PERSOONLIJK

Snapshot Sunday – Sinterklaas

7 december 2014

Vandaag een extra lang weekoverzicht, want mijn vorige Snapshot Sunday liep maar tot vrijdag vanwege ons weekendje Leeuwarden. En ook dit was weer een leuke week, want we leefden allemaal naar de avond der avonden toe: Pakjesavond! Kijk en lees mee hoe onze afgelopen week eruit zag.

snap1

Zaterdag vertrokken we met de trein naar Leeuwarden. Hoe dat was heb je allemaal kunnen lezen en zien in het artikel dat ik daarover schreef en de bijbehorende vlog. Ik wilde nog wel even een fotootje delen van het toetje dat we die avond aten. Iets met panna cotta en bitterkoekjes. Precies weet ik het niet meer, maar het was overheerlijk!

snap2

Zondag kwamen we uitgeput thuis en doken dus meteen ons bed in toen we Lise hadden geknuffeld en naar bed hadden gebracht. Maandag deden we het rustig aan en besloot ik met Lise een Sinterklaaskleurplaat te gaan kleuren. Ze snapte het principe kleuren nog niet helemaal, dus ik heb het maar voor haar gedaan 😉 Ik kreeg van mijn moeder ook nog een fotootje doorgestuurd van die zondag, toen ze met Lise naar de Bijenkorf gingen en een stel muziekpieten Lise een privéconcert gaf.

snap3

Dinsdag werd Lise heel verkouden wakker. Eerst dacht ik aan een pyjamadag, maar later besloot ik haar lekker warme onesie uit de kast te trekken. Die is zooo lekker zacht! Ze heeft er de hele dag lekker in gespeeld en we zijn lekker binnen gebleven. Woensdag ging ze een dagje naar mijn ouders. Toen ik haar had afgezet fietste ik snel even door naar de stad zodat ik nog wat kon Sintshoppen. En later fietste ik ook nog even naar de Action voor knutselspullen voor de surprise en inpakpapier.

snap4

Donderdagmiddag had ik een wandeldate staan met een vriendin. Lise ging natuurlijk gezellig mee. Ondanks dat ik haar heel goed had ingepakt, leek ze het toch te koud te vinden in de wagen en vond ze het na een tijdje niet leuk meer. Jammer, want wij vonden het wel even heerlijk om te wandelen en bij te kletsen! Die avond at ze weer heerlijk van haar ‘monkey platter’ zoals ik dat haar steeds vaker aanbied tegenwoordig. Worteltjes blijven favoriet!

snap5

Vrijdag was het 5 december. Zoals elke vrijdag zou Lise een dagje naar de gastouder gaan. Ik had een druk programma van allemaal dingen die ik nog moest doen, omdat we die avond pakjesavond zouden vieren. Toen ik Lise’s tasje aan het pakken was kreeg ik een telefoontje dat de gastouder ziek was en Lise dus niet kon komen. Nooo! Ik heb maar gelijk alle minder belangrijke dingen van mijn lijstje geschrapt en Lise voor de Teletubbies gezet toen ik mijn surprise afmaakte. Samen zijn we nog even naar het postkantoor gelopen. Lise moest toen natuurlijk wel haar pietenmutsje op 🙂

De avond was zoals elk jaar super gezellig, maar dit keer extra bijzonder omdat ook Lise flink verwend is. We hebben haar cadeautjes eerst gedaan, zodat ze daarna naar bed kon en wij verder konden met de surprises en overige pakjes. Ze kreeg onder andere een pop waar ze helemaal hyper van werd, vooral toen M haar niet snel genoeg uit de doos kreeg.

De andere cadeautjes die ze heeft gekregen en de dingen die ik zelf heb gekregen zie je binnenkort langskomen op mijn blog!

snap6

Gisteren, zaterdag, hebben we vooral nagenoten van dat heerlijk avondje. We hebben Lise bij opa en oma in haar bedje laten liggen en zijn haar ’s ochtends weer gaan halen. Ze had tot 8.30 uitgeslapen, dus dat vond ik voor mijn ouders ook wel fijn. ’s Middags mocht ze in bad spelen met haar nieuwe Octopals. Ze is er weg van! ’s Avonds kwamen mijn broertje en schoonzusje nog langs en hebben we gezellig spelletjes gedaan.

Hoe was jouw week? Stond hij ook in het teken van Sinterklaas of juist helemaal niet?

9 Comments

 • Reply angelique 7 december 2014 at 09:44

  Leuke week! Nee mijn week stond in het teken van voornamelijk rust creeeren voor mn peuter en belangrijke beslissingen maken wat betreft de toekomst. Wij hadden pakjesavond de 26ste al gevierd dus sinterklaas was bij ons al klaar

  • Reply Monique 7 december 2014 at 21:33

   Dat zijn ook belangrijke dingen!

 • Reply Corina 7 december 2014 at 15:51

  Wat is Lise ook een schatje. Leuke foto’s om te zien elke keer! Je manier van schrijven is leuk.

  • Reply Monique 7 december 2014 at 21:33

   Dankjewel 🙂 Fijn compliment!

 • Reply Lisanne 7 december 2014 at 16:28

  Gaaf die Minion surprise! Op mijn werk(overblijf en Bso) stond wel alles in het teken van de Sint maar thuis niet.
  Wat een leuke foto van Lise in de onesie 🙂

  • Reply Monique 7 december 2014 at 21:34

   Dank je! Ik had zooo weinig inspiratie dit jaar, maar opeens kwam het in me op 🙂

 • Reply Miranda 7 december 2014 at 19:34

  Leuke foto’s. De octopus voor in bad ziet er erg leuk uit. Onze week was hectisch, de jongste nog steeds/weer ziek dus die is veel thuisgebleven. Vriendlief een hersenschudding dus die was ook thuis. Ondertussen van alles regelen voor de waterschade die we gehad hebben en natuurlijk sint feest op school en thuis. Dit weekend hebben we dan ook heerlijk thuis door gebracht. Lekker spelen met de nieuwe lego en spelletjes.

  • Reply Monique 7 december 2014 at 21:35

   Vind ik ook! Het staat ook best gezellig in de badkamer, haha. Wat sneu dat je jongste ziek was en je vriend een hersenschudding had. En dan ook nog waterschade. Klinkt als een drukke week, dus begrijpelijk dat je dit weekend dan lekker rustig aan hebt gedaan 🙂

 • Reply Mieke 7 december 2014 at 21:52

  Klinkt weer als een fijne week!
  Maar echt balen als je zo onverwacht je kind niet kan brengen naar de gastouder. Dat lijkt me wel heel onhandig.
  Pakjesavond klinkt fijn! Ik ben benieuwd wat jullie allemaal hebben gekregen.
  Bij ons stond de week ook in het teken van Sinterklaas. Erg gezellig!
  Maar eerlijk gezegd vind ik het ook wel lekker dat hij weer naar Spanje terug is… Even wat rust in de tent.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.