PERSOONLIJK

Snapshot Sunday – Kerstspecial

27 december 2015

Gek hoe je het besef van de dagen van de week kwijtraakt met al die feestdagen. Maar het is toch echt tijd voor een nieuw weekoverzicht in snapshots. Op deze ‘derde kerstdag’ kan dat natuurlijk niet anders dan een kerstspecial zijn! Bereid je dus voor op veel kerstige foto’s.

snap1

Vorige week zondagmiddag gingen we met Lise kijken naar de kerstafdeling van het plaatselijke tuincentrum. Volgens haar ‘de kerstwinkel’ genoemd. Zoals elk jaar was er een heel winterlandschap gebouwd, compleet met treintjes, ski-liften en kermisattracties. Dit jaar hadden ze er een kruiptunnel onderdoor gemaakt, van waaruit je via een koepel het landschap van dichtbij kon bekijken. Dat moest Lise natuurlijk even uitproberen…

Maandagmorgen ging ik kijken naar het nieuwe huisje van een vriendin die, na twee jaar reizen en wonen in het buitenland, weer op 40 minuten rijden van me af woont. Zo fijn! Uiteraard ging ik samen met Lise. Het was de eerste dag van mijn kerstvakantie, dus we hoefden niet op de tijd te letten. Het was heel gezellig en Lise werd flink verwend met mini rijstwafeltjes en we genoten ook nog van een lekkere lunch voordat we weer naar huis reden. Eenmaal thuis begon Lise helemaal uit zichzelf het liedje ‘Schaapje schaapje, heb je witte wol’ te zingen. Ik greep m’n kans en maakte een foto met de Milestone Junior Card die daarbij hoort.

snap2

Dinsdag gingen we serieus nadenken over het kerstdiner. Het werd tijd, want woensdagochtend zou ik samen met mijn broertje inkopen gaan doen. Elk jaar bereiden wij op eerste Kerstdag een kerstdiner met verschillende gangen voor mijn ouders en tante. Bij Albert Heijn spotten we de Kerstman, die Lise niet zo heel lief vond. Na het fotootje was het huilen geblazen. Ach, ik vond ‘m zelf ook vrij eng 😉

snap3

De boodschappen waren in huis en daarom hadden Lise en ik donderdagochtend nog even tijd om naar de stad te gaan voor wat last minute kerstshoppen. Ze ging gewoon te voet mee en hoewel we niet al te lang zijn gebleven, liep ze heel goed mee en zag ik veel grotere kinderen in buggy’s voorbijkomen. Dat maakt me dan toch wel trots!

Na haar slaapje was het tijd om de mooie kerstkleren uit de kast te trekken. Ik deed ook een mooie strik in haar haren. Ze zag er meteen zo feestelijk uit! Gelukkig vond ze het geen probleem om even voor de kerstboom te poseren. Kerstavond was verder enorm geslaagd. Ik had met mijn koor een optreden tijdens de nachtmis, gevolgd door een ‘kerstontbijt’. Dat werd dus een latertje. Lise bleef bij mijn ouders slapen, omdat we daar de volgende dag toch heen zouden gaan.

snap4

En ondanks de korte nacht moesten we gewoon aan de slag in de keuken. Alles liep gesmeerd en in een paar uur hadden we een compleet 5-gangendiner op tafel! Het smaakte gelukkig ook nog eens goed en na afloop was er nog tijd voor een spelletje. Echt een Eerste Kerstdag zoals die moet zijn dus.

snap5

Op Tweede Kerstdag gingen we naar de schoonouders waar, zoals elk jaar, een cadeautjesfestijn zou losbarsten. We maakten buiten wat outfitfoto’s en binnen ging Lise samen met haar nichtjes en neefje los op de cadeautjes. Ze vond het prachtig om samen met hen cadeautjes te gaan halen en ze vervolgens aan de juiste persoon te geven. Zelf kreeg ze veel moois, waaronder de welbekende kassa van Fisher-Price. Die heb ik zelf als kind nog gehad!

Hoe was jouw aanloop naar kerst en wat heb jij op beide kerstdagen gedaan?

4 Comments

 • Reply Simone 28 december 2015 at 14:06

  Dat ziet er feestelijk uit allemaal. Wat een mooi truitje is dat toch, wat lise met kerst aan had zeg!

  • Reply Monique 28 december 2015 at 23:35

   Ja he? Ben er zelf ook helemaal verliefd op. Blij dat ik het gekocht heb een tijdje geleden!

 • Reply Drie 28 december 2015 at 20:54

  Klinkt als een fijne week. En wat leuk dat ze nu al een liedje zingt!

  • Reply Monique 28 december 2015 at 23:37

   Ja ik smelt elke keer als ze dat doet… 🙂

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.