PERSOONLIJK

Snapshot Sunday – Kijkduin, klussen en kermis

31 juli 2016

Hier in het zuiden is eindelijk ook de zomervakantie begonnen. Al gold dat nog niet voor mij de afgelopen week! En ook hier in huis zijn we druk bezig geweest. Gelukkig was er daarnaast nog tijd genoeg voor leuke dingen. Kijk je mee naar mijn nieuwe weekoverzicht?

snap1

Vorige week zondag was ik nog in Den Haag met mijn moeder en tante. In het vorige weekoverzicht heb je de zaterdag al voorbij zien komen. Voor zondag hadden we het plan eerst in de stad te ontbijten en daarna naar Kijkduin te reizen om daar nog even lekker van het strand te genieten. Ik hees me in een van de jurkjes die ik zaterdag shopte en we genoten van een ontbijtje bij ‘T Goude Hooft. Voor 8,50 per persoon kregen we echt enorm veel lekkers, waaronder een vers geperst sapje, een spiegelei, croissant, koffie/thee en verschillende soorten broodjes en beleg. Aanrader dus!

We namen de tijd voor ons ontbijt en daarom waren de winkels open toen wij terug naar de metro liepen. In plaats van teruggaan naar het hotel werd het dus even shoppen en binnen een uur was ik maar liefst drie paar(!) sandalen uit de sale rijker. Heel blij mee!

’s Middags uitgecheckt en met de bus naar Kijkduin gegaan. Daar was het druk! Ik was er nog nooit geweest, dus vond het wel leuk om naast Scheveningen en de Zeeuwse kust eens een andere badplaats te zien. We dronken er koffie met de lekkerste zelfgemaakte appeltaart die ik in tijden op had en lagen zelfs nog even op het strand. Een fijne afsluiter van een heel gezellig weekend!

snap2

Maandag was het weer even back to reality, want in plaats van rustig mijn spullen uitpakken, moest ik Lise snel naar mijn ouders brengen. Erg lastig, want ik had haar ook al het hele weekend moeten missen. Maar het was voor een goed doel, want de dag erna stond er een examen op de planning waar ik nog flink voor aan de slag moest. Gelukkig lukte dat thuis goed en genoot ik extra toen Lise weer thuis was en haar achterbuurmeisje na het eten nog even kwam spelen.

Dinsdag was dus D-day. De ouders van M pasten op Lise en ik ging op weg naar mijn examen. Zij namen haar ondertussen nog even mee naar de open dag van PSV en toen ik thuiskwam lag ze heerlijk te slapen. Het examen ging trouwens vrij redelijk, dus ik heb wel goede hoop. Helaas laat de uitslag nog even op zich wachten. Dinsdagavond gingen we nog lekker even naar buiten, alleen waar wij bedachten dat Lise wel even lekker tussen de garages zou willen fietsen, had zij het plan verder weg te gaan. Helaas voor haar was het toch echt bedtijd, dus dat zat er niet in.

snap3

Woensdag werd er druk geklust in huis. In de ochtend hadden we twee mannen over de vloer die een nieuwe inbouwkast in onze slaapkamer plaatsten. Ik had een code voor een gratis bezorging van AH.nl en die boodschappen werden ook geleverd. Wat ideaal zeg. Het is dat ik de servicekosten vaak wat aan de hoge kant vind en daarom liever voor ophalen bij een Pick-Up point kies, maar anders…

Die middag was Lise een beetje moe en omdat ik onze nieuwe kast al flink had staan inruimen, vond mijn rug het ook even niet meer zo grappig. En dus gingen we gewoon even samen op bed liggen en lazen een boekje. Heerlijk! Na een slaapje (Lise) en een uurtje Netflix (ik) waren we weer helemaal opgeladen en konden we na het avondeten ook nog even naar het speeltuintje om de hoek. Lise snapt eindelijk hoe ze haar loopfiets moet gebruiken en is er sindsdien helemaal weg van!

