FEESTDAGEN PERSOONLIJK

Terugblik Koningsdag 2017

28 april 2017

Koningsdag 2017 zit er weer op. Gisteren werd onze Koning 50 jaar, Nederland kleurde oranje en ook wij hulden ons weer in de kleur die mij heel goed blijkt te staan. Wist je dat ik tot een paar maanden geleden dacht dat oranje mij bleek maakte? Niets is minder waar en gisteren zag ik dat zelf opeens ook. Ik voelde me lekker in mijn favoriete oranje jurkje en deed zelfs wat rood-oranje lipstick op voor een extra royal touch. Hoe zag onze dag eruit?

Opstarten deden we rustig aan. Quinn was die nacht om half drie wakker geworden, waarschijnlijk omdat zijn duimpje klem zat in de mouw van z’n slaapzak (zielig!). Maar daar kwamen we pas achter nadat we hem een fles hadden gegeven. Hoe dan ook konden we het wel gebruiken om even te blijven liggen en gelukkig ging Lise akkoord met filmpjes kijken in bed tot we klaar waren om op te staan.

We hesen ons in oranje. Ik had de vorige avond de outfits voor de kinderen al klaargelegd, dus dat was zo gepiept. Misschien zijn het mijn Brabantse roots, maar ik hou wel van een verkleedfeestje. Daarom vroeg ik M wat foto’s van mij en de kids te maken. Lekker vrolijk in dat oranje! Omdat ik ook foto’s van ons vieren wilde, pakten we de selfie stick erbij. Je kunt zeggen wat je wilt van dat ding, maar voor dit soort doeleinden is hij toch verrekte handig. Herken je dat trouwens? Dat je zoveel foto’s maakt dat je daarna een uur bezig bent met het zoeken naar de foto waar iedereen op z’n mooist op staat? De foto hieronder vind ik een van de leukste.

Na de lunch pakten we de auto en reden naar het Stadswandelpark, waar de grote vrijmarkt zou zijn. Even verderop zou nog het een en ander georganiseerd worden voor kinderen, dus daar gingen we als eerste naartoe.

Lise vond het geweldig dat er wel vier springkussens stonden waar ze onbeperkt op (en ook weer af) mocht. Nadat zij was uitgesprongen liepen we naar de vrijmarkt. Die was dit jaar vele malen groter dan andere jaren. Lise mocht wat centjes uit haar spaarpot meenemen om iets leuks van te kopen en wilde bij het eerste het beste kleedje dat ze zag haar slag al slaan. Zo schattig. Natuurlijk hebben we haar wel een beetje geholpen en uiteindelijk heeft ze een Elektrospel, een puzzel van Kabouter Plop en twee boekjes (helaas niet op onderstaande foto) gekocht.

Zoals je ziet concentreerde ik me op babykleding en voor Quinn kocht ik een lekker broekje van Name It voor de zomer, een shirt met lange mouwen van Lief! en de topper: het shirtje van Tumble ’n Dry dat je helemaal rechts ziet. Allemaal voor 1 of 2 euro per stuk!

Ik baal wel een beetje, want er was nog veel meer moois te vinden. Maar Lise werd wat ongeduldig, Quinn begon te huilen en tot overmaat van ramp begon het ook nog te regenen waardoor we (samen met heel veel andere mensen én de kinderwagen) het paviljoen in gingen om wat te eten en te drinken tot de bui over was. Weer buiten bleek de helft van de vrijmarkt verdwenen en besloten wij maar door te rijden naar opa en oma. Volgend jaar gaan we het iets anders aanpakken denk ik, want dat snuffelen op die Vrijmarkt vind ik té leuk.

Bij opa en oma aten we frietjes en legden we de kinderen in bed. Vervolgens reden wij naar huis, pakten we onze fietsen en gingen we nog even de stad in samen met mijn broertje en zijn vrienden. Compleet nuchter aansluiten bij een optreden van de Snollebollekes op de Markt was op z’n zachtst gezegd even inkomen (bedankt voor de bierdouche!). En ondanks dat ik me ook op het Stratumseind een klein beetje oud voelde (auw) was het een gezellige avond!

Hoe was jullie Koningsdag? Heb je ook je slag geslagen op de plaatselijke vrijmarkt?

5 Comments

 • Reply Vlijtig Liesje 28 april 2017 at 11:22

  Leuk dat jullie er zo koningsgezind uit zien. Ik vind het altijd weer leuk als mensen de moeite doen om zich zo te kleden : )

 • Reply MarjonS 28 april 2017 at 12:34

  Leuk om bij iedereen de vondsten van de vrijmarkt te zien. Daar kun je idd leuke dingen scoren voor weinig.

 • Reply Gerdi 28 april 2017 at 14:07

  Wat zien jullie er leuk uit allemaal! Heerlijk al dat oranje.. Hier helaas maar weinig bruikbare spullen op de vrijmarkt, Benthe heeft toch nog twee boekjes kunnen scoren!

 • Reply Sabrina 28 april 2017 at 14:24

  jullie zien er leuk uit!

 • Reply Charlotte 29 april 2017 at 10:21

  Ah jullie zagen er super leuk uit!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.