PERSOONLIJK

Terugblik op mijn doelen voor 2018

2 januari 2019
taartje eten

Gelukkig nieuwjaar! Hopelijk heb je net als ik een mooie jaarwisseling gehad. Ik wens je in elk geval het allerbeste voor het nieuwe jaar. Want 2019 is nu toch echt officieel van start gegaan. Voordat we gaan kijken naar dit nieuwe jaar, kijk ik nog één keer terug naar het jaar 2018. Want precies een jaar geleden stelde ik mezelf een aantal doelen. Welke doelen waren dat en wat is ervan terecht gekomen?

Afstuderen – het afronden van mijn studie Toegepaste Psychologie.

Trouwe volgers weten al dat ik dit doel in 2018 behaald heb. Begin oktober was mijn afstuderen en in december mocht ik mijn diploma in ontvangst nemen. Hoewel ik het studeren best ga missen (ja echt, serieus!) vind ik het fijn dat ik 2019 in ga zonder de last van een studie zoals ik die de afgelopen zeven jaar gevoeld heb. En dat schept meer tijd en ruimte voor nieuwe dingen en werken aan mezelf.

Op gewicht blijven – het terugvinden van mijn oude ritme en gezonde leefstijl.

De feestmaand is net achter de rug en daarmee ook de periode dat ik mijn gezonde principes iets te vaak heb laten varen. Ik snak er echt naar mijn gezonde levensstijl weer op te pakken. Dat is het afgelopen jaar (op die laatste maand na dan) trouwens best goed gelukt. Naast het gezond(er) eten ben ik de afgelopen tijd ook weer meer gaan bewegen en daar ga ik natuurlijk lekker mee door. Ik ben vooral blij dat ik bodypump weer heb opgepakt.

Veel tijd met de kinderen (blijven) doorbrengen – leuke uitstapjes maken en de juiste werk-/privébalans vinden.

Ik ben over het algemeen tevreden over de tijd die ik aan de kinderen en ons gezin als geheel heb besteed in 2018. Ik heb geprobeerd mijn tijd zo goed mogelijk te verdelen over studie/werk en de zorg voor de kinderen. Als ondernemer blijft dit wel een belangrijk punt, omdat het werk nu eenmaal nooit af is en de verleiding soms groot is om tussendoor even dit of dat te doen. Terwijl ik het juist zoveel mogelijk gescheiden wil houden. In alle rust werken als de kinderen op school/opvang zitten en er volledig voor ze zijn als ik thuis ben.

Verder bouwen aan mijn blog/bedrijf – een duidelijker beeld van waar ik naartoe wil en het oppoetsen van ‘oude’ content. Na mijn afstuderen de mogelijkheid bekijken er wat (schrijf)opdrachten naast te gaan doen.

Ik ben al goed bezig geweest met het updaten van oude artikelen en het beter inrichten van mijn blog wat SEO betreft. Maar klaar ben ik daarmee nog lang niet, dus dat voornemen loopt nog. En grappig hoe ik begin vorig jaar dus blijkbaar al dacht over aan de slag gaan als tekstschrijver naast het bloggen. En bizar dat dat nu al van de grond is gekomen en ik Tekstalent sinds 1 december mijn tweede bedrijf mag noemen.

Veel nieuwe toffe samenwerkingen en events – zelf actiever sturen op passende samenwerkingen en events.

Er zijn in 2018 veel leuke samenwerkingen ‘als vanzelf’ op mijn pad gekomen. En daarmee bedoel ik dat ik er voor benaderd ben zonder dat ik daar zelf iets voor heb hoeven doen. Maar heb het afgelopen jaar ook zeker zelf geleerd initiatief te nemen en contact te leggen met een bedrijf of merk waarvan ik denk dat het een goede match is met mijn doelgroep. Heel leuk en motiverend als daar dan een mooie samenwerking uit voortkomt!

Mijn werkkamer op zolder afmaken – een werkkamer waar ik met plezier ga zitten werken of studeren.

