PERSOONLIJK

Snapshot Sunday – Kinderboerderij

28 september 2014

week39

Zondagochtend had ik het zwaar. We lagen zaterdagnacht pas om half vier in bed en waren zondag gewoon weer om negen uur wakker. Lise had een beduidend betere nachtrust gehad, haha. Maar we hadden een super gezellige avond achter de rug, dus ik had het er allemaal voor over. Na een lekker ontbijtje heb ik mijn vriendinnen uitgezwaaid en ben ik lekker onder de douche gesprongen. Niet veel later moest ik naar de Kindertelefoon voor een dienst. De avond heb ik lekker rustig aan gedaan en ik dook vroeg mijn bed in.

Maandag was weer een gewone studie- en blogdag. Ik had opeens super veel zin om te gaan hardlopen, maar dat gaat niet als ik alleen met Lise thuis ben. Dus besloot ik meteen te gaan als M uit z’n werk kwam. En dat was heerlijk! Ga ik dus zeker vaker doen.

Dinsdag kwamen de folders binnen inclusief het nieuwe speelboek van Intertoys. Vroeger werd ik daar altijd dolgelukkig van, want dan wist ik dat het niet lang meer zou duren voor het Sinterklaas was! Ik besloot Lise er eens kennis mee te maken, maar die vond alleen de olifant op de voorkant interessant, haha.

Nadat ik woensdagochtend lekker productief bezig was geweest in huis, wilde ik die middag graag iets gaan doen met Lise. Het was dan niet super lekker weer, maar ik besloot naar de kinderboerderij te gaan. Ik vroeg mijn broertje, die altijd vrij is op woensdag, mee dus gingen we gezellig met z’n drietjes op pad. Ik vond het erg leuk om te zien hoe veel bewuster Lise dit keer met de dieren bezig was, vergeleken met de eerste keer dat we er waren een paar maanden geleden.

Donderdagmiddag ben ik met Lise in de wandelwagen naar de stad gelopen. Het zonnetje scheen lekker, ondanks dat het qua temperatuur wat frisjes was. Voordat we gingen besloot ik Lise’s wandelwagen om te bouwen, zodat ze vooruit kon kijken in plaats van naar mij toe gericht. Het was een stuk minder gezellig moet ik zeggen, maar volgens mij vond zij het prachtig om zoveel meer te kunnen zien. Ik kocht onder andere bij Primark een leuk tasje en een pyjama voor komend weekend, als ik met m’n moeder en tante naar Haarlem ga. Verder deed ik nog wat leuke koopjes bij Xenos en toen was het echt tijd om naar huis te gaan, want er moest nog gekookt worden!

En vandaag is het vrijdag. Ik schrijf dit artikel dus wat eerder dan ik normaal zou doen, omdat ik zondag nog in Haarlem ben. Vanmorgen heb ik Lise naar de gastouder gebracht en ben ik zelf aan het studeren geslagen. Boven heb ik wat opgeruimd en ik heb m’n koffertje voor komend weekend al klaargelegd. Daarna ben ik naar de Kindertelefoon gegaan voor een dienst. Net nadat ik Lise weer had opgehaald kwamen mijn ouders even snel langs. Ze zijn tijdelijk teruggekomen uit Zeeland om dat m’n moeder mee op weekend gaat en wilden natuurlijk even naar Lise komen kijken! ’s Avonds had ik nog een repetitie met het jongerenkoor waar ik zing.

Hoe was jouw week? Ik wens je nog een hele fijne (hopelijk zonnige) zondag!

3 Comments

 • Reply Rory 28 september 2014 at 14:19

  Leuk overzicht! Wat mooi van je werk / diensten bij de Kindertelefoon. Daar help je vast heel veel kinderen mee. Mijn week was druk maar fijn. Wel heel spannend. Nadat ik de eerste paar keer mee was geweest naar de peuterspeelzaal, heb ik ons dochtertje dinsdag èn donderdag voor het eerst echt ‘achtergelaten’ (naar woord). Gisteravond voor het eerst sinds tijden een ‘datenight’ gehad met hubbie. Heel uitgebreid Japans gegeten. Heerlijk! Leuk detail was dat we ineens zeven (!) Ferrari’s geparkeerd zagen staan in de parkeergarage van het restaurant…

  • Reply moonoloog 29 september 2014 at 13:04

   Dankjewel Rory! Het is ook (meestal) erg dankbaar om te doen. Je hebt zeker een spannende week gehad zo te lezen. Knap van je hoor, je meisje voor het eerst echt ‘achtergelaten’ bij de peuterspeelzaal. Viel het uiteindelijk toch een beetje mee? En klinkt goed, die datenight! Heerlijk! En die Ferraris’, wow! Vast een hoop belangrijke mensen binnen?

   • Reply Rory 29 september 2014 at 14:42

    Hi Monique! De eerste (dins)dag ging het verrassend goed. Was ik erg blij mee. Ik had het veel ‘moeilijker’ dan Mila. Zij was lekker aan het plakken. Ik liep weg met een dikke brok in mijn keel. De donderdag erna ging het juist weer heel anders. Ze moest een tikje huilen. Volgens de juf is dat gelukkig heel normaal en logisch. Poeh. Ingewikkeld hoor.

    Ja, de datenight was superleuk! Lang gespaard voor deze avond. Was het zeker waard. Het was alweer twee jaar geleden dat we zoiets hadden gedaan (niet een date hoor, dat gebeurt gelukkig iets vaker. Een keer in de twee maanden ongeveer. Eigenlijk best weinig bedenk ik mij nu).

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.