PERSOONLIJK

Terugblik 2014 & Doelen 2015

2 januari 2015

terugblik_doelen

Begin vorig jaar maakte ik een artikel en video waarin ik mezelf een aantal doelen stelde voor 2014. Nu leek me een mooie tijd om die doelen er weer eens bij te pakken en te kijken of ze wel of niet behaald zijn. En uiteraard stel ik mezelf ook weer een aantal doelen voor 2015!

Terugblik doelen 2014

De zwangerschapskilo’s kwijtraken

Vorig jaar schreef ik dat er in elk geval nog zeven kilo af moest. Daarna wilde ik nog graag twee kilo extra afvallen om weer op het gewicht te komen dat ik had net voor de zwangerschap, toen ik op m’n slankst was in lange tijd. Die zeven kilo is gelukt, al schommelt mijn gewicht wel een klein beetje en zit ik er soms net boven. De extra kilo’s zijn er dus nog niet af en de grootste reden daarvoor is dat ik qua eten niet extreem oplet en ook aan sporten niet vaak genoeg toe kom. De laatste tijd ga ik vaak maar één keer per week, terwijl ik het liefst twee of drie keer zou gaan.

5 theorievakken afronden

Ik wilde graag een vijftal theorievakken van het tweede studiejaar met een voldoende afronden. Strikt genomen heb ik in 2014 in totaal vier examens afgerond. Het vijfde vak wilde ik eigenlijk voor het eind van het jaar doorgewerkt hebben, maar dat is me net niet gelukt. Het examen staat gepland voor 20 januari aanstaande. Maar, en nu komt de maar, ik heb afgelopen jaar wel vrijstelling gekregen voor maar liefst twee vakken. Omdat ik al een universitaire opleiding achter de rug heb, hoefde ik statistiek en methodologie niet meer te doen. Ik ben zo blij dat ik daar een verzoek voor heb ingediend! Dat brengt het totaal toch op zes theorievakken van het tweede jaar die ik weg kan strepen.

Een baan vinden

Dit zullen jullie allemaal wel weten. Nee, het is me het afgelopen jaar niet gelukt een baan te vinden. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik niet heel hard gezocht en gesolliciteerd heb, dus dat heeft er ongetwijfeld mee te maken. De redenen? Ik vond het fijn om Lise tijdens haar eerste jaar thuis te hebben en veel tijd met haar door te brengen. Voor de voortgang van mijn studie is het ook goed geweest. En ik had erg leuk vrijwilligerswerk bij De Kindertelefoon waar ik m’n ei kwijt kon.

Mijn YouTube-kanaal verder uitbouwen

Als dat niet gelukt is, dan weet ik het niet meer. Helaas weet ik niet meer hoeveel abonnees had toen ik dit vorig jaar opschreef, maar dat het er nu vele malen meer zijn dan toen is wel duidelijk. Momenteel zit ik op bijna 900 abonnees en dat aantal groeit nog steeds.

Nieuwe doelen 2015

Minstens twee keer per week sporten

Ik heb mijn ambities een beetje bijgesteld. Ik ben vrij tevreden met mijn huidige gewicht, dus ik wil niet per se kilo’s kwijtraken. Wat strakker in m’n vel komen wil ik wel graag en omdat ik sporten ook gewoon fijn vind om te doen, is mijn doel om in 2015 in elk geval twee keer per week te gaan sporten. In maart wil ik het hardlopen ook weer gaan oppakken, dus dan moet dat lukken!

Plezier blijven houden in bloggen en YouTube

Omdat plezier nu eenmaal de belangrijkste drijfveer is om het vol te blijven houden. Ik heb het afgelopen jaar weleens gebaald als ik tot ’s avonds laat met een artikel bezig was dat ik de volgende ochtend per se wilde publiceren. Mijn doel voor 2015 is dan ook om het vooruitwerken er echt in te brengen en te houden. Dat geeft zoveel meer lucht! Ik wil de avonden zoveel mogelijk vrij houden voor andere hobby’s en aandacht voor M, want dat is ook belangrijk!

