PERSOONLIJK

Snapshot Sunday – Koningsdag

1 mei 2016

De eerste week van de meivakantie zit er (helaas) alweer op! Maar wat hadden we een fijn weekje ondanks dat het weer om te huilen was. De combi nuttig bezig zijn en genieten met Lise was voor mij goed in evenwicht. Kijk je mee naar wat we zoal deden?

snap1

Zondag zouden we eigenlijk met mijn broertje een ‘kabouterpad’ gaan lopen met Lise, maar omdat de hagel (ja, echt!) met bakken uit de hemel kwam brachten we de late ochtend en vroege middag door in de speelschuur. Enig voordeeltje van het slechte weer: ik kon schaamteloos genieten van een warme chocomel met slagroom. Heerlijk! Verder deden we het zondag rustig aan. Omdat we zaterdag bijna de hele dag van huis waren geweest, was het ook wel erg fijn om thuis weer wat te kunnen rommelen.

Maandag was mijn eerste echte vakantiedag en deden Lise en ik eigenlijk niet zoveel bijzonders. Hoewel ik grootse plannen had (en heb) om dingen in huis aan te pakken, ontbreekt het me met dank aan de zwangerschap op momenten echt aan de energie om eraan te beginnen. Maar ik heb met mezelf afgesproken dat ik me daar niet schuldig om ga voelen. Het is even zoals het is.

snap2

Dinsdag ging Lise weer naar de gastouder. Omdat haar eigen kinderen ook vakantie hebben, was ze eigenlijk van plan om Lise mee te nemen naar de dierentuin. Helaas was het echt veel te koud en was er teveel kans op regen om dit door te laten gaan. En dus hebben ze zich thuis goed vermaakt. Ondertussen zat ik zo’n beetje de hele dag in de bibliotheek aan mijn stageverslag te werken. Eind deze maand is die namelijk afgerond en moet ik alle opdrachten inclusief het verslag inleveren. Het is een heel karwei, maar voelt wel goed om steeds wat dichter bij de afronding ervan te komen.

snap3

Woensdag was het natuurlijk Koningsdag. Eentje die de boeken in zou gaan als de koudste. Hoewel ik een hekel heb aan kou en winterse neerslag, had ik geen zin om dan maar de hele dag thuis te blijven. En dus kleedden we ons goed aan (eerst in oranje, daaroverheen dikke jassen en sjalen ;)) en pakten we de buggy voor een rondje centrum. We besloten ook nog even naar het stadswandelpark te lopen en kregen onderweg heel fijn een hagelbui voor de kiezen. Gelukkig zat Lise lekker droog onder de regenhoes (of, zoals wij het verkopen: haar tentje). We warmden op in een café en toen we klaar waren om weer naar buiten te gaan, scheen zowaar het zonnetje. Lise maakte een ritje in de draaimolen en we struinden een marktje af (waar we verder niets kochten). We sloten de dag af met Chinees bij mijn ouders. Ondanks alles dus toch een gezellig en geslaagd dagje!

snap4

Lise bleef slapen bij mijn ouders, waardoor ik donderdagochtend stipt om 10.00 uur bij de bibliotheek kon staan. Werk aan de winkel! Omdat ik zo’n beetje letterlijk de hele dag daar op een stoel heb zitten werken, is de enige foto die ik maakte er een van mijn laptop. Vrijdag wilde ik eigenlijk wat leuks gaan doen met Lise, maar alles wat ik van tevoren had bedacht was buiten en – guess what – het weer was niet bepaald uitnodigend om er op uit te gaan. We gingen wel even wat winkels af en toen Lise haar jas helemaal zelf aan wilde doen, bleek dat ze hem ondersteboven had aangetrokken. De capuchon hing dus aan de onderkant. Alle begin is moeilijk zullen we maar zeggen 😉 Verder hielden we het weerbericht voor zaterdag de hele dag goed in de gaten, want…

snap5

… zaterdag stond een wel heel leuk dagje op de planning. We zouden naar de Efteling gaan! Samen met een bevriend stelletje en hun twee dochtertjes. Het weerbericht werd steeds bijgesteld maar vrijdagavond leek het er toch op dat het met de regen wel mee zou gaan vallen. Omdat voor zondag alleen maar zon werd voorspeld en we bang waren dat het dan enorm druk zou zijn in het park, besloten we toch zaterdag te gaan. En wat een goede beslissing is dat gebleken! Het was weliswaar wat fris, maar we hebben geen druppeltje regen gehad en hoefden nergens te wachten. Zelfs bij de Baron was de maximale wachttijd 10 minuten. Na een ritje op de Carrousel, een rondje Sprookjesbos, twee keer droomvlucht en drie keer Carnaval Festival, zijn we pannenkoeken gaan eten. We hadden echt een topdag!

En nu merk ik dus dat ik gisteren teveel heb gedaan en te lang heb gelopen. Er komt vandaag dus weinig uit mijn handen. Maar ach, dat heb ik er helemaal voor over! Had jij ondanks het weer ook een fijne week?

1 reactie

  • Reply Janske 2 mei 2016 at 16:55

    ohhh de Efteling! Daar wil ik ook weer eens naartoe…dat is echt een eeuw geleden dat ik daar ben geweest! Lola heeft ook zo’n “tentje” op haar wagen 😉 Leuke foto’s weer!

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.