PERSOONLIJK

Snapshot Sunday – voetbal, badkamer en fietsen

13 juli 2014

week28

Het is weer zondag en daarmee tijd voor een terugblik van de afgelopen week. Ik kom net terug van een weekendje Nijmegen, vandaar dat het artikel iets later online staat dan normaal. Maar laten we snel beginnen!

Zaterdag moest Nederland in de kwartfinale van het WK spelen tegen Costa Rica. We wonnen die wedstrijd op penalty’s en mijn god, wat is dat slecht voor mijn zenuwen! Lise was de hele dag in het oranje gekleed en dat moet geholpen hebben. Van de wedstrijd zelf heeft ze niets gezien, omdat ze toen al lang op één oor lag.

Onze nieuwe badkamer begint ook steeds meer vorm te krijgen. We kunnen gelukkig douche, wc, bad en wastafel al gebruiken, maar er moet nog wel het een en ander worden afgemaakt. Gelukkig komen ze dat als het goed is komende week doen.

Zondag besloten we na het babyzwemmen een proefrondje te gaan maken op mijn nieuwe moederfiets, met Lise in het voorstoeltje. Het was even wennen met op- en afstappen, maar het ging goed en was ontzettend leuk! Vooral het feit dat je kon zien dat Lise zat te genieten is goud waard. Ik durf langere tochtjes nog niet aan, omdat ze nog niet heel goed zelf kan zitten maar zo af en toe een rondje door het park houden we er voorlopig zeker in.

Bij Bol.com bestelde ik een badring voor Lise. Als ze in het grote bad gaat, kan ze daarin zitten en heb ik mijn handen vrij om haar te wassen. Hier had ik haar even laten proefzitten op de bank. Ze vond het een erg interessant ding! We hebben hem inmiddels ook al in bad getest en het bevalt erg goed! Er zitten trouwens zuignappen aan de onderkant, waardoor hij stevig op z’n plek blijft.

Woensdag was het weer zover. Nederland speelde in de halve finale tegen Argentinië. Als een soort ludieke grap aten we vooraf Argentijnse Beef Chimichurri. Mijn zenuwen werden opnieuw op de proef gesteld met een penaltyreeks en helaas weten we allemaal hoe dat afliep. Maar wat was het een mooi toernooi en wat kunnen we trots zijn op onze jongens! De oranje outfits kunnen nu weer even de kast in.

Donderdag kwam de draagdoek binnen die ik had besteld naar aanleiding van de draagworkshop van vorige week. Het is de Storchewiege Leo Turquoise en o wat is hij mooi! Ik ben er super blij mee en kan niet wachten hem veel te gaan gebruiken. Nu nog even alle knooptechnieken leren…

Vrijdagmiddag wachtte ik met Lise papa op uit zijn werk. Daarna liepen we de stad in om ergens een hapje te gaan eten. Het was lekker weer, dus we konden buiten op een terrasje zitten. Ze deed het heel goed en vond het erg interessant om naar alle mensen te kijken die voorbij liepen. Ik vond haar opeens zo groot lijken. Het echte baby-achtige begint er duidelijk vanaf te gaan. Aan de ene kant jammer, maar ik vind het ook leuk dat ze steeds meer een eigen persoontje wordt.

Zaterdag besloot ik de knooptechniek die we tijdens de workshop hadden geleerd eens in praktijk te brengen. Het ging best goed en Lise vond het leuk in de doek! Daarna was het tijd om me klaar te gaan maken voor een avondje Nijmeegse Vierdaagsefeesten met een vriendin, dat je volgende week in de snapshots voorbij ziet komen.

Hoe was jouw week? Een fijne zondag nog!

 

 

 

 

 

4 Comments

 • Reply Nicole 13 juli 2014 at 21:41

  De laatste foto met die doek is dat dezelfde als die je besteld hebt?
  Lijkt veel donkerder hahaha…
  Maar leuk ook dat badzitje zeg!
  Wij hebben helaas geen bad 🙁

 • Reply Milou 14 juli 2014 at 10:47

  Hoi!
  Allereerst even zeggen dat je een schattig meisje hebt, ik volg je sinds kort en zie steeds vrolijke gezichtjes langs komen van haar!

  Even een draagdoekvraagje. Ik heb een dochtertje van 7 maanden en ik ben al een tijdje aan het oriënteren welke draagdoek ik graag zou willen. Mijn broer gaf me zijn tricot draagdoek te leen nog voordat ze geboren was. Deze heb ik 2 keer in de winter gebruikt toen Vera nog heel klein was. Daarna heb ik haar helemaal niet meer gedragen in een doek, best jammer! Straks als ze ook voorop de fiets kan, lijkt het me ideaal om thuis de doek al om te knopen en als we even een boodschapje moeten doen, ik haar van het stoeltje in de doek doe.
  In de zomer is de tricot denk ik erg warm. Ik las over geweven doeken, dat die eigenlijk altijd goed zijn, met de kleertjes eronder afgestemd op het weer. Plus dat ik op den duur ook wil gaan rugdragen en ik vertrouw die tricot daar niet mee.
  Ik zie dat jij ook zo’n geweven doek hebt aangeschaft. Er zijn zoveel soorten te kiezen. Mijn vraag is dus: waarom heb je precies voor deze gekozen?

 • Reply Silke 14 juli 2014 at 16:38

  Wat wordt ze groot. Ik volg jullie al van tijdens je zwangerschap en hemel wat is ze een grote meid aan het worden. Zoals je zegt, het baby’tje is er helemaal af aan het gaan. Maar wat een prachtig dame’tje is ze aan het worden!

 • Reply Sas 15 juli 2014 at 09:34

  Wat een leuke snapshots!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.