PERSOONLIJK

Terugblik op mijn doelen voor 2017

30 december 2017

Jongens, wat vliegt de tijd toch. Het jaar 2017 is alweer bijna ten einde! Hoog tijd om mijn doelen voor dit jaar er weer eens bij te pakken en te kijken wat ervan terecht is gekomen. Toch altijd weer spannend…

Mijn doelen voor 2017

Het diploma voor deĀ opleiding Toegepaste Psychologie in ontvangst nemen

Als je me een beetje volgt weet je dat ik dit doel niet behaald heb het afgelopen jaar. De diploma is er dus helaas nog niet. De combinatie studeren met een baby en peuter in huis bleek toch nog iets zwaarder dan ik had verwacht. Toch heb ik ondanks alles gelukkig wel enorme vorderingen gemaakt met mijn studie. Zo heb ik laatst mijn allerlaatste theoriemodule afgerond (en het examen gehaald!) en ben ik eindelijk begonnen met mijn afstudeeronderzoek. En dat heb ik niet alleen aan mijn eigen doorzettingsvermogen, maar ook de opa’s en oma’s te danken. Zij passen geregeld op de kinderen zodat ik wat meters kan maken. Vooral nu ik met afstuderen gestart ben zijn die uurtjes heel belangrijk. Als alles loopt zoals ik het ongeveer gepland heb hoop ik eind april af te studeren. Ik heb uiterlijk tot aan de zomervakantie de tijd en dat moet zeker gaan lukken. 2018 wordt dus wat studiesucces betreft zeker mijn jaar!

studie

Minder stressen, meer genieten

Begin dit jaar schreef ik: “Met betrekking tot mijn gezin en de combi met studie (en eventueel werk) wordt mijn motto voor komend jaar dat ik minder wil stressen. En dan vooral het ‘meenemen’ van die zorgen naar hele andere situaties wil ik voorkomen”. Met het zo snel groot worden van Quinn en Lise’s laatste periode thuis voor ze naar de basisschool ging in mijn achterhoofd, heb ik mijn best gedaan zoveel mogelijk te genieten van de quality time die ik met beide kon doorbrengen het afgelopen jaar. En dat heb ik ook zeker gedaan! Toch kan ik niet anders dan toegeven dat de drukte rondom mijn studie, maar ook de dingen die ik moest (of wilde) doen voor mijn blog daar af en toe doorheen zijn geslopen. Nu kun je dat naar mijn idee ook nooit helemaal voorkomen, en zeker niet als je vanuit huis studeert en werkt, dus ik vind dat ik het al met al best goed gedaan heb wat dit doel betreft. Ik heb me meer dan eens gelukkig geprezen met het feit dat ik de kans heb zoveel tijd met de kinderen door te mogen brengen. Zeker nu ze nog zo klein zijn. Ook al is het soms heus wel hectisch en zwaar šŸ˜‰

Een goedeĀ balans vinden tussen online en offline

Tja, dit blijft toch wel een ding. Ik ben er wel bewust mee bezig geweest het afgelopen jaar. Zo schreef ik vorig jaar januari bijvoorbeeld over mijn plannen voor eenĀ digitale detox. Ook verwijderde ik de Facebook-app voorgoed van mijn smartphone. Ik heb dus wat stappen gezet, maar ben er nog niet helemaal vind ik. Zelden zit ik een hele avond zonder laptop op de bank. Maar dat komt ook doordat ik overdag veel met de kinderen bezig ben en ’s avonds juist tijd in mijn blog wil steken. Met M heb ik wel afgesproken een vaste avond per week een ‘date night’ in te lassen. Die avond blijft de laptop dus uit en gaan we bijvoorbeeld samen een serie of film kijken of een spelletje doen. Het zijn kleine aanpassingen, maar ik vind het belangrijk de juiste balans te vinden tussen bezig zijn met mijn passie en offline ontspannen. En dat gaat gelukkig steeds beter!

Zodra we het nieuwe jaar hebben ingeluid zal ik mijn doelen voor 2018 eens uit de doeken doen. Zowel op persoonlijk vlak als voor mijn blog.

Ik wens je alvast een heel fijne jaarwisseling en natuurlijk de beste wensen voor 2018!

Kijk jij met een goed gevoel terug op het afgelopen jaar?

2 Comments

  • Reply Maaike 30 december 2017 at 08:08

    Die verhouding van online en offline is lastig he! Ik begin op moment ook een beetje te vergroeien met mijn telefoon en wil daar ook wat aan gaan doen.

  • Reply Janske 31 december 2017 at 12:43

    Datenight vind ik wel een goed idee! Misschien niet ook maar eens invoeren.

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.