PERSOONLIJK

Snapshot Sunday – met de trein

6 september 2015

Waren we vorige week nog een beetje aan het zoeken, deze week hebben we ons ritme helemaal gevonden.Β Niet alleen inΒ mijn nieuwe baan, maar ook wat betreft de opvang van Lise. Zo ging ze deze week voor het eerst in twee maanden weer een dag naar de gastouder. Op de dagen dat ik vrij was genoten we dubbel. Kijk snel mee naar hoe mijn week eruit zag!

snap1

Vorige week zondag was ik eerst nog in Nijmegen bij de vriendin waarmee ik de vorige dagΒ naar ‘We Love The 90’s’ was geweest. We waren redelijk op tijd wakker en dus was ik rond het middaguur weer in Eindhoven. Michiel was die ochtend samen met zijn broer en kinderen en Lise gaan Geocachen. Hij stuurde echt te schattige foto’s door van Lise die hand in hand liep met de andere kinderen.

Michiel en Lise stonden me op te wachten op het station, dus we konden gezellig samen naar huis fietsen. Toen Lise ’s middags had geslapen, pakten we onze fietsen. Het plan was frietjes te gaan eten bij de beste snackbar in de regio, maar daar aangekomen bleek helaas dat die op vakantie was. Balen! We zijn uitgeweken naar een ander snackbar, met daar vlakbij een speeltuintje dat Lise natuurlijk even moest uittesten. Na de friet kreeg ze ook nog een ijsje, wat veel te ‘zacht’ was en daardoor voor een grote knoeiboel zorgde. Maar lekker dat ze het vond!

snap2

Maandag begon het echte werken. Lise poetste ’s ochtends samen met Michiel haar tanden. Lief gezicht he? De rest van de dag was ik aan het werk. Ik ben voor het eerst naar de school geweest waar ik studiebegeleiding ga geven en leerlingen konden bij ons langskomen met hun rooster. Zo heb ik al een aantal van de leerlingen in mijn groep kunnen ontmoeten.

Dinsdag ging Lise weer naar de gastouder. Zoals ik al schreef was het in verband met vakantie ongeveer twee maanden geleden dat ze daar voor het laatst geweest was, dus ik was benieuwd hoe het zou gaan. Maar zorgen maakte ik me niet, want Lise heeft het er altijd reuze naar haar zin. Zo bleek ook toen ik haar aan het eind van de middag weer op ging halen. Gelukkig!

snap3

Op woensdag hoefde ik pas ’s middags te werken. In de ochtend besloot ik met Lise even naar de Action te fietsen, omdat ik wat dingetjes nodig had. Zoals altijd kwam ik met veel teveel spullen weer thuis. Zo vond ik ook een aantal cadeautjes voor haar verjaardag (of Sint/Kerst). Altijd makkelijk! Ik ging op de fiets naar mijn werk en toen ik na afloop terug naar huis fietste vond ik dat zo heerlijk, dat ik besloot voortaan altijd te gaan fietsen als ik de mogelijkheid heb.

Donderdag was ik vrij en doordat de week best druk was begonnen voelde dat ook echt zo. Ik liep met Lise even naar de stad, want ze heeft nodig pyjama’s nodig. We liepen ook even Zara binnen waar ik de nieuwe collectie van Zara Baby zag hangen. Ik wilde bijna alles wel hebben, maar hield me in en beperkte het tot drie items, die ik binnenkort hier op mijn blog zal laten zien.

snap4

Vrijdag was weer een vrije dag. We deden het lekker rustig aan en speelden binnen. ’s Middags zijn we nog even te voet boodschappen gaan doen. Lise was echt de vrolijkheid zelve. Dat is ze wel vaker, maar die dag straalde ze echt als een zonnetje. Zo leuk! ’s Avonds had ik weer mijn eerste koorrepetitie sinds de vakantie.

snap5

We hadden het hele weekend eigenlijk nog niets op de planning staan, dus besloten we zaterdag een stukje met de trein te gaan. Ik was heel benieuwd wat Lise daar nu van zou vinden. We gingen een klein stukje, naar Den Bosch en ze vond het fantastisch. Daar aangekomen was het zo’n beetje lunchtijd en dus gingen we gezellig ergens lunchen. Na nog wat shoppen en rondwandelen pakten we de trein weer terug naar Eindhoven. Lise was zo grappig bezig op de terugweg met haar bijdehante ‘opmerkingen’. De medepassagiers genoten volop mee, haha.

Had jij ook een fijne week?

Misschien vind je dit ook leuk:

11 Reacties

 • Reactie janske 6 september 2015 at 18:19

  Wat een leuke week! Mooie foto’s! Nieuwe collectie bij de Zara….ahhhhh…ik wil het niet weten πŸ˜‰ en die frietjes zijn zo lekker daar…Wij hadden bijna op dat pleintje gewoond bij dat speeltuintje. ..dat is zoooo een knus pleintje 😍
  janske schreef: Lucky Lola Kinderkleding Shoplog met o.a. Popupshop, Mini Rodini, Tiny Cottons, Garabatisse & H&MMy Profile

 • Reactie Nicole 7 september 2015 at 09:18

  Klinkt als een heerlijk weekje waarin je inderdaad ook echt genoten hebt van die vrije dagen! Waar gaat Lise trouwens die andere dagen heen als ze niet naar de gastouder is? Ben helemaal niet nieuwsgierig πŸ˜›
  Nicole schreef: Eigenwijsjes weekendoverzicht: wijnfeestenMy Profile

  • Reactie Monique 7 september 2015 at 22:46

   Op maandag komen de ouders van Michiel hier oppassen of gaat ze naar mijn ouders en op woensdagmiddag werkt Michiel thuis πŸ™‚

 • Reactie tineke 7 september 2015 at 09:31

  Lijkt me heel zwaar om opeens weer zoveel te werken! Even wennen πŸ™‚ Maar wat lekker dat je vrijdags vrij bent!

  • Reactie Monique 7 september 2015 at 22:47

   Zeker wennen! Ik ben donderdags Γ©n vrijdags vrij en werk maandag en woensdag maar een halve dag, dus op zich is het allemaal goed te doen en te combineren tot nu toe hoor!

 • Reactie Simone 7 september 2015 at 15:12

  Oh, echt die krulletjes van Lise! Zo schattig. Lijkt me moeilijk om weer te werken, maar ik geloof dat je je er goed bij voelt!
  Simone schreef: Films die ik vroeger grijs gedraaid hebMy Profile

  • Reactie Monique 7 september 2015 at 22:48

   Haha ja lief he, ze worden steeds langer πŸ™‚ Het is zeker wennen, maar voelt erg goed ja. En thuiskomen uit je werk en kunnen knuffelen is weer iets heel nieuws en zo heerlijk!

 • Reactie Barbara 7 september 2015 at 17:15

  Een leuk weekoverzicht! Hier ook een dame die de trein geweldig vindt, liefst wekelijks haha
  Barbara schreef: Only by me nodigt je uit tot ….My Profile

  • Reactie Monique 7 september 2015 at 22:49

   Leuk is dat he? Of hou je zelf niet zo van treinen… πŸ˜‰

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Meer in PERSOONLIJK
  werken
  De werkende mama – persoonlijke update

  Naast vrouw, moeder, student en blogger, heb ik er sinds kort een nieuwe rol bij. Ik ben namelijk weer aan...

  Sluiten