PERSOONLIJK

Snapshot Sunday – nog meer vakantie

5 juli 2015

Ik schrijf dit artikel op de ochtend van alweer onze laatste vakantiedag. Ik word er altijd een beetje melancholisch van als ik me besef dat het er alweer bijna op zit. Maar dat is natuurlijk een goed teken, want dat betekent dat we een fijne tijd hebben gehad. Onze tweede vakantieweek was een hele zonnige én een hele warme. Al was het hier in Zeeland volgens mij beter uit te houden dan in andere delen van Nederland.

snap1

Zondag was mijn broertje nog bij ons. Omdat hij bijna jarig was, trakteerden we hem op mosselen bij Nolet’s Vistro in Yerseke, dat bekendstaat als een van de beste mosselrestaurants van Nederland. Het was heerlijk en heel gezellig.

Maandag zou het de minst mooie dag van de week worden en dus reden we naar Middelburg om daar wat te gaan winkelen. Ik kocht wat leuke dingen bij Dille & Kamille, scoorde voor de helft van de prijs leuke kleding voor Lise terwijl zij met papa met de Duplo speelde en gelukkig deed ze in de wagen ook nog even een dutje.

snap2

Maandagavond was het date night. Mijn ouders kwamen oppassen en met M ging ik naar de bioscoop in Vlissingen. We zagen de film Rendez-Vous. Ik had het boek van Esther Verhoef, waarop deze film gebaseerd is, wel gelezen maar was eigenlijk helemaal kwijt waar het ook alweer precies over ging. De film is in elk geval een aanrader! Toen we thuiskwamen zagen we dat de zon bijna onder ging en liepen we nog snel even naar het strand om dat te bekijken. Zo mooi!

Dinsdag was weer een mooie stranddag waarop Lise zich volop vermaakte in het zand. Eenmaal thuis was het nog zo warm dat we haar bij het huisje met een teiltje water verder lieten spelen. Vond ze geweldig!

snap3

Woensdag beloofde de heetste dag van de week te worden. Het strand leek ons geen optie, omdat Lise daar meestal in ons tentje slaapt en het daar helemaal heet in zou worden. We kozen ervoor naar het zwembad te gaan. Je kunt daar binnen zwemmen, maar er is ook een klein stukje buiten. Lise had het enorm naar haar zin en wij vonden het ook lekker om in het koele water te zwemmen.

snap4

Donderdag huurden we fietsen en maakten we een leuke tocht via verschillende dorpjes weer terug naar onze camping. De verhuurder had alleen achterzitjes, dus Lise zat voor het eerst achterop de fiets! Dat ging op zich prima, maar toen ze onderweg in slaap viel vond ik dat toch wat minder fijn. Haar hoofdje ging zo te bungelen… Onderweg stopten we voor een lekkere lunch, waarbij Lise een hele mooie pannenkoek kreeg in de vorm van een konijn. Toen we zaten te eten betrok de lucht en een half uur later brak het onweer los. Gelukkig waren we toen net klaar met eten en konden we snel naar een strandtent rennen. Daar hebben we een uurtje gewacht tot de regen stopte. Daarna begon de zon weer te schijnen en konden wij onze tocht voortzetten.

snap5

Vrijdag genoten we weer van een heerlijke stranddag. Lise slaapt dus echt prima in ons tentje en daar ben ik zo blij om! Zodra ik haar handdoek daar neerleg zegt ze al ‘slapen’. Ik verschoon dan haar luier, geef haar muis Piep, vervolgens stopt ze haar duim in haar mond en na 5 of 10 minuten is ze vertrokken.

Vrijdagavond zouden M en ik uit eten gaan. Mijn ouders aten samen met Lise en ook mijn broertje kwam vanuit Eindhoven weer onze kant op. M en ik aten bij het ’t Streefkerkse Huis, de nummer 1 van Zoutelande volgens Trip Advisor en die eerste plaats absoluut waard! We kozen voor het 7-gangen amusemenu waarbij je allerlei gerechtjes in kleinere vorm krijgt voorgeschoteld. Het ene zag er nog mooier uit dan het andere en alles was even lekker. Het dessert aten we buiten op, met een prachtig uitzicht over Walcheren.

snap6

Toen Lise zaterdagochtend wakker werd, zag ze oom Eric pas weer voor het eerst. Die was de avond ervoor pas aangekomen toen zij al lag te slapen. Ze vond het heel leuk haar oom weer te zien. Ze keken ’s middags samen even naar ‘de tour’. Na het eten zou het minidisco zijn op de camping. Dat dacht M, maar bleek hij verkeerd te hebben gezien. In plaats daarvan was er een ‘adventure event’ georganiseerd, met allerlei hindernisbaan-luchtkussens. Er was er ook een voor de kleintjes en Lise was helemaal door het dolle heen toen ze daar op mocht. We werden er zelf ook weer even kind van en sprongen erop los…

En morgenochtend is het dus alweer tijd om naar huis te gaan. Zo jammer! Maar we gaan met een heleboel mooie herinneringen en foto’s! Fijne zondag nog!

2 Comments

  • Reply Esmeralda 5 juli 2015 at 18:01

    Wat een leuke foto’s! En volgensmij hebben jullie een héérlijke vakantie achter de rug!

  • Reply Mieke 5 juli 2015 at 19:46

    Zo te zien en te lezen hebben jullie een heerlijke vakantie gehad. Lekker hoor, zomer in Zeeland. 🙂

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.