PERSOONLIJK

Snapshot Sunday – laatste week thuis

23 augustus 2015

In de war na het lezen van mijn artikel? Begrijpelijk, maar niet nodig. Ik ga niet het huis uit, of op vakantie. In tegendeel! Met ingang van volgende week ga ik drie dagen per week aan het werk! De afgelopen week was dus voorlopig mijn laatste week fulltime thuis. Toch wel iets om even bij stil te staan vond ik!

snap1

Vorige week zondag waren we nog in de Efteling. Het artikel en de video daarover laten nog even op zich wachten. Sorry daarvoor! Maar wat hadden we het leuk. We sloten de dag af met een lekkere pannenkoek.

Van de maandag besloot ik een rustig dagje te maken. Zowel Lise als ik moesten toch een beetje bijkomen van het drukke weekend. We hebben lekker in huis wat gerommeld. Lise speelde veel met haar nieuwe panda, die ze bij de Efteling had uitgezocht.

snap2

Ik had het er laatst met mijn moeder over dat het wel leuk was weer eens een ontbijtje te doen bij Ikea. We vermoedden wel dat het druk zou zijn op een druilerige dinsdag in de zomervakantie en ons vermoeden bleek waar. Toch vonden we een fijn plekje en genoten opa en oma (mijn ouders), Lise en ik van een ontzettend lekker ontbijtje voor het schamele bedrag van 1 euro.

Woensdagmorgen bracht ik Lise naar mijn ouders. Het zou de laatste keer zijn dat ik dan ook echt de hele dag voor mezelf heb (vanaf volgende week moet ik gewoon werken als ik haar wegbreng) en dus besloot ik nog even wat klusjes in huis te doen, wat vooruit te werken aan mijn stageplan en even naar Kruidvat te fietsen voor wat goede aanbiedingen.

Toen Lise weer thuis was, was ze zo moe dat we snel aten, haar in bad deden en ze daarna Kikker mocht kijken op de bank. Zo lief hoe ze dan tegen me aan gaat liggen met haar duim in haar mond…

snap3

Ik kocht woensdag Lise’s eerste onderbroekjes bij Kruidvat. Vijf stuks voor maar €3,79 en ik vind ze nog leuk ook! We gaan binnenkort oefenen met een broekje zonder luier en dan kijken of ze begint door te krijgen dat het dan handig is om op het potje te gaan zitten als ze moet plassen… Ben benieuwd!

Donderdagochtend gingen we samen wat boodschappen doen. Op de terugweg liet ik Lise een heel stuk zelf lopen en dat vond ze fantastisch. Ze begon te rennen en je zag gewoon dat ze er enorm van genoot.

snap4

Vrijdag beloofde een warme dag te worden. Omdat Lise nu pas in de middag slaapt, vind ik het handig om juist ’s ochtends wat met haar te gaan doen. Omdat de eendjes vorige week zo’n succes waren, fietste ik weer naar hetzelfde park. De ganzen stonden dit keer gelukkig niet vóór het hek, waardoor ik Lise nu gewoon uit het fietsstoeltje durfde te halen. Ze snapte het brood gooien eerst nog niet echt, maar toen ik het een paar keer had voorgedaan, had ze het door en waren het vooral de ganzen die smulden van Lise’s broodstukjes.

Ook in het park wilde ze zelf lopen en dat dat nog niet altijd helemaal goed gaat, bleek maar weer. Ze struikelde en viel op haar blote knietjes op het asfalt. Auw! Thuis plakte ik er (meer voor de fun dan voor de noodzaak) een pleister op. Dat vond ze toch wel bijzonder. Al moest ‘ie er een uur later toch echt al weer vanaf.

Ik had nog wat huishoudelijke klusjes te doen en zoals ik de laatste tijd gewend ben, helpt Lise dan gezellig mee. Nog even en ik hoef zelf niets meer te doen! 😉

snap5

Ook zaterdag werd een warme dag. Een paar weken geleden hadden we met vrienden afgesproken om naar Doe-boerderij De Steenuil in Oirschot te gaan. Daar waren wij al een keer geweest en zij nog niet. Om 11.00 uur waren we daar en was het al lekker warm. Samen met haar vriendinnetje Mila bekeek Lise de diertjes en ging ze op ontdekkingstocht in de speeltuin. Vooral het springkussen was een grote hit. We lunchten nog daar en reden toen met een moe maar voldaan meisje weer naar huis.

’s Middags bedachten we dat het ideaal barbecueweer was. Zo gezegd, zo gedaan. M had laatst een nieuwe barbecue gekocht (zo eentje van Weber), dus dit was een mooi moment om die eens te testen. We nodigden mijn broertje uit en smulden van al het lekkers. Lise bleek een groot fan van de maïskolf te zijn. Ze vond het heel leuk om die korreltjes er vanaf te knabbelen. Goed om te onthouden dus!

Hoe was jouw week? Ook zo genoten van die paar mooie dagen aan het eind?

4 Comments

 • Reply Puck 23 augustus 2015 at 16:51

  Hey, Oirschot. Dan woon je vast niet zover van mij vandaan, aangezien ik daar woon. Ben nog nooit bij de doe-boerderij geweest, maar dat komt omdat opa zelf een boederij heeft, dus daar zijn ze al vaak zat te vinden. Wat een leuk geel bloemtjes-jurkje heeft ze aan zeg! Zo zomers…

 • Reply Barbara 24 augustus 2015 at 09:21

  Hier heel de week bezig geweest met klussen in het nieuwe huis. Mooi weer betekent warmer binnen, dus ik ben wat blij dat het nu weer betere temperaturen zijn even. Leuk om je overzicht te lezen en heel veel plezier met gaan werken vanaf deze week.

 • Reply Lieke 24 augustus 2015 at 11:36

  Wat een schattige foto’s weer! Vooral die met de maiskolf. Wat leuk dat jullie bij de Efteling zijn geweest, kan niet wachten om dat ook te doen met Mason! 🙂

 • Reply iooon 25 augustus 2015 at 17:44

  Lekker, 3 dagen werken 😀 ik ben jaloers.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.