PERSOONLIJK

Snapshot Sunday – ijsje, tandarts en verloskundige

17 juli 2016

De week is bijna om en terwijl wij genieten van een heerlijke zondag, zet ik op een rijtje hoe onze afgelopen week eruit zag. Hoewel het hier in het zuiden des lands nog geen vakantie is, begint die wel aardig dichtbij te komen. Gelukkig werkt het weer alvast lekker mee!

snap1

Vorige week zondag was het heerlijk zomerweer. Lise speelde buiten met haar watertafel. We hebben eventjes geoefend met het potje, maar toen ze op haar autootje ging zitten en voelde dat ze geen luier aanhad, vond ze dat zo onwennig dat ze hem per se weer om wilde. Volgende keer gewoon weer een nieuwe poging.

’s Middags wandelden we met Lise op de driewieler even naar het winkelcentrumpje in de buurt, waar we boodschappen deden en een ijsje aten. Dat was genieten, ondanks de kiespijn die ik nog steeds had. Waarvoor ik trouwens uit bezorgdheid nogmaals de dienstdoende tandarts belde voor advies, maar wederom de boodschap kreeg het goed schoon te houden en maandag direct mijn eigen tandarts te bellen.

snap2

Mijn tandarts bleek maandag al helemaal volgeboekt. Grrr. Dinsdagochtend om 8.45 uur was gelukkig nog een mogelijkheid en die greep ik maar meteen aan. Ik moest maandagmiddag wat eerder naar mijn werk, maar was daardoor ook lekker op tijd weer thuis. Op tijd om te zien hoe M Lise betrekt bij het koken. Ze vindt het zo leuk om te helpen en lijkt daarna nog meer van haar eten te genieten.

Dinsdagochtend was het dus zover. Ik was toch wel wat gespannen, maar blij dat er eindelijk iemand naar zou kijken. De tandarts zei dat het ‘lekker aan het ontsteken was’ en hij er op dat moment niets aan kon doen. Het zou het alleen maar erger maken. Wel kreeg ik antibiotica voorgeschreven en waterstofperoxide, dat ik dan op een gaasje moest doen waarop ik vervolgens moest kauwen. Beide gelukkig zonder problemen tijdens de zwangerschap te gebruiken. Ik fietste meteen langs de apotheek om het op te halen, zodat ik mijn ‘behandeling’ kon starten.

Ondertussen had Lise het weer gezellig bij de gastouder. Deze foto van Lise op die driewieler kreeg ik die middag toegestuurd.

snap3

Woensdagochtend bracht ik Lise naar mijn ouders. Ze wilde meteen gaan kleuren en ik moest direct door naar mijn werk. Weer wat vroeger dan normaal. Ik kwam er die dag trouwens pas achter dat Lise bij de gastouder een heel lief knutselwerkje voor me gemaakt had ‘omdat mama pijn in haar mondje heeft’ 🙂 Ook werd er onaangekondigd een pakket van Souza! bezorgd. Meer daarover binnenkort hier op de blog.

snap4

Donderdagochtend hadden we een afspraak bij de verloskundige. Ik vertelde van mijn ontstoken verstandskies, waar ik gelukkig al stukken minder last van had. Alles was verder helemaal in orde. Ook maakten we de wekelijkse buikfoto en eentje waarbij Lise de buik kust 🙂 M werkte een uurtje vanuit huis en Lise mocht heel even op schoot zitten om te zien hoe zo’n muis nou eigenlijk werkt. Vond ze prachtig!

Oh en we hebben ook het wiegje voor de baby in elkaar gezet, zoals je ziet. Lise wilde het wel even uittesten en past er, mits een beetje opgevouwen, nog prima in 😉

snap5

Na de afspraak bij de verloskundige ging M naar kantoor en kregen wij bezoek van een vriendin met haar twee dochtertjes. Lise keek er enorm naar uit om met de meisjes te spelen. Zo leuk!

Vrijdag was ik de hele middag en avond in Antwerpen, vanwege een uitje met mijn werk. Was erg gezellig, maar ik heb geen enkele foto gemaakt.

Zaterdagochtend haalden we Lise op bij opa en oma, waar ze de nacht had doorgebracht en reden direct door naar de supermarkt. Ook flessen in de emballage-automaat stoppen kan ze al, mijn hulpje. Na haar middagdutje mocht ze naar Jokie en Jet kijken, haar absolute nummer 1 op dit moment. En dat onder het genot van een koekje van de Kleine Keuken. Wat wil je nog meer…

Is het in jouw regio al vakantie? En heb jij ook van het lekkere weer kunnen genieten de afgelopen week?

1 reactie

  • Reply Vlijtig Liesje 19 juli 2016 at 10:23

    Wij waren vroeg dit jaar. En nu is het buiten zonnig en prachtig weer.

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.