PERSOONLIJK

Snapshot Sunday – Naar de peuterspeelzaal

21 februari 2016

Vorige week was een spannende week. Lise ging voor het eerst naar de peuterspeelzaal! Hoe dat precies ging heb je laatst al kunnen lezen. Benieuwd naar hoe de rest van de week er zo’n beetje uit zag? Lees dan snel verder.

snap1

Vorige week zondag was het natuurlijk Valentijnsdag. M en ik hadden min of meer afgesproken daar niets bijzonders aan te doen, maar ’s ochtends kreeg ik toch heel lief een ontbijtje op bed. We deden het de rest van de dag rustig aan. Ik bracht onder andere de muursticker die ik zelf had ontworpen aan op een van de muren van Lise’s kamer. De afgelopen week kwam daarvan het artikel met winactie online. Doe jij al mee? M deed boodschappen voor de komende week en kocht ook een mix om red velvet cake te maken. Daar smulden we dus ’s avonds van!

snap2

En toen was het weer maandag! Lise vindt het sinds kort onwijs leuk om op het aanrecht te zitten terwijl ik haar ontbijt klaarmaak. Zo ook deze ochtend. Na het ontbijt bracht ik haar naar mijn ouders en ging ik zelf door naar mijn werk.

Dinsdag ging Lise weer een dagje naar de gastouder. Dat blijft ze overigens doen, ook nu ze twee dagdelen per week naar de peuterspeelzaal gaat. Naast het feit dat het nodig is in verband met mijn werk en studie, vindt ze het er zo leuk dat ik het haar sowieso niet zou willen ontnemen!

snap3

Woensdagochtend weer het gebruikelijke aanrechtritueel. Daarna wat qualitytime met z’n tweetjes totdat M uit zijn werk kwam om thuis verder te werken en ik weer naar mijn werk kon. Op de foto nog een leeg lokaal, net voordat de bel ging en er een einde kwam aan de rust.

snap4

Donderdag: weekend! Ik nam Lise weer eens mee de stad in. Ik had wat spijkerbroeken nodig en wilde kijken voor een toiletbrilverkleiner voor Lise, zodat ze op de wc kan in plaats van op het potje. We lunchten bij La Place (die gelukkig nog wel gewoon open was!) samen met M, die in zijn pauze gezellig langskwam. Ik slaagde voor spijkerbroeken én de toiletbrilverkleiner (yay!). Bij Zara kochten we wat leuke zomershirtjes voor Lise. Ik was te voet gegaan met de buggy, omdat ik die niet goed op mijn fiets kreeg nu het stoeltje van Lise achterop zit. Het laatste stukje naar huis mocht Lise zelf lopen, maar ze wilde haar Zara-tasje per se zelf dragen…

snap5

Vrijdagochtend was het grote moment daar. We stonden op tijd op en fietsten met z’n drietjes naar de peuterspeelzaal. Zoals gezegd heb ik al een artikel geschreven met alle details hoe die eerste ochtend verliep, maar ik ben onwijs trots op hoe ze het heeft gedaan! En eerlijk gezegd was ik ook erg blij toen ik haar weer mocht gaan ophalen. ’s Middags kwamen mijn schoonouders even op de thee. Ze hadden een mooi cadeau bij zich voor Lise: een fiets! Op de foto met drie wielen, maar je kunt er ook een ‘gewoon’ loopfietsje met twee wielen van maken. Aangezien Lise al een loopfiets heeft, gaat deze naar mijn ouders zodat ze er daar lekker mee rond kan fietsen.

snap6

Zaterdag gingen we lunchen bij POPEI, hier in Eindhoven. We hadden nog een of andere bon liggen die maar op heel weinig plaatsen kon worden ingeleverd en toevallig wel daar. Omdat we er nog nooit geweest waren, leek het ons wel een goed idee dat eens uit te gaan testen. En het was leuk! Lise vermaakte zich prima, het eten was lekker en de sfeer prima. Enig nadeel was dat er geen verschoningsruimte was en Lise toch dringend een schone luier aanmoest… Met wat improviseren is dat uiteindelijk gelukkig toch goedgekomen.

Dat was onze week alweer! Hoe zag jullie week eruit?

1 reactie

  • Reply Wilmaaa 22 februari 2016 at 10:41

    Ik vind haar toch zo´n schatje! Fijn dat ze het zo goed heeft gedaan, vast een opluchting 🙂 Toch altijd even spannend.

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.