snap4

Donderdag was het weer tijd voor de wekelijkse buikfoto. Lise heeft haar eigen ‘camera’ en wilde ook graag even een foto van papa maken die mij weer fotografeerde (snap je het nog?). Leverde toch wel een leuk plaatje op. En toen ik even niet oplette, had Lise een van de tijdschriften uit de Blije Doos gepakt en zat er super serieus in te bladeren. Alsof ze zich alvast aan het inlezen was…

snap5

Vrijdag ruimde ik nog wat meer op, want Lise’s nieuwe kamer moest leeg zijn omdat er zaterdagochtend behangen zou gaan worden. Rond de middag hadden we een evaluatiegesprekje op de peuterspeelzaal van Lise. Erg fijn om nu eens wat uitgebreider te horen hoe ze het daar doet en te kunnen teruggeven wat onze bevindingen zijn. Gelukkig gaat het erg goed en merken ze dat Lise steeds ‘vrijer’ wordt.

Mijn broertje zit in de organisatie van een tennistoernooi en vroeg of we die avond daar mee kwamen barbecuen. Helaas begon dat pas om half zeven en was dat met Lise niet zo handig. En dus besloten we gewoon thuis te eten en alsnog daarheen te rijden voor een ijsje. Lise had haar oom al een tijdje niet gezien dus voor beiden was het een leuk weerzien. En er was zoveel speelgoed dat we haar bijna niet meer mee naar huis kregen toen het tijd was.

snap6

Zaterdag beloofde een hele leuke maar drukke dag te worden. In de ochtend had ik afgesproken met het groepje blogvriendinnen waar ik sinds ongeveer een jaar super leuk contact mee heb. Hier komt snel een apart artikel over online met alle te gekke foto’s, dus ik hou het hier even bij eentje.

Eind van de middag gingen we samen met de ouders van M met de trein naar Tilburg voor een rondje Tilburgse kermis. Het was leuk, maar erg druk en Lise vond de attracties toch nog wel erg spannend. Touwtje trekken en eendjes vissen vond ze wel erg leuk en het hoogtepunt was het ‘springkussenparkje’ wat was aangelegd en waar ze een half uurtje uit haar dak mocht gaan. Na een ijsje was het toch echt tijd om weer terug te lopen naar de trein en om half tien (oeps!) lag ze dan eindelijk in bed. En ik niet lang daarna ook 😉

Is het bij jullie ook volop vakantietijd? En ben jij al op de kermis geweest?

7 Comments

 • Reply Nicole 31 juli 2016 at 12:47

  Hier geen kermis.. Misschien als hij in Eindhoven is, of is hij daar al geweest? Ik weet het niet haha.. Maar Fay durft toch nergens in 😝

  • Reply Monique 31 juli 2016 at 13:07

   Vanaf 5 augustus is het kermis in Eindhoven. Precies als wij op vakantie zijn. Als we overdag gaan als het rustig is wil Lise nog weleens een rondje draaimolen wagen maar meer zit er ook nog niet in hoor (en hoeft ook helemaal niet).

 • Reply Kleine Prinses 31 juli 2016 at 14:01

  de dochter houdt niet echt van kermis 😀 we zijn wel naar de zee geweest!

  • Reply Monique 1 augustus 2016 at 22:14

   Ik vind de zee ook vele malen leuker dan de kermis hoor. Heerlijk!

 • Reply Jessica 31 juli 2016 at 20:11

  Wauw die jurk die je aan hebt op de eerste foto! heel erg mooi! Het is bij mij op het werk ook echt vakantie tijd, in de omgeving ook wel. Zelf voel ik het niet echt, heb voorlopig ook nog geen vakantie haha.

  • Reply Monique 1 augustus 2016 at 22:14

   Dank je, ben er ook erg blij mee! Wel lekker rustig om je heen denk ik zo. En jij hebt het dan lekker nog tegoed begrijp ik?

   • Reply Jessica 1 augustus 2016 at 22:19

    Ik word eind augustus geopereerd dus dan 4-6 weken vakantie 😝 En dan willen we begin november nog even de zon opzoeken, voordat ik weer al mijn uren ga werken.

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.