PERSOONLIJK

Snapshot Sunday – Lise’s verjaardag

23 november 2014

Net als elke zondag blik ik ook vandaag weer terug op mijn afgelopen week. Een heel bijzondere, want het was de week waarin Lise 1 jaar werd! Het was daardoor ook best een emotionele week, want ik stond regelmatig stil bij de dingen die exact een jaar geleden gebeurden. Het blijft ongelooflijk onwerkelijk dat Lise van een hulpeloos hummeltje in een jaar tijd is gegroeid tot een meisje dat al zoveel dingen kan!

verjaardag1

Zondag vierden we Lise’s verjaardag voor familie en vrienden. Ze zou woensdag pas 1 worden, maar een feestje in de middag leek ons wel zo handig en daarom besloten we dat de zondag van tevoren te vieren. Zaterdagavond zijn we tot 00.30 uur bezig geweest met versieren. Wat een werk!

verjaardag3

De belangrijkste momenten heb ik op video vastgelegd en kun je terugzien in de vlog in dit artikel. Lise had haar eigen taartje en na een twijfelende start begon ze daar toch lekker van te smullen 🙂 We hadden uiteraard ook met z’n allen ‘Lang zal ze leven’ gezongen. Normaal doet Lise dan enthousiast haar armen in de lucht bij ‘hoera’, maar ze was nu wel erg onder de indruk van het grote publiek om zich heen.

snap1

Het was een hele gezellige middag zondag, maar ik moest er maandag wel even van bijkomen. Naast poetsen en opruimen, besloot ik met Lise even naar m’n ouders te fietsen. Omdat ik ze tijdens het feestje eigenlijk nauwelijks had gesproken, haha. Lise speelde natuurlijk ook met het speelgoed dat ze had gekregen. Dinsdag was ze druk met het huis van Little People dat M en ik haar gegeven hebben.

snap2

En woensdag was het dan echt zover… Lise was jarig! M had een vrije dag, dus we waren lekker met z’n drietjes. Lise mocht bij ons op bed en kreeg nog een paar cadeautjes. Daarna liet ze even zien dat ze nog heel goed weet hoe ze ‘hoera’ moet uitbeelden.

snap3

Na haar slaapje en de lunch gingen we naar het zwembad om lekker een uurtje te spetteren. En we sloten de dag af met Lise’s allereerste pannenkoek! We gingen uit eten bij een pannenkoekenrestaurant hier in de stad. We bestelden een pannenkoek met jam voor haar, maar helaas lag er ook een hele berg poedersuiker op. Die heb ik er grotendeels vanaf geschraapt voordat ze mocht aanvallen. Maar wat vond ze het lekker! Het was een hele fijne, gezellige dag 🙂

snap4

Donderdag besteedde ik weer de hoognodige tijd aan mijn studie en filmde ik een video. Lise speelde weer lekker en in de middag besloot ik met haar toch even naar buiten te gaan. We zijn even een boodschapje gaan doen en ik pakte haar goed in, want het was best koud!

Op vrijdag ging Lise net als elke week naar de gastouder. Haar broodtrommeltje en fruit had ik klaargelegd om in de tas te doen. Ze had een hele fijne dag en toen ik haar had opgehaald mocht ze even op haar nieuwe stoel voor de tv om naar de Teletubbies te kijken terwijl ik aan het koken was. Dat vond ze zo leuk! Toen het was afgelopen en de Teletubbies zwaaiden, zwaaide zij terug! Een van de liefste dingen die ik ooit heb gezien 🙂

snap5

Zaterdag hadden M en ik een dagje Sint-/Kerstshoppen gepland. We hebben een soort jaarlijkse traditie dat we een dag naar Roermond gaan en daar cadeautjes gaan kopen. Eerst gaan we dan samen en later even apart omdat we natuurlijk ook voor elkaar wat willen uitzoeken. Lise was niet mee, maar mocht bij mijn ouders blijven. Ze is er uiteindelijk ook blijven slapen.

Bij Prenatal kocht ik schattige schoentjes voor Lise die ik hier in Eindhoven ook al gezien had, maar er toen niet meer waren in haar maat. Toen de winkels in de stad bijna gingen sluiten, liepen we naar de naastgelegen designeroutlet. Daar aten we een heerlijke pizza en daarna konden we er weer even tegenaan. We zijn niet supergoed geslaagd, maar hebben toch wat leuke dingen weten te scoren. Zo kocht ik andere de Nike Dunk Sky Hi’s die ik al een tijdje op mijn wishlist had staan!

Zo, dat was ‘m weer voor deze week! Heb jij ook zo’n drukke week gehad als ik? En ben jij ook al bezig met voorbereidingen voor de feestdagen?

9 Comments

 • Reply Geertje 23 november 2014 at 12:08

  Nog gefeliciteerd met Lise!
  Wat een stralend meisje is het toch op de foto’s!
  Zo te zien hebben jullie genoten!

  • Reply Monique 23 november 2014 at 23:31

   Dankjewel Geertje! Lief van je 🙂 Genoten hebben we zeker!

 • Reply Tamara 23 november 2014 at 15:43

  Wat een prachtige taart! Een mooie eerste verjaardag heeft ze gehad zo te lezen!

  • Reply Monique 23 november 2014 at 23:32

   Mooi is hij geworden he? Ik was er zelf ook super blij mee. Jammer dat er nu niks meer van over is 😉

 • Reply Frederique 23 november 2014 at 21:27

  Nog gefeliciteerd met Lise! De Teletubbies hebben dat effect ook op mij, ik zwaai altijd netjes terug 😉

  • Reply Monique 23 november 2014 at 23:33

   Dankjewel 🙂 Hahaha! ‘Dag dag!’ 😉

 • Reply Danielle 24 november 2014 at 20:30

  Wat een geweldig leuke 1 kroon heeft lise op?
  Waar is die van?

  • Reply Monique 25 november 2014 at 22:06

   Dankjewel! Die hebben we op een markt gekocht. Is zelfgemaakt… Maar volgens mij kun je wel soortgelijke kronen vinden via internet. Google maar eens op ‘stoffen kroon’.

 • Reply Cindy 3 februari 2015 at 09:26

  Hey Monique,
  Jayden wordt over 2,5 week ook al weer een jaar! Ik kwam daarom even inspiratie op doen hier 😉
  Mag ik vragen waar je die leuke naamslinger vandaan hebt?

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.