PERSOONLIJK

Snapshot Sunday – Naar K3!

28 februari 2016

Wat een boel foto’s had ik deze week om uit te kiezen! Dat is nog eens een luxeprobleem. De week zat vrij vol van alles en nog wat en dat is er dan ook meteen de reden van dat ik veel momenten op de gevoelige plaat heb weten vast te leggen. Kijk snel mee naar hoe onze afgelopen week eruit zag!

snap1

Vorige week zondag moesten we de wekker zetten en wel met een hele goede reden. Om 11.00 uur gingen we namelijk naar het afscheidsconcert van K3, waarin de nieuwe K3 werd voorgesteld. Lise luistert graag naar de liedjes van K3 en heel stiekem leek het me zelf ook erg leuk om te gaan. Maanden geleden kochten we daarom kaartjes en zondag was dus het moment daar. Lise heeft gedanst, meegezongen en ademloos toegekeken. Ze vond het geweldig! En hoewel voor mij niets kan tippen aan de ‘oude’ K3, vond ik de nieuwe liedjes die de drie nieuwe meisjes ten gehore brachten ook best leuk.

snap2

Maandagmiddag ging Lise weer naar de peuterspeelzaal. Voor de tweede keer. Samen met M bracht ik haar weg en omdat ik daarna naar mijn werk moest, mocht M haar in z’n eentje ophalen. Slim als hij was, spiekte hij voor het naar binnen gaan even door het raam en daar zat ze dan in de kring tussen de andere kindjes. Ons krullenbolletje. Zo lief! Bij het afscheid nemen had ze het weer moeilijk, maar daarna heeft ze het enorm goed gedaan. Dat maakt me trots!

snap3

Dinsdag was zoals elke week gastouderdag. Daar aangekomen hielp haar vriendinnetje meteen met het uittrekken van haar schoenen. Ze schelen maar 3 maanden en Lise heeft het heel vaak over haar. Lief toch? Woensdagochtend bracht ik Lise naar mijn ouders (ja ja, ze heeft doordeweeks tegenwoordig een zeer gevarieerd programma!). Het hondje van mijn ouders verkeert helaas niet meer in goede gezondheid. Ik wilde daarom graag nog wat foto’s van Lise en Sem (zo heet hij) samen, voordat het te laat is… Ze aait en knuffelt hem graag en vaak, dus die foto’s had ik zo gemaakt.

snap3

Donderdag. Weekend! Alhoewel… Ik had een afspraak bij de tandarts en Lise mocht voor het eerst mee om alvast een beetje te wennen. Ook mijn moeder ging mee, zodat ze naar de wachtkamer konden zodra mijn behandeling begon. Ik schreef deze week een uitgebreid artikel over voor het eerst naar de tandarts gaan. Toen we klaar waren bij de tandarts konden we meteen door naar het centrum. Met een vriendin en haar dochtertje gingen we namelijk naar de bioscoopfilm van Woezel & Pip! Toevallig had Lise de dag ervoor van mijn tante een grote Pip-knuffel gekregen, dus die moest natuurlijk mee. Het was echt een succes en Lise heeft de film de complete 70 minuten aandachtig zitten volgen.

’s Avonds laat trof ik Lise helaas ziek aan in bed. Ze had overgegeven en alles zat onder. Zo sneu… Gelukkig ging het met haarzelf daarna meteen weer prima, dus nadat we de boel verschoond hadden, konden we alledrie lekker gaan slapen.

snap4

Vrijdagochtend brachten we Lise naar de peuterspeelzaal. Ze leek niet ziek en had geen koorts, dus dat durfden we wel aan. Ik heb het bij binnenkomst meteen gemeld, zodat ze op de hoogte waren. Gelukkig had Lise nu ook een eigen kapstokje met haar naam erbij. Toen ik haar ophaalde, zaten ze met z’n allen in het lokaal van groep 1/2, omdat de basisschoolleerlingen studiedag hadden. Ze hadden allemaal nieuw en uitdagender speelgoed tot hun beschikking en Lise was druk met het rijgen van kralen. Maar ze was ook ontzettend vies… Dat is wel iets waar ik nog even aan moet wennen. Bij thuiskomst heb ik haar daarom meteen uitgebreid laten badderen. Na afloop hadden we flink wat lol bij het aankleden.

Toen Lise haar dutje had gedaan, nam ik haar mee naar de supermarkt. Voor M en mij stond verse sushi op het programma (mmm!). Voor Lise kocht ik wat andere dingetjes, maar haar eetlust was nog niet helemaal terug helaas.

snap5

Zaterdagochtend bakten we koekjes. Eigenlijk voor de verjaardag van Lise’s opa, maar helaas ging er met het afbakken wat mis, waardoor de koekjes aan elkaar waren gesmolten en er eerlijk gezegd niet meer uitzagen. Daar moeten we dus nog even op oefenen. Lise vond het overigens wel heel leuk om de koekjes uit te steken en van een mooie stempel te voorzien.

Aan het eind van de middag aten we met mijn schoonfamilie bij een restaurant in Tilburg, ter ere van de verjaardag van mijn schoonvader. In de kelder is er voor kids van alles te doen en voor het eerst heeft Lise daar nu echt leuk gespeeld (eerder vond ze het ook best prima om gewoon aan tafel te blijven zitten). Ik merk echt al aan haar dat het spelen op de peuterspeelzaal haar zelfstandiger (en zelfverzekerder?) heeft gemaakt. Ze doet en probeert al veel meer uit zichzelf dan voorheen.

Na het eten friste ik me thuis snel op en fietste ik naar het station. Samen met twee vriendinnen ging ik naar de voorstelling van Leon van der Zanden in Valkenswaard. Om daarna weer terug te gaan naar de stad en weer eens wat mee te pikken van het Eindhovense nachtleven. Het was leuk (en laat)!

Zo, dat was ‘m dan. Ons volle weekje. Heb jij ook zoveel gedaan? 

3 Comments

 • Reply Marij 29 februari 2016 at 13:07

  Leuk Monique! Hopelijk is Lise weer beter! Lijkt me ook goed voor Eline de peuterspeelzaal en ben je weer naar je goede vriend Leon geweest hihi. Fijne nieuwe week!

 • Reply Wilma 29 februari 2016 at 15:28

  Ohh, wat is ze toch een beauty!

 • Reply Simone 29 februari 2016 at 20:58

  Wat leuk dat je nu al, zo snel, effecten merkt van de peuterspeelzaal! Jammer van de koekjes 😉

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.