

10. Ik speel graag bordspelletjes – Het klinkt misschien een beetje kneuterig en, laten we wel zijn, dat is het natuurlijk ook. Maar ik vind eigenlijk weinig gezelliger dan met een paar man urenlang bezig zijn met een bordspel. En dan liefst een waarbij je steeds weer een andere strategie kunt toepassen. Gelukkig vindt M spelletjes minstens zo leuk als ik en speelt mijn broertje ook altijd graag een potje mee. Ik kan niet wachten totdat Lise straks groot genoeg is om ook spelletjes mee te kunnen spelen.

Zo. Nu ken je me weer een klein beetje beter. Herken je bepaalde punten of juist totaal niet? Laat het me weten in een reactie!

2 Comments

  • Reply Nanda 4 mei 2015 at 16:24

    Wat ik niet herken is niet gedragen kleding. Of slapen gaan rond twaalf uur. Maar verder… haha, ga ik lijstjes maken als ik teveel te doen heb (in plaats van iets aan te pakken), ben ik ook een iPhone plakker en vind ik bordspelletjes ook heel gezellig!

  • Reply Renee 5 mei 2015 at 22:32

    Ik herken zeker een aantal punten. Het vastlopen.. Als ik teveel dingen moet doen loop ik vast en kan ik niet meer denken. Alsof mn harde schijf vol zit. Ik heb dat vrij snel, haha. Ik droeg lenzen, maar heb mn igen laten laseren (had -6..). Enge films? No thanks. I LOVE brood. Ik moet ook echt niet aan een gedekte tafel zitten, want dan blijf ik eten. Heerlijk! En die iphone.. Ik vind het zo erg, maar ik heb hem ook wel erg vaak in mijn hand. Ik kan net zo goed gewoonin de ochtend mn blogjes lezen en in de avond nog wat, maar ik check alles een paar x per uur. Alsof je anders iets mist.. Maar wil het wel echt minderen, ook om een goed voorbeeld te geven aan mijn dochter. Ik wil geen ‘mama mag ik de ipad’ kind. Zeg ik nu…

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.