PERSOONLIJK

Snapshot Sunday – ontbijten bij IKEA

25 juni 2016

Zou het me gelukt zijn iets rustiger aan te doen deze week? We gaan het zien in dit nieuwe weekoverzicht. Ik kan alvast verklappen dat het in ieder geval niet zó rustig was dat ik geen leuke foto’s heb om te laten zien. Dat zou wel heeeel saai zijn…

snap1

Vorige week zondag was het heerlijk zonnig weer. Niet al te warm maar wel prima weer voor een barbecue, die we die middag/avond gepland hadden. Lise ging in stijl aan tafel. Met zonnehoedje en later zelfs ook nog met zonnebril! Beide opa’s en oma’s waren van de partij en ook mijn broertje at gezellig mee.

Maandag was het beduidend minder mooi weer. Typisch Nederland! We bleven dus lekker binnen en Lise speelde met haar poppenhuis terwijl ik wat werkte op mijn laptop. Daarna moest Piep écht even slapen in de poppenwagen. Een lol dat ze had!

snap2

Maandag verscheen het artikel van mijn zwangerschaps ‘outfit of the day’ online. Wat een leuke reacties kwamen daarop! Ik zou bijna overwegen het vaker te doen… Ben trouwens nog steeds onwijs blij met mijn nieuwe laarsjes!

Dinsdag was het wederom regenachtig. Lise stond erop dat sneeuwpop mee moest naar de gastouder. We kregen er zowaar een kerstgevoel van 😉 Toen ik ’s avonds thuiskwam uit mijn werk en we gegeten hadden, bouwde Lise samen met papa de allerhoogste Duplo-toren ever. Het omgooien ervan vindt ze overigens minstens zo leuk als het bouwen ervan.

snap3

Woensdagochtend keek ik in de spiegel en vond ik mijn buikje er zo schattig uitzien dat ik een spiegelselfie maakte. De vorige zwangerschap deed ik dat veel vaker en eigenlijk wil ik het nu ook weer eens wat vaker gaan doen. Het blijft toch bijzonder, zo’n zwangere buik en voor ik het weet is het weer voorbij!

Toen Lise en ik ontbeten hadden, reden we naar opa en oma. Het was stukken beter weer dan dinsdag, dus Lise vroeg of oma met haar mee wilde naar het speeltuintje om de hoek. Gelukkig wilde ze dat en zo zag ik ze samen weggaan, terwijl ik terug naar huis reed om nog wat te werken en vervolgens naar mijn werk te gaan.

snap4

Donderdag was ik vrij en kwamen opa en oma ons halen om naar IKEA te gaan voor een lekker ontbijtje. Tot onze grote verbazing at Lise het complete ontbijt tot op de laatste kruimel op! Een broodje kaas, een croissant met jam én een ei. Ongelooflijk toch? Daarna maakten we nog een rondje door de winkel en heeft Lise weer wat grotemeidenbedden getest. Toen ze te moe werd om te lopen mocht ze bij opa op de nek 🙂

Weer thuis was het opeens enorm warm en benauwd. Lise lag in bed en ik dook op de bank met deuren en gordijnen dicht en een waterijsje. Zo was het wel uit te houden…

snap5

Vrijdagochtend versliepen we ons, omdat M zijn wekker niet had gezet omdat hij ziek was en dus niet naar zijn werk ging. Hij had er even niet bij stil gestaan dat Lise wel gewoon naar de peuterspeelzaal moest. En daarom kwamen we om tien over negen gehaast bij de speelzaal aan. Ik ging daarna even bij HEMA kijken voor gordijnen voor Lise’s nieuwe kamer. We hadden online wat leuke gezien, maar natuurlijk wil je de stoffen in de winkel ook even bekijken. We gaan uiteindelijk voor deze limited edition stof. Ik vind hem zo mooi!

Zaterdagochtend moest ik belachelijk vroeg op voor een dagje school in Leiden. Lise had bij mijn ouders gelogeerd en kwam pas ’s middags weer thuis. Toen ik er ook weer was hebben we lekker met haar gespeeld. ’s Avonds stond ons nog een flink klusje te wachten… Het uitzoeken van Lise’s te klein geworden kleding! Wat we nog voor de baby kunnen gebruiken is inmiddels uitgezocht, wat weg kan is weg en wat ik nog wil bewaren is in kratten naar zolder verhuisd. Wat kwamen er veel herinneringen boven toen ik al die kleertjes weer zag!

En nu sta ik op het punt om naar een Latin festival te gaan met een vriendin, maar het regent… Hopelijk klaart het straks wat op! Ik wens je alvast een fijne nieuwe week!

5 Comments

 • Reply Jessica 26 juni 2016 at 21:46

  Wat een fijn weekje, Hoe is het nu met je vriend? Is die alweer beter? Het heerst zo erg, ik loop zelf ook al een week te kwakkelen. Dat jullie je verslapen hadden, jullie waren er wel aan toe dan waarschijnlijk!

  • Reply moonoloog 26 juni 2016 at 23:56

   Met Michiel gaat het gelukkig weer beter ja. Hopelijk voel jij je ook weer snel de oude! Nou, ik denk het ook. Maar het was wel schrikken toen ik erachter kwam!

   • Reply Jessica 27 juni 2016 at 00:00

    Gelukkig dat hij zich weer beter voelt! Als je je verslaapt word je altijd zo geschrokken / gestresst wakker he, wat dat betreft kan je maar beter wakker worden met de wekker ipv te laat!

 • Reply Charlotte 27 juni 2016 at 11:13

  Oh kleertjes uitzoeken, wat een karwei! Dat moet ik eigenlijk binnenkort ook eens doen, volgens mij kan er een hoop weg. Lekker weekje verder, Michiel inmiddels weer beter?

 • Reply Ineke 27 juni 2016 at 16:29

  Oooh die kleertjes, ik had het heel moeilijk toen. Wat een schattig buikje heb je

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.