PERSOONLIJK

Snapshot Sunday – hij komt, hij komt!

15 november 2015

Wat een week! Hij begon druk, maar heel leuk en eindigde met het vreselijke nieuws over de aanslagen in Parijs. Een enorm contrast dus. Lise krijgt er (gelukkig) niets van mee en voor haar is momenteel het allerbelangrijkste dat Sinterklaas weer in het land is. Prachtig om haar te zien genieten en te zien dat het al zo leeft bij haar. Kijk je mee naar hoe onze afgelopen week eruit zag?

snap1

Vorige week zondag kwamen er vrienden langs om samen een rondje Glow te doen. Ik hoop hier nog wat uitgebreider verslag van te kunnen doen binnenkort, want wat was het mooi! Vooraf aten we samen sushi en dat was lang geleden en dus extra lekker. Het eten duurde behoorlijk lang, waardoor we pas laat aan Glow begonnen en dus ook vrij laat weer thuis waren. En dat voor een zondagavond! Dat deed maandagochtend dus wel een klein beetje pijn…

Maandag was enorm druk. M had de eerste aflevering van het Sinterklaasjournaal opgenomen, dus toen ik thuis was van mijn werk en gegeten had, hebben we dat gezellig met z’n drietjes gekeken. Tot en met 5 december wordt dat de vaste routine rond het avondeten. Zo leuk!

snap2

Dinsdagochtend bracht ik Lise naar de gastouder. Ze wilde per se haar Sinterklaasje en Pietje meenemen en natuurlijk mocht dat. Ze had een leuke dag waarop ze onder andere een schoentje geknutseld heeft!

Woensdagochtend gingen we samen naar Action voor de nodige spulletjes voor haar verjaardag die eraan zit te komen. Ik kocht ook alvast wat voor Sinterklaas en zelfs voor Kerst. Wat hebben ze er weer veel leuks! ’s Avonds, toen ik thuis was van mijn werk en gegeten had, zijn we even naar Praxis gegaan om verf en plakfolie te kopen voor de make-over van het speelkeukentje dat Lise volgende week voor haar verjaardag krijgt. Toen ze het winkelwagentje in de vorm van een autootje zag staan, wilde ze er meteen in 🙂

snap3

Donderdag was ik lekker vrij en nam ik Lise mee naar de bibliotheek. De boekjes die we de vorige keer leenden moesten terug en we waren wel toe aan weer wat nieuwe. We waren een beetje laat en het liep tegen lunchtijd. Gelukkig hebben ze in het bibliotheekcafé heerlijke tosti’s! Ik kreeg een extra minikoekje voor Lise voor als zij haar tosti netjes zou opeten. Lief!

’s Avonds besloten we Lise nog even mee te nemen naar Glow. Zij had er immers nog niets van gezien en zou het ook prachtig vinden. We maakten een klein rondje met de fiets en Lise vond het inderdaad geweldig!

snap4

Vrijdagochtend ging Lise een paar uurtjes naar mijn ouders. Ze nam een boek over Sinterklaas, dat we bij de bieb leenden, mee en oma moest haar meteen voorlezen. Thuis had ik een hele to do-list af te werken. Ik ging onder andere aan de slag met het plakfolie voor de achterwand van het keukentje. Ik was blij verrast met het resultaat en kan echt niet wachten tot we het in elkaar kunnen zetten.

Toen ik ’s avonds thuis kwam van koorrepetitie, bleek dat er in Parijs iets afschuwelijks gaande was. In eerste instantie dacht ik dat het om één aanslag ging (wat natuurlijk ook al erg genoeg is), later bleek dat het op heel veel plekken in de stad aan de hand was. Het kwam zo dichtbij en raakte me zo erg dat ik die nacht slecht sliep.

snap5

Zaterdag stond er een dagje samen met M op het programma. Elk jaar gaan we in een andere stad onze Kerst- en Sintinkopen doen. Dit jaar kozen we voor Maastricht, waar ik nog niet zo heel vaak geweest ben maar na zaterdag zeker nog veel vaker heen wil! We lunchten bij FAB, ik ontdekte een echte pepernotenfabriek met wel vijftig verschillende soorten pepernoten en we sloten de dag af met een overheerlijk diner bij Il Bacaro, een super sfeervol Italiaans ’tapas’-restaurant aan het Vrijthof. Zo lijkt het misschien alsof we alleen maar hebben gegeten, maar met de inkopen is het ook gelukt!

Lise ging ondertussen met mijn ouders en broertje naar de intocht van Sinterklaas. Het was erg druk, maar ze keek haar ogen uit! Gelukkig heeft mijn moeder heel wat foto’s gemaakt en konden we dus toch een beetje meegenieten.

Zijn jullie kindjes ook zo in de ban van Sinterklaas sinds de afgelopen week?

6 Comments

 • Reply Nicole 16 november 2015 at 11:54

  Ik heb glow helaas moeten missen dit jaar 🙁

  • Reply Monique 16 november 2015 at 21:48

   Ah jammer meis! Volgend jaar beter 🙂

 • Reply Lieke 16 november 2015 at 12:53

  Ziet er weer uit als een leuke en fijne week!

  • Reply Monique 16 november 2015 at 21:49

   Was het ook zeker!

 • Reply Mama van Vesper 16 november 2015 at 18:53

  wat een leuke foto’s! Vesper is er nog wat te klein voor om het te beseffen…

  • Reply Monique 16 november 2015 at 21:49

   Dat komt volgend jaar dan zeker. Het is echt nog veel leuker dan ik me had voorgesteld. En je leeft als ouder ook zo ontzettend mee… 🙂

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.