PERSOONLIJK

Snapshot Sunday – verloskundige, studie en shoot

28 augustus 2016

snapshotsunday

Na twee zondagen vol vakantiekiekjes (klik & klik), deze zondag weer een ‘gewone’ Snapshot Sunday. Het overzicht van mijn week aan de hand van foto’s, ofwel snapshots. We hebben een warm weekje achter de rug, waarin ik vooral in de ochtenden actief was. Kijk je mee naar wat we allemaal deden?

snap2

Zondag waren we de hele dag in huis bezig. In de ochtend waren Lise en M beneden aan het spelen en profiteerde ik op zolder, waar ik sinds kort een nieuwe werkplek heb, van wat studietijd.

snap1

Ik werd geroepen voor de lunch en toen ik beneden kwam vertelde Lise trots dat zij de tafel had gedekt. Ik moest er ineens aan denken dat we daar een Milestonecard van hebben en pakte hem erbij. Kijk dat trotse koppie dan! Toen Lise ’s middags in bed lag, maakte ik samen met M een start met het in elkaar zetten van Lise’s grote bed. Zodra haar kamertje helemaal klaar is, volgt daar uiteraard een apart artikel over.

snap3

Maandagochtend moest ik bloed laten prikken om mijn ijzergehalte te laten checken. Ik nam Lise mee en ze deed het super goed! Bloedprikken is natuurlijk zo gebeurd, maar vooraf twijfelde ik toch een beetje of ik haar wel of niet mee kon nemen.

Aangezien we na afloop praktisch in de stad waren, besloot ik even de HEMA binnen te stappen. Lise zag het restaurant en wilde met mama lunchen. Het was toen nog wat vroeg, dus bedacht ik eerst even naar H&M te gaan en dan op de terugweg bij HEMA een broodje te eten. H&M was helaas pas om 12.00 uur open, dus liepen we op ons gemakje weer terug en zaten we uiteindelijk alsnog vrij vroeg aan onze lunch. Maar gezellig was het wel! Om 12.00 uur kwam M ons ook nog even gezelschap houden in zijn lunchpauze.

snap4

’s Avonds na het eten was het zo lekker buiten dat Lise nog even in de zandbak speelde en rondjes reed op haar step. Een groot voordeel van de zomer!

snap5

Voor de dinsdag had ik eigenlijk nog geen plannen gemaakt. Ik appte M of hij een idee had wat ik in de ochtend met Lise kon gaan doen, want ’s middags beloofde het tropisch warm te worden. Hij kwam met het idee naar de dierentuin te gaan en nog een uur later waren we daar. Het was nog niet zo heel warm en we hadden een paar heel gezellige uurtjes. Toen het echt heet werd waren wij weer lekker thuis en genoot Lise van een siësta en kroop ik op de bank met de ventilator op de hoogste stand.

snap6

Ook kwam dinsdag dit pakketje binnen van Olliewood. Wat erin zit liet ik je afgelopen week al in een artikel zien.

snap7

Vanwege onze vakantie was Lise twee weken niet bij mijn ouders geweest. Zij keken er dus erg naar uit dat ze weer een dagje kwam spelen en woensdag was het zover. Nadat ik haar had weggebracht deed ik nog wat boodschappen en haalde ik beddengoed voor haar nieuwe bed. Dat ik iets te zwaar had getild in de bloedhitte merkte ik bij thuiskomst, want ik kon bijna niet meer lopen van de bandenpijn. Auw! Die middag deed ik het dus wederom lekker rustig aan…

snap8

We hadden donderdag al vroeg een afspraak bij de verloskundige voor controle. De bloeduitslagen waren binnen en zagen er prima uit. Ook was mijn bloeddruk helemaal in orde en klopte het hartje van de baby luid en duidelijk. Lise was zoals altijd gezellig mee.

