PERSOONLIJK

Terugblik 2015 & Doelen 2016

30 december 2015

doelen

Net zoals vorig jaar en twee jaar geleden, heb ik mezelf ook voor dit jaar een aantal doelen gesteld. Nu we aan het eind van 2015 zijn gekomen, leek het me een mooi moment om terug te blikken op het afgelopen jaar. Ook heb ik alvast wat mooie nieuwe doelen voor 2016 bedacht! Lees je mee?

Doelen die ik had voor 2015

Minstens twee keer per week sporten

Helaas kan ik niet zeggen dat het me week na week gelukt is om twee keer te gaan sporten. Als ik de tijd en ruimte had om te gaan heb ik dat zeker gedaan, maar er zijn ook veel weken bij geweest dat ik maar een enkele keer ben gaan sporten. Vooral na eind augustus, toen ik begon met werken, is het er vaak niet van gekomen om die tweede keer in de week naar de sportschool te gaan. Wel probeer ik minstens een keer per week op de fiets naar mijn werk te gaan. Dat is een half uur heen en een half uur terug, dus daarmee ben ik in totaal ook een uur in beweging. Ik schreef vorig jaar nog dat ik in maart het hardlopen weer wilde oppakken. Op een enkele startpoging na is dat helaas niets geworden. Ik kan me er de laatste tijd gewoon niet toe zetten weer te beginnen en eigenlijk vind ik dat best jammer!

Plezier blijven houden in bloggen en YouTube

Ja, ik blog nog steeds bijna dagelijks. En hoewel YouTube even op een wat lager pitje staat, houd ik ook dat goed vol. En het voornaamste, het plezier in het bloggen en vloggen is er nog altijd! Anders zou ik het nooit volgehouden hebben natuurlijk. Toch is mijn voornemen om meer vooruit te schrijven te vaak niet gelukt het afgelopen jaar. Wel plan ik bijna altijd de artikelen die ik de komende week wil publiceren vooraf en zet ik ze alvast met enkel de titel als concept klaar. Dat scheelt natuurlijk al veel. Ik hoef dan immers op de avond zelf niet meer te bedenken welk artikel ik de volgende dag wil publiceren. Nu nog een paar dagen vooruit schrijven en ik ben helemaal tevreden.

Een leuke stageplek vinden

Op de vraag of dit doel geslaagd is kan ik natuurlijk volmondig ‘JA’ antwoorden! Ik begon vorig jaar april met solliciteren en eind mei had ik al een geschikte stageplek gevonden, waar ik nu nog steeds volop aan de slag ben. Ik heb er inmiddels ongeveer de helft van mijn stage-uren op zitten en hoop in april of mei mijn stage te kunnen afronden met een mooi verslag. Maar het vinden van een stageplek was niet het enige dat lukte het afgelopen jaar, het bedrijf deed me namelijk een heel mooi aanbod. In plaats van alleen een stage, mocht ik bij ze in dienst treden en dus gewoon vanaf de werkplek invulling geven aan de stage. Zo fijn! Vooral in het begin kostte dit me heel veel energie omdat er veel nieuwe dingen en verantwoordelijkheden op me af kwamen en ik alles moest zien te combineren, maar ik moet zeggen dat het steeds beter gaat en ik er echt mijn draai begin te vinden. Ik heb dan ook goede hoop dat ik ook na mijn stage kan blijven werken bij deze fijne organisatie en er ook nog kan afstuderen!

Meer (water) drinken

Ik wist dat dit een lastige zou worden en ik kan dus ook niet zeggen dat ik tevreden ben over de hoeveelheid water die ik drink op een dag. Als ik aan het werk ben zorg ik dat ik altijd een fles water binnen handbereik heb staan en daar drink ik dan best regelmatig uit. Maar het zijn de dagen thuis dat ik gewoon vergeet water te drinken. Koffie en thee gaan prima, maar zeker in de wintermaanden heb ik soms echt geen zin in water. Kan beter dus.

