PERSOONLIJK

Snapshot Sunday – hippe bingo

9 augustus 2015

Door het mooie weer van de laatste tijd, voelt thuis zijn ook een beetje als vakantie! Aan studeren ben ik dan ook weinig toe gekomen. Maar het is ook wel fijn om die laatste weken voordat mijn werk en stage begint, nog flink te kunnen genieten! Kijk je mee naar de leuke dingen die we de afgelopen week deden?

snap1

Vorige week zondag beloofde het een behoorlijk zonnige en warme dag te worden. Ideaal weer voor een dagje aan het water dachten wij. We spraken af met vrienden die een jongen hebben van bijna 1 en hadden een heel gezellige ochtend en middag! Lise vond het alleen iets te leuk om te gaan slapen en dat deed ze dan ook pas op de terugweg, zo rond half vijf… 😉

snap2

Maandag was het opnieuw warm en speelde Lise lekker buiten met haar Duplo-blokken. Nu ze zelf kan bouwen kan ze er best een tijdje zoet mee zijn. Ze wil wel heel graag dat papa (of in dit geval mama) meehelpt, dus dat doen we dan natuurlijk. Toen M thuis kwam van zijn werk, ging ik er meteen vandoor. Ik had namelijk met een vriendin afgesproken om eerst sushi te gaan eten en daarna naar een ‘hippe bingo’ te gaan. Die wordt elke maandagavond georganiseerd in een café hier in Eindhoven. Het stond al een tijdje op ons ‘verlanglijstje’ om dat eens te doen. Hoewel we beiden niets wonnen, was het wel erg gezellig en leuk. Voor herhaling vatbaar dus!

Dinsdag hielden we een rustig dagje. Ik moest toch even bijkomen van de drankjes de vorige avond en Lise vond het gelukkig prima om thuis wat aan te rommelen. Toen ze sliep pakte ik haar babyalbum er weer bij. Er moeten nog aardig wat foto’s in, dus ik wilde bij HEMA wat laten afdrukken. Helaas ‘vergat’ ik de bestelling af te ronden en was na een paar uur alles weg. Ik had geen zin meer om opnieuw te beginnen, dus dat klusje staat nog open…

snap3

Woensdag was oppasdag voor opa en oma. Ik bracht Lise er naartoe en toevallig kwam op dat moment ook mijn broertje daar binnenlopen. Woensdag is altijd zijn vrije dag, dus hij vindt het wel leuk om zijn nichtje dan even te zien. En natuurlijk wilde ook hij wel even met haar met de Duplo spelen. Na een kopje koffie ging ik naar huis en aan de slag. Er moet een stageplan worden geschreven waar ik alvast aan begonnen ben en ik heb wat vooruitgewerkt voor mijn blog.

snap4

Omdat er voor donderdag weer prachtig weer voorspeld werd, nam M een dagje vrij. Het leek ons leuk Lise mee te nemen naar een speeltuin en dan liefst eentje waar ze ook in het water kon spelen. Het werd Speelpark De Splinter, wat echt een aanrader is als je hier in de regio woont! Gratis entree, heel veel speeltoestellen (voor kleintjes, maar ook vooral voor iets grotere kinderen), diertjes die je mag aaien en een aantal zwembadjes variërend van 20 tot 50 cm diep om lekker in af te koelen.

We waren er al op tijd, dus tegen de tijd dat Lise moe werd, waren we alweer thuis en kon ze dus gewoon in haar eigen bed slapen. Toen ze wakker was pakten we onze fietsen en reden naar De Kleine Dommel, een vrij nieuw kindvriendelijk restaurant met wederom een speeltuin. Uiteraard at Lise een lekkere pannenkoek en wij namen er ook een!

snap5

Vrijdag was alweer zo’n mooie dag. We worden echt verwend deze zomer, heerlijk! Ik trok Lise haar witte jurk van Primark aan. Ik vind ‘m zo mooi! Echt een klassiek wit jurkje. Jammer dat ze hem nog maar zo weinig heeft gedragen. Zelf trok ik mijn witte rok uit de kast die daar echt al wel 10 jaar hangt of zo, haha! Maar eigenlijk raakt zoiets nooit echt ‘uit’ de mode en is dat opengewerkte stofje nu juist weer helemaal hip! We matchten bovendien leuk zo samen.

Ik moest naar Aldi voor nieuwe luiers en zag daar dat ze ‘verse’ sushi verkopen. Geen idee hoe lang al, maar voor mij was het nieuw. Omdat ik vond dat het getest moest worden (en het maar €2,89 kostte), nam ik een bakje mee en smulde ik ervan als lunch. En ik was positief verrast! Dit is dus echt prima sushi en helemaal voor dat geld!

snap6

Zaterdag was M weer lekker vrij en startten we de dag rustig. We moesten even naar de meubelboulevard en op zoek naar een navulling zakken voor onze luieremmer, die ze bij Prenatal helaas niet hadden. Lise vond het speelhuisje daar wel erg leuk. We slaagden niet en reden onverrichter zake weer naar huis. Na het avondeten wilde M graag nog even naar de stad om bij Media Markt te kijken. We hebben namelijk een nieuwe televisie op het oog. Lise mocht mee en had meteen een mooie televisie (mét bankje ervoor) uitgezocht. Helaas voor haar is het toch een kleiner en iets goedkoper model geworden…

Hoe zag jouw week eruit? Zijn jullie ook zo lekker veel buiten momenteel, of vind je het snel te warm?

6 Comments

 • Reply Nicoline 9 augustus 2015 at 14:16

  Dat jurkje van de primark is zo lief! Echt zo’n klassiek bijna Frans jurkje! Heel schattig! Goede tip van die sushi, ga ik ook eens proberen!

 • Reply zomersproetje 9 augustus 2015 at 22:15

  De splinter is bij ons zo goed als om de hoek…Maar zijn er nog niet geweest. Toch eens doen dus! Die hippe bingo klinkt ook erg gezellig. Nu het minder benauwd aanvoelt is het heerlijk vertoeven buiten in de tuin of bij het water en dat doen wij ook vaak! Vandaag weer heerlijk naar het strand geweest.

 • Reply marjon 10 augustus 2015 at 13:01

  Wat een leuke week met zwem- en speeltuin uitjes. Lekker genieten van het mooie weer. Het jurkje van Primark is idd erg schattig.

 • Reply Janske 10 augustus 2015 at 13:58

  Wat een heerlijke dagen weer! Ik ga die speeltuin ook maar eens bezoeken…leuk om jouw tips voor hier in de buurt steeds te lezen, super handig! Dat jurkje staat er erg schattig!-)

 • Reply Susanne 11 augustus 2015 at 09:55

  Klinkt als een heerlijke week! Wel vreemd, wij moesten bij de Splinter entree betalen 🙂 Ook een tip voor mooi weer; Speeltuin Geenhoven in Valkenswaard. Super leuk met zwembad incl glijbaantjes. Onze Lise kon er geen genoeg van krijgen en wilde niet meer mee naar huis.

 • Reply Doe iets wat je normaal niet zou doen met je kind – Mama Challenge #4 | Sweet Dreams 13 augustus 2015 at 07:01

  […] las ik laatst op de blog van Monique van Moonoloog dat er hier vlakbij een leuke speeltuin (De Splinter) zit die ook een zwembad en kinderboerderij […]

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.