snap9

Verder zijn we donderdag thuis gebleven. Voor de middag speelde Lise nog even buiten met de watertafel, maar met de lunch zijn we naar binnen gedaan. Ik had al een tijdje niets met Snapchat gedaan maar vind het nu opeens weer erg leuk. En heus niet alleen om de hilarische filtertjes hoor… Mocht je het leuk vinden om me te volgen, ik ben daar actief onder de naam moonoloog.

snap10

Vrijdagochtend gingen Lise en ik samen naar de bieb. Wat was het daar heerlijk koel zeg. Echt een verademing! Ik heb denk ik wel twintig boekjes voorgelezen, maar Lise speelde ook samen met andere meisjes met de speelkeuken die ze daar hebben. Verder genoten we samen van een muffin en aten we voor we weer naar huis gingen nog een tosti. Op de terugweg merkte ik pas hoe warm het buiten was. We deden snel wat boodschappen en ik wist niet hoe snel ik thuis achter de ventilator moest kruipen. Het mag echt wel wat minder van mij!

snap11

Zaterdagochtend waren we weer op pad en wederom met een leuk doel. Blogvriendinnetje Nicole legde mijn zwangere buik namelijk vast op de gevoelige plaat. Onze dochtertjes en mannen waren er ook bij en na een paar uur foto’s maken hebben we met z’n allen nog gezellig geluncht. Lise en Fay, het dochtertje van Nicole, vermaakten zich zo goed samen. Heerlijk om te zien. Uiteraard volgt het resultaat van de shoot later nog hier op de blog. Ik ben lieve Nicole in elk geval nu al super dankbaar voor de mooie foto’s!

Dat was ‘m weer voor deze week. Lukt het jou wel om actief te zijn als het ’s middags zo heet is buiten, of zit jij dan ook het liefst binnen?

8 Comments

 • Reply Nicole 28 augustus 2016 at 08:16

  Binnen zitten is hier vaak nog benauwder dan buiten.. Maar ik krijg ook niet veel gedaan met dit weer!

  • Reply Monique 28 augustus 2016 at 11:07

   In ons stadstuintje wordt het echt gruwelijk warm als de zon er ’s middags op staat. Dus enige wat ik dan kan doen is binnen gaan zitten met de gordijnen dicht 😉

 • Reply Bregje 28 augustus 2016 at 09:34

  Blegh zwanger zijn met dit weer is geen pretje he 🙁
  Wat leuk zeg, die fotoshoot, ben benieuwd naar het resultaat!!

  • Reply Monique 28 augustus 2016 at 11:08

   Nee alles behalve… Helemaal aangezien ik nog 1001 dingen op m’n to do lijstje heb staan. Maar gelukkig lukt het me toch goed even te gaan liggen in de middag. Ja, geweldig was het! En ik heb het resultaat inmiddels gezien en kan alvast verklappen dat de foto’s heel gaaf zijn geworden!

 • Reply Fleur 28 augustus 2016 at 12:03

  Wat een gezellige week!
  Het lekkere weer is leuk, maar in Nederland is het vaak net iets té.. gelukkig zijn de avonden daar in tegen wel heerlijk!
  Geniet van de zondag:).

 • Reply Jessica 28 augustus 2016 at 13:47

  Ik heb je toegevoegd op snapchat hoor! 🙂 Ik ben benieuwd naar de foto’s!

 • Reply Simone 29 augustus 2016 at 07:40

  Ik had he blijkbaar al toegevoegd op snapchat, want ik zag ineens je snaps voorbij komen. Leuk! Ik vind Snapchat echt heel leuk 🙂

 • Reply Cindy - levenalsmama.nl 29 augustus 2016 at 23:01

  Met zulk heet weer ben ik vaak ook niet zo heel actief, maar het maakt me niet uit of ik binnen of buiten zit want binnen is het minstens net zo warm.
  Leuke foto’s weer van deze week. Een bezoekje aan de dierentuin is hier ook altijd een goed tijdsverdrijf.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.