Ja, we zijn flink aan de slag gegaan op zolder. Maar nee, ik ben nog niet tevreden over mijn werkkamer zoals die er op dit moment uitziet. Mijn werkplek op zich is prima, maar als ik naar links kijk, staan daar nog een heel aantal kratten met kinderkleding die uitgezocht moeten worden en heeft zich er de laatste tijd ook heel wat speelgoed verzamelt dat er niet thuishoort. Ik moet er gewoon eens even een paar uur de tijd voor nemen en dan is dat opgeruimd en kan ik genieten van een opgeruimde werkkamer. En dan is het vooral de kunst dat zo te houden natuurlijk.

Solliciteren – na mijn afstuderen weer gaan solliciteren.

Tja, dit was de planning voordat ik ontdekte dat ik met mijn blog best aardig weet te verdienen en ernaast direct na mijn afstuderen een heus tekstbureau oprichtte. ‘Ga er nu gewoon eens een jaar voor en kijk dan of het voor je werkt of niet. Dan kun je daarna altijd nog kijken of je op zoek wilt naar een baan buitenshuis.’ M sprak wijze woorden en gaf me hiermee het vertrouwen dat ik nodig had om ervoor te gaan. Het geeft rust dat ik altijd nog de optie heb iets anders te gaan doen (al is die optie er natuurlijk altijd). Maar ik vind wat ik nu doe zo leuk, zo fijn en flexibel, dat ik het toch zeker een kans wil geven.

Het hardlopen weer oppakken – in het voorjaar weer starten met hardlopen.

Dit doel is echt jammerlijk mislukt. Volgens mij heb ik mijn hardloopschoenen heel 2018 niet eens aangeraakt. Maar zoals je hierboven hebt kunnen lezen heb ik wel veel plezier in de andere sporten die ik doe en dat is voor nu voldoende. Ik zie wel als ik komend voorjaar toch opeens zin heb om het hardlopen op te pakken, maar als dat niet zo is vind ik dat ook helemaal prima. Wat ik trouwens wel mis is wandelen en dan met name de langere afstanden. Dat is misschien wel iets dat ik in 2019 meer wil gaan doen.

Video’s maken – weer meer video’s voor YouTube gaan maken.

Als je heel veel dingen wilt moet je keuzes maken en prioriteiten stellen. YouTube is geen prioriteit geweest het afgelopen jaar. Ik heb wel wat video’s gemaakt, maar die waren vaak het gevolg van een samenwerking. Tijdens het maken en editen van die video’s ontdekte ik trouwens wel dat ik het heel leuk vind om ermee bezig te zijn. Ik ga niet beloven dat ik in 2019 vol voor YT kan en wil gaan, maar ik wil toch zeker weer wat nieuwe video’s maken.

Ons interieurproject woonkamer afronden – nieuwe eetkamerstoelen kopen en de oude eettafel opknappen.

De nieuwe eetkamerstoelen waren al gekocht toen ik mijn doelen voor 2018 opstelde. De eettafel opknappen hebben we niet gedaan. In plaats daarvan hebben we de oude eettafel verkocht en bij Ikea een nieuwe gekocht. En daar ben ik nog steeds zo blij mee! We hebben al veel complimenten gehad over onze nieuwe eethoek. Project woonkamer is voor nu even klaar.

Nieuwe recepten ontdekken – nieuwe (gezonde) recepten ontdekken en uitproberen.

Ik heb het afgelopen jaar best veel nieuwe recepten ontdekt en uitgeprobeerd. Vooral uit de blog van Francesca heb ik veel inspiratie gehaald. Daarnaast wilde ik ook graag weer meer met weekmenu’s werken, waarbij ik de maaltijden dus voor een hele week vooruit plan. Dat heb ik eigenlijk maar weinig gedaan. Vaak kwam het er toch op neer dat er voor twee of drie dagen tegelijk boodschappen werden gedaan. Toch nog iets om aan te werken in 2019 dus!

Kijk jij met een tevreden gevoel terug op het afgelopen jaar?

2 Comments

 • Reply Jacqueline 3 januari 2019 at 11:03

  Ik had lang niet zo veel gepland als jij (en wat heb je het goed gedaan in 2018!), maar kijk zeker tevreden terug op het afgelopen jaar.

  • Reply Monique 3 januari 2019 at 12:28

   Wat lief, dankjewel. En wat goed dat je met een tevreden gevoel kunt terugkijken op het afgelopen jaar. Het is mijn doel om het iets rustiger aan te doen dit jaar. Met iets minder ballen in de lucht en wat meer focus 🙂

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.