Nieuwe doelen voor 2016

Stage afronden en starten met afstuderen 

Het komende jaar wil ik zoals gezegd mijn stage netjes en met een goed gevoel afronden. Om het proces van afstuderen te kunnen starten, heb ik in totaal 180 studiepunten nodig, inclusief die van de stage. Dat betekent dat ik behalve de stage nog twee theorievakken moet zien af te ronden om genoeg punten bij elkaar te hebben zodat ik mijn afstuderen kan aanvragen. Met één vak ben ik gelukkig al een aardig eind op weg, dus dat moet wel lukken. Hoogstwaarschijnlijk kan ik mijn afstudeertraject binnen hetzelfde bedrijf vormgeven als waar ik nu werk en stageloop, dus dat scheelt me een hoop zoek- en solliciteerwerk. Tijdens het afstuderen ben ik van plan de overige theorievakken af te ronden. Ook staan komende zomer de laatste twee praktijktrainingen van mijn opleiding gepland. Het afstuderen zelf zal in 2016 niet gaan lukken. Dat wordt medio 2017 als alles volgens planning verloopt!

Een goede balans vinden tussen gezin, werk, studie en blog

Dit wordt een hele belangrijke het komende jaar. Door mijn stage en werk is mijn leven een stuk drukker en ingewikkelder geworden dan voorheen. Soms zo druk en chaotisch dat ik mezelf af en toe voorbijloop. Hoe ik het precies ga aanpakken kan ik nu nog niet zeggen, maar ik wil in ieder geval voorkomen dat ik over een paar maanden moet concluderen dat ik teveel van mezelf heb gevraagd. Mijn gezin, en Lise in het bijzonder, is natuurlijk het allerbelangrijkst, maar ook mijn persoonlijke ontwikkeling vind ik waardevol. En mijn blog is een hobby die ik nog lang hoop te blijven volhouden. Ik verwacht dat wanneer het nieuwe van mijn werk eraf is, het me steeds makkelijker af zal gaan. Als de stage over een aantal maanden wegvalt geeft dat ook weer wat lucht en zolang ik op mijn vrije dagen genoeg leuke dingen kan doen met mijn gezin, verwacht ik dat het helemaal goed komt.

Het plezier in koken en bakken terugvinden

Sinds ik drie dagen in de week buitenshuis werk, is uitgebreid koken er in elk geval op die dagen niet bij. Meestal bedenken we iets dat makkelijk (door M) te maken is en maken we een hoeveelheid waar we twee dagen van kunnen eten. Die dagen, maar ook de overige dagen van de week, komen we toch erg vaak bij dezelfde gerechten uit. Dat kan anders en ik hoop daar in het nieuwe jaar weer wat nieuwe inspiratie voor te hebben. Ik ga op zoek naar nieuwe combinaties, nieuwe technieken en vooral gezond maar lekker eten dat niet al teveel tijd kost om te bereiden.

Bakken is iets dat er de laatste tijd al helemaal niet van komt. En dat terwijl ik het eigenlijk enorm leuk vind! Ik kreeg met kerst het boek van Heel Holland Bakt, dus dat is alvast een goed begin. Het plan is om in de weekenden weer eens wat vaker de keuken in te duiken om koekjes, taart of cake te bakken. En het dan liefst niet allemaal zelf op te hoeven eten, haha 😉

Lekker in beweging blijven

Uiteraard zal ik ook wat aan beweging moeten doen het komende jaar. Mezelf verplichten twee keer per week naar de sportschool te gaan doe ik niet, want ik acht de kans klein dat me dat gaat lukken. Een keer per week blijf ik wel absoluut gaan en ik hoop nog steeds dat ik komend voorjaar weer zin krijg om mijn hardloopschoenen uit het stof te halen. Dat maakt het sowieso eenvoudiger om vaker dan eens per week te sporten. En verder blijf ik er alles aan doen om buiten het sporten om lekker in beweging te blijven. Dat betekent dus zoveel en zo vaak als het kan de fiets pakken en wandelen.

Heb jij al een persoonlijk doel bedacht voor het komende jaar?

3 Comments

 • Reply Simone 30 december 2015 at 10:32

  Er zouden meer uren in een dag moeten zitten hè. Dat probleem heb ik nou ook altijd 😉

 • Reply Rosanne 30 december 2015 at 18:29

  Wat een mooie doelen heb je opgesteld voor het komende jaar.
  In beweging blijven is een goede. Niet perse naar de sportschool hoeven maar gewoon lekker bewegen.

 • Reply Karolien 31 december 2015 at 16:16

  Minder snel in de stress schieten, ga ik echt proberen in 2016!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.