Ik ben al een tijdje bezig met een nieuw project, dat ik graag op mijn verjaardag op 5 maart wil lanceren. Het is iets dat ik ga doen naast mijn blog, er verandert hier dus in principe niets. Heb ik je al nieuwsgierig gemaakt? 😉 Maar het is natuurlijk ook mijn doel van dat project een succes te maken. Hoe ik het qua tijdsverdeling en publicatiefrequentie ga doen weet ik nog niet precies, maar ik zal er een goede balans in moeten vinden.

Een leuke stageplek vinden

Het tweede jaar is, met de mazzel van die vrijstellingen erbij, op dat laatste examen en een paar verslagen na afgerond. Daarna moet ik nog een paar verplichte onderdelen afronden en dan is het tijd voor de stage. Ik wil daar in het najaar van 2015 mee starten. Mijn voorkeur gaat uit naar een stageplek als intern begeleider op een basisschool, maar ik sta ook open voor andere mogelijkheden. Ik ben benieuwd waar ik uiteindelijk terechtkom!

Meer (water) drinken

Tja, dit lijkt misschien een wat suf doel maar ik hoop dat het me, door het ‘op papier’ te zetten, nu eens echt lukt om het vol te houden. Ik ben niet zo’n goede drinker en vergeet serieus vaak te drinken. Soms heb ik tot lunchtijd nog geen druppel gedronken. Zo slecht! Ik grap weleens dat ik zou willen dat ik dat met eten ook had, maar dat is natuurlijk niet waar. Meer water drinken dus. Dat is mijn plan. Als je tips hebt hoe ik dat kan aanpakken, hoor ik het graag!

Ik ben redelijk tevreden over hoe ik mijn doelen voor 2014 heb aangepakt. Ook ben ik blij dat ik voor 2015 weer een aantal haalbare doelen heb weten te stellen! Wat is jouw ultieme doel voor 2015?

6 Comments

 • Reply Linda 1 januari 2015 at 09:39

  Denk dat er hier iets fout ging met publiceren.

 • Reply angelique 2 januari 2015 at 10:24

  Goede doelen! Het meer drinken moet ik ook en eerlijk gezegd sleep ik nu gewoon overal waar ik naar toe loop een flesje water mee naar toe. Ja ook naar bed

 • Reply Vlijtig Liesje 2 januari 2015 at 13:22

  Ik vind het mooie doelen. En vooral die van 2 keer per week sporten vind ik lekker concreet!

 • Reply Rory 2 januari 2015 at 14:13

  Met plezier blijven bloggen. Een hele goede! Ik merk dat ik er zelfs soms iets te verkrampt mee om ga. Persé iets willen publiceren, terwijl juist de lol zo belangrijk blijft. Als je vanuit je ‘flow’ bezig bent, heeft dat zoveel meerwaarde.
  En water drinken, heel belangrijk. Ik probeer een glas met mij mee te nemen door het hele huis. Wellicht is dat wat makkelijker met een (halve liter-)flesje. En dat consequent blijven vullen.
  En sporten. Ik wilde altijd twee tot drie keer in de week sporten. Maar organisatorisch is dat soms echt niet te regelen. Door omstandigheden heb ik de laatste acht weken zelfs helemaal niet kunnen sporten. Tja, en dan begin je gewoon ineens weer. En merk je dat je conditie nog best ok is. Ook hier geldt dus weer…chill…en gewoon doorgaan (voor mij dan hè, bedoel ik).

 • Reply Sonja 2 januari 2015 at 17:48

  Heerlijk om terug te lezen, en zien wat je allemaal behaald hebt! Ik ga ook nog maar eens wat persoonlijke doelen bedenken, want ik heb nog genoeg voornemens om te willen/ kunnen doen.

 • Reply Mieke 3 januari 2015 at 20:33

  Wat ben je goed bezig geweest met je doelen voor 2014! En ook weer mooie doelen voor aankomend jaar.
  Ik ben wel heel erg benieuwd naar je nieuwe project! En maart duurt nog best wel lang. 😉

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.