PERSOONLIJK

Snapshot Sunday – naar de kermis

2 augustus 2015

Hallo augustus! Juli is in mijn beleving omgevlogen, maar gelukkig hebben we nog een hele zomermaand voor de boeg! Het weer was niet zo geweldig de afgelopen week, maar waar het kon hebben we toch van een paar zonnestraaltjes genoten. Kijk je mee naar hoe onze week eruit zag?

snap1

Zondag stond er een leuk uitje op het programma. Ik heb er laatst al een heel artikel aan gewijd, dus ik zal het hier kort houden. Het komt erop neer dat Lise haar Sesamstraatvriendjes in ‘levenden lijve’ heeft gezien in dierentuin Dierenrijk te Nuenen. Uiteraard gingen we ook diertjes kijken en M kreeg zomaar een aapje in z’n nek!

Maandag was het weer, in tegenstelling tot een dag eerder, echt om te janken. We bleven daarom lekker binnen. Terwijl Lise zich bezighield met haar Duplo, deed ik de nodige klusjes in huis en toen ze sliep kwam ik zelfs nog toe aan wat studeerwerk.

snap2

Dinsdag was het weer nog niet veel beter. We gingen wel even naar buiten voor een frisse neus, maar brachten de dag toch grotendeels binnen door. De video over Lise’s 19 en 20 maanden update kwam online. Na het avondeten brachten we Lise naar mijn ouders voor een logeerpartijtje. Eigenlijk zou ik met M naar een buitenfilm gaan, maar die ging wegens het weer niet door. We besloten dan maar gewoon naar de film te gaan, aangezien we de avond toch voor onszelf hadden. We zagen Ruth & Alex, een heerlijke feel good filmhuisfilm die in andere landen blijkbaar een andere titel heeft kom ik nu achter, haha.

Woensdag was vooral een nuttige dag. Ik besloot de mogelijkheid tot uitslapen niet te benutten en in plaats daarvan naar de sportschool te gaan voor een lesje XCO. Thuisgekomen ontving ik een mail van de stage-adviseur dat mijn stageplaats is goedgekeurd. Dat betekent dat ik vanaf eind augustus met mijn stage mag gaan starten! Lise werd aan het eind van de middag door opa weer thuisgebracht. Ik had haar echt gemist! Ze had het heel leuk gehad bij opa en oma en verraste ons door haar bord spinazie met heel veel smaak op te eten. Zo fijn!

snap3

Donderdagochtend was het lekker weer. ’s Middags zou het weer gaan regenen, dus ik greep mijn kans, zette Lise op de fiets en fietste naar de kringloop. Ik had Lise ‘los’ bij me, dus geen buggy, omdat ik even wilde testen hoe dat zou gaan. In het begin bleef ze redelijk bij me, maar later werd dat toch wat lastiger. Ze vond het wel super stoer om gewoon naast mama te mogen lopen in een winkel! Helaas was er weinig leuks te vinden en liepen we met lege handen weer naar buiten. Maar ach, we waren er tenminste even lekker uit geweest.

’s Avonds pikte ik normaals een lesje XCO mee en daarna was ik zo gesloopt dat ik op de bank plofte en er niet meer vanaf kwam. Ja, om te douchen en om even later mijn bed in te duiken.

snap4

Vrijdag liet de zon zich weer eens goed zien en wat een verschil is dat meteen! Omdat mijn broertje die avond zou komen eten, moesten er nog boodschappen worden gedaan. Ik liep met Lise in de wandelwagen naar de supermarkt en genoot van de heerlijke zomerse ochtend. ’s Middags kwam een vriendin langs die ik al een tijdje niet had gezien, dus dat was erg gezellig. Ondertussen appte M dat het wel erg goed bbq-weer was… Nu had ik daar dus geen boodschappen voor gedaan, dus ik stuurde terug dat ik dat prima vond, maar dat hij dan de boodschappen mocht doen.

Zo gezegd, zo gedaan en toen mijn broertje was gearriveerd werd de barbecue aangestoken en zaten we lekker te smullen. Uiteraard mocht ‘oom Eric’ Lise voorlezen voordat ze naar bed ging. Wij besloten wat spelletjes te gaan spelen, waaronder het spel ‘Kakkerlakkensalade‘. Ik kende het nog niet, maar wat een frustrerend spelletje is dat! Het is leuk hoor, maar ik ben er gewoon niet zo goed in vrees ik…

snap5

Het was behoorlijk laat geworden vrijdag. Volgens mij een uur of half twee. Maar Lise lag er ook wat later in dan gebruikelijk, dus die werd om 9.00 uur pas wakker. Een hele schappelijke tijd als je het mij vraagt. Eenmaal beneden kon ze niet wachten om lekker te gaan spelen. We hebben sinds deze week een nieuwe speelgoedkist in de woonkamer staan. Als Lise slaapt is het nu lekker opgeruimd en ze heeft de weg ernaartoe inmiddels al helemaal gevonden!

Zaterdagmiddag spraken we met mijn ouders en broertje af in de stad voor een rondje kermis. We waren super benieuwd hoe Lise het zou vinden. Vorig jaar was ze ook mee geweest en zelfs samen in de draaimolen, maar daar leek ze toen nog weinig van mee te krijgen. Zo anders was dat nu. Ze wilde er zelfs niet meer uit toen het rondje was afgelopen! In totaal is ze in drie verschillende ‘draaimolens’ geweest en het meisje van de draaimolen met de bootjes vond Lise zo schattig dat ze ‘de flos’ tot twee keer toe gewoon toegeworpen kreeg, wat dus resulteerde in twee gratis ritjes.

Ga jij graag naar de kermis? 

2 Comments

 • Reply nicoline 4 augustus 2015 at 10:06

  Die foto van Lize met Elmo is echt geweldig! Zo schattig! Het is altijd erg leuk om jullie foto’s te bekijken, Lize is zo’n schatje met haar mooie krulletjes. Het is altijd een leuk vooruitzicht om Lize te zien en te beseffen dat over een tijdje Elisa ook zo rondloopt, speelt en kletst.

  • Reply nicoline 4 augustus 2015 at 14:29

   En zie nu dat haar naam twee keer verkeerd heb geschreven. Sorry! Vind het altijd mega irritant als mensen dat doen bij Elisa hahaha! Sorry!

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.