PERSOONLIJK

Snapshot Sunday – ziekenboeg

31 januari 2016

Wat later dan je gewend bent, maar hier is hij dan toch… mijn weekoverzicht! Een wat ingekorte versie – ook dat nog! – want van het weekend verschijnt deze week nog een plog. Helaas stond onze week een beetje in het teken van ziek zijn. Desondanks valt het me mee hoeveel foto’s ik gemaakt heb. Kijk je mee?

snap1

In de nacht van zaterdag op zondag werd Lise vorige week plotseling ziek. M was niet thuis, maar toen ik zelf naar bed wilde gaan hoorde ik haar in bed overgeven. Zo sneu! Uiteindelijk kwam M naar huis en zijn we samen nog een paar uur in touw geweest met ons zieke meisje dat maar bleef spugen. Van de zondag hadden we dus maar een rustig dagje gemaakt. We keken gezellig naar Disney’s Frozen en hoewel Lise niet meer overgaf, had ze nog geen eetlust en was ze duidelijk nog niet de oude.

snap2

Toen ze maandag wakker werd, was Lise gelukkig al veel meer haar vrolijke zelf. Ze kon dus prima naar mijn ouders, zoals elke maandag. ’s Middags op mijn werk voelde ik me plotseling niet lekker worden. En ja hoor, ook ik hing in no time boven de wc. Ik maakte de dag af en fietste na afloop kotsmisselijk terug naar huis, waar ik op de bank belandde en er niet meer vanaf kwam. Man, wat kan een mens zich beroerd voelen! Over hoe onpraktisch dat ziek zijn was, heb ik afgelopen week meteen een artikel geschreven.

snap3

Dinsdag ging het helaas nog geen haar beter met me. Ik meldde me ziek en bracht Lise naar de gastouder. Een gelukje dat zij wel weer beter was en ik dus de hele dag in bed en op de bank kon doorbrengen. Overigens had M inmiddels ook de wc-pot van binnen gezien en bleef ook hij ziek thuis. Wat een ellende! Het was trouwens wel fijn om even een frisse neus te halen, maar ik merkte meteen dat ik helemaal geen energie had. Aan het eind van de middag ben ik Lise weer op gaan halen. Inmiddels was het me gelukt een beschuitje en wat yoghurt te eten zonder dat het er meteen weer uit kwam. Vooruitgang!

snap4

Ik viel dinsdag rond negen uur ’s avonds al in slaap op de bank, dus ben vroeg mijn bed in gedoken. Dat ik wel wat slaap kon gebruiken bleek de volgende ochtend, want ik had er een nacht van ruim tien uur op zitten! Het ging gelukkig alweer iets beter, maar nog niet goed genoeg om weer aan het werk te kunnen. Ook M bleef nog een dagje thuis. Fijn, want ook Lise was thuis en zo konden we de zorg voor haar een beetje verdelen. ’s Avonds pakten we Lise’s fotoalbum erbij en bestelden een hoop nieuwe foto’s die erin moeten komen. Binnenkort een update hierover in een artikel!

snap5

Donderdag was ik weer fit genoeg om wat huishoudelijke klusjes op te pakken. Voor Lise was ik ook weer een actievere en gezelligere mama. Aan het begin van de middag hadden we een intakegesprek op de peuterspeelzaal. Lise vond het maar wat spannend om daar rond te kijken, maar was al snel lekker aan het spelen terwijl ik met de leidster in gesprek was. 19 februari mag ze voor de eerste keer een ochtend komen. Ik ben zo benieuwd hoe dat zal gaan! ’s Avonds was er een lezing voor mijn werk waar ik bij aanwezig moest zijn. Gelukkig lukte dat weer. Het was erg interessant!

En dat was het al voor deze week. Wat we vrijdag, zaterdag en zondag deden, kun je dus binnenkort in een aparte plog zien.

Ben jij al ziek geweest dit seizoen?

1 reactie

  • Reply Simone 2 februari 2016 at 21:41

    O, wij hebben het ook gehad, de buikgriep. Zo naar is dat! Gelukkig kreeg alleen ik en mijn man het en Mirthe niet. Zo zielig die kleintjes als ze zo ziek zijn.

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.