PERSOONLIJK

Snapshot Sunday – ups en downs

4 oktober 2015

Het was een week van grote tegenstellingen. Een lekker rustig begin, met daarna een paar turbulente en stressvolle dagen en een (gelukkig) wat rustiger en leuk einde. Ups en downs dus. Kijk snel mee naar mijn weekoverzicht in snapshots!

snap1

Vorige week zondag was het heerlijk weer! Ik was nog een beetje aan het bijkomen van een avondje stappen, maar was ’s middags fit genoeg om er samen met Lise en M even op uit te gaan. We fietsten naar de kinderboerderij, haalden ondertussen nog twee Geocaches op en deden met z’n drietjes de boodschappen voor de komende dagen. Een perfecte zondag wat mij betreft!

snap2

Maandag begon nog vrij normaal. Ik bracht Lise naar opa en oma, waar ze een doos Play-Doh met waskrijtjes kreeg. Ze ging er meteen mee aan de slag! Mijn vader was ondertussen naar de huisarts, omdat hij sinds een week ongeveer vage buik- en rugklachten had.

Rond de middag reed ik naar mijn werk. Ik had het enorm druk, dus ik had geen tijd om mijn telefoon in de gaten te houden. Toen de middag er bijna op zat, zag ik dat M me had geprobeerd te bellen. Zodra het kon belde ik terug en helaas was er slecht nieuws. Mijn vader was van de huisarts meteen doorgestuurd naar het ziekenhuis. Daar was een MRI-scan gemaakt en vanaf dat moment mocht hij zo’n beetje geen stap meer verzetten. Diagnose? Een verwijde buikslagader, ofwel een aneurysma.

Hij moest zo snel mogelijk worden geopereerd, want als het zou scheuren, kon er een levensbedreigende situatie ontstaan. De operatie stond gepland voor dinsdag en wij gingen maandagavond na het eten meteen even op bezoek. Lise maakte nog snel even een tekening, die opa boven zijn bed kon hangen.

snap3

Het nieuws van maandag was me niet in de koude kleren gaan zitten. Hoewel mijn beide ouders en ook mijn broertje er vrij rustig onder bleven (dat leek in elk geval zo), maakte ik me enorm grote zorgen. Ik sliep dan ook nauwelijks van maandag op dinsdag. Gelukkig werd ik op mijn werk via Whatsapp op de hoogte gehouden en viel er een grote last van mijn schouders toen mijn moeder stuurde dat de operatie geslaagd was en mijn vader naar de uitslaapkamer werd gebracht.

Ondertussen was Lise een dagje bij de gastouder. Ze zijn naar de bibliotheek geweest, zo leuk! En ook kwam de 21 en 22 maanden update van Lise online. Tja, hoe raar ook, het gewone leven ging ondertussen ook door. Uiteraard ben ik ’s avonds weer bij mijn vader geweest. Hij was nog slaperig van de narcose, maar zag er gelukkig goed uit.

snap4

Woensdagochtend deden Lise en ik het lekker rustig aan. We speelden en knuffelden, tot M uit zijn werk kwam om de middag thuis te werken. Ik vertrok naar mijn werk. Thuisgekomen bleek dat we een ingrediënt voor het avondeten niet in huis hadden. M z’n oplossing? Eten bestellen. Haha! Gelukkig was het erg smakelijk. Ik houd erg van Mexicaans, maar weet dat het soms ook erg kan tegenvallen. In dit geval gelukkig niet! Na het eten werd ik door mijn broertje opgehaald om weer even op bezoek te gaan bij mijn vader. Die wel veel pijn had, maar verder weer helemaal zichzelf leek. Fijn!

snap5

Donderdag was ik vrij. Lise hield zich vooral bezig met spelen en wilde heel graag helpen met het bijwerken van mijn agenda. ’s Middags werd mijn vader thuisgebracht. Hij mag dus lekker thuis verder herstellen, wat natuurlijk super fijn is.

Vrijdag was wederom een dagje thuis. Ik moest nog wel wat voor mijn werk en studie doen. Verder zijn we samen nog even naar HEMA en Albert Heijn geweest. Ik ga steeds vaker op de fiets, zonder buggy en dat gaat heel goed. Ze vindt het leuk om lopend mee een winkel in te gaan. Ik geef toe, het is niet altijd even praktisch en ik moet haar goed in de gaten houden, maar ik voel me toch ook wel trots als ze gezellig loopt te kletsen.

snap6

En toen was het alweer zaterdag! Mijn ouders wonnen pasgeleden 8 kaartjes voor de Efteling via de Postcodeloterij. Plan was om met z’n allen te gaan, maar omdat mijn vaders gezondheid dat nu nog niet toelaat, gingen M en ik met z’n tweetjes. Over twee weken willen we dan met een grotere groep gaan. Uiteraard gaat Lise dan ook gezellig mee.

Het was een heerlijke dag! Het zonnetje scheen en we hadden alle tijd en ruimte om de dingen te doen die we zelf het leukst vinden. Het enige nadeel was dat het echt enorm druk was in de Efteling! Ik had gehoopt dat het minder druk zou zijn dan in de zomervakantie, maar het kwam volgens mij aardig in de buurt. Op een gegeven moment zagen we overal borden staan dat het park een uur langer open zou zijn. Ik vermoed vanwege de drukte. Daar hebben we dus ook even mooi van geprofiteerd!

Hoe zag jouw week eruit? Hopelijk iets minder turbulent dan de mijne 🙂

4 Comments

 • Reply Nathalie 4 oktober 2015 at 20:53

  Oh dat zal wel niet leuk geweest zijn zo’n nieuws. Gelukkig is alles goed gekomen. Mijn week was druk, ik ben blij dat het weekend is, maar nu ben ik zien. Da’s ook minder… Njah

 • Reply janske 4 oktober 2015 at 20:59

  Dat was even schrikken van je papa, ik zou ook geen oog dicht kunnen doen…fijn dat je de week met een goed gevoel en fijne dag met je lief hebt kunnen afsluiten. Leuke foto’s weer!

 • Reply Marjolein 5 oktober 2015 at 22:03

  Bah, wat een schrik! Zoiets gaat je inderdaad niet in je koude kleren zitten! Gelukkig is alles goed afgelopen! En super leuk al die foto’s (met een prachtig meisje)!

 • Reply Mieke 6 oktober 2015 at 21:04

  Wat schrikken van je vader! Dat gaat je inderdaad niet in de koude kleren zitten. Gelukkig is hij nu thuis.
  Hoe gaat het nu met hem?
  Wel erg leuk, een dagje met z’n tweeën naar de Efteling! 🙂

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.