PERSOONLIJK

Snapshot Sunday – weer met de trein

10 mei 2015

Het is zondag! En niet zomaar zondag, vandaag is het Moederdag! Ongelooflijk dat dit gewoon alweer mijn tweede Moederdag is… Als het goed is kun je morgen een verslagje van deze dag bekijken. Vandaag blik ik nog even terug op de afgelopen week, zoals ik elke zondag doe.

snap1

Vorige week zondag startten we lekker rustig op, zoals ik dat het liefst doe. Lise kreeg pap en voor mezelf maakte ik een heerlijk ontbijtje met verse aardbeitjes en een zelfgemaakte latte macchiato. De rest van de dag hebben we lekker weinig gedaan. M moest ’s middags weg en ik keek een film terwijl Lise lekker zelf zat te rommelen.

snap2

Maandag bracht ik Lise naar mijn ouders. Normaal gaat ze meestal op woensdag, maar het kwam deze week beter uit als ze maandag zouden oppassen. Zodra we daar binnen zijn kan Lise niet wachten tot ze oma haar favoriete boekje (‘Ina de Bij’) én haar leesbril kan aangeven, zodat ze voorgelezen wordt. Zo lief! Eenmaal thuis ging ik direct aan de slag. Omdat het zo’n lekker weer was besloot ik buiten te gaan studeren.

snap3

Dinsdag was het natuurlijk Bevrijdingsdag! Helaas had M geen vrije dag, maar toen zijn ouders ons mee vroegen naar een doe-boerderij kon hij gelukkig toch de middag vrij krijgen. Ik hees Lise in haar nieuwe HEMA jurkje en haalde haar laarsjes tevoorschijn. Ze vond het geweldig en wij genoten natuurlijk net zo hard mee. Woensdag deden we het weer lekker rustig aan. ’s Middags kwam een vriendin die in Spanje woont en een weekje in Nederland is op bezoek. ’s Avonds ben ik met haar en een gezamenlijke andere vriendin gezellig een hapje gaan eten in de stad.

snap4

Donderdag gaf ik Lise weer eens appel in plaats van de standaard banaan die ze in de ochtend krijgt. Als proefje, want al weken haalt ze haar neus op voor al het fruit dat geen banaan is. Ze twijfelde even, maar zat uiteindelijk toch lekker te knabbelen aan de schijfjes appel. Yes! Die middag besloten mijn moeder en ik spontaan even met de trein naar Den Bosch te gaan. Een afspraak die ik eigenlijk had, ging niet door en ik wilde toch eens testen hoe Lise de trein nu vond. Het bleek een succes! Op de heenweg bleef ze in de buggy en op de terugweg zat ze lekker op mijn schoot. In Den Bosch winkelden we wat en aten we een taartje (en Lise haar lunch) bij La Place.

snap5

Zoals elke vrijdag ging Lise ook deze vrijdag weer naar de gastouder. Het was in verband met vakantie twee weken geleden dat ze er was geweest, dus ik was even benieuwd hoe het zou gaan. Maar ze vond het weer super leuk om er te zijn. Ik kan echt merken dat ze zich thuisvoelt bij haar en kan haar dan ook met een gerust hart daar achterlaten. Zo fijn! Thuisgekomen speelde ze nog even heel lief met haar Little People huis.

En toen was het weekend aangebroken! Zaterdag begon rustig. M moest ’s ochtends naar zijn ouders om tv en internet aan te sluiten en ik bleef thuis met Lise. ’s Middags moest ik de stad in om een pakketje weg te brengen en een kleinigheidje te kopen voor Moederdag. Net voordat ik wegging stond de pakketjesmeneer aan de deur met een verrassing van Zalando. Ik wist dat die zou komen, maar nog niet wat de verrassing inhield. Het bleek een doos vol heerlijkheden voor het Moederdagontbijt! Daarna kregen we vrienden met kids over de vloer. Lekker druk, maar we hebben gezellig samen gegeten. ’s Avonds brachten we op de bank door en we smeedden een plannetje voor Moederdag… Wordt vervolgd!

Hoe zag jouw week eruit? Ik wens alle mama’s een hele bijzondere en fijne Moederdag toe!

2 Comments

 • Reply Thea van Galen 10 mei 2015 at 08:38

  mijn week zat vooral vol met werken, sporten en dat soort dingen.
  Komende week meer vrij dus hopelijk meer andere dingen 🙂
  Fijne Moederdag en fijne week toegewenst!

 • Reply angelique 10 mei 2015 at 21:48

  Wat een heerlijke foto’s weer!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.