PERSOONLIJK

Snapshot Sunday – heel veel flessen

7 juni 2015

De week begon vrij rustig, maar het tweede deel was best wel druk! Misschien klinkt de titel van dit weekoverzicht je wat vreemd in de oren, maar als je hebt gelezen waar ik de afgelopen week mee bezig ben geweest, wordt alles duidelijk. Laten we bekijken hoe de afgelopen week er zo’n beetje uitzag.

snap1

De zondag was nog lekker rustig. Eigenlijk hadden we zelfs niets gepland, tot de broer van M zaterdag belde of we de volgende dag mee uit eten wilden. Mijn schoonouders hadden nog een bedankje tegoed en dat was er een mooie gelegenheid voor. En zo gingen we dus zondag met z’n allen naar Etenstijd in Tilburg. Na het eten heeft Lise in de speelruimte in de kelder nog even lekker in de ballenbak gespeeld.

Maandag was ik thuis met Lise en heeft ze zich vooral veel bezig gehouden met haar nieuwste speelgoed dat ze een dag eerder van oma en opa kreeg. Ik schreef er vorige week meteen een artikel over, want ze was er helemaal gek op! Het weer was niet denderend, maar wel goed genoeg om er ’s middags lekker even uit te gaan. We maakten een rondje in het park en nadat Lise even in het speeltuintje had gespeeld, mocht ze zelf terug naar huis lopen (met mij ernaast, uiteraard). Ze vond het helemaal geweldig en het ging hartstikke goed!

snap2

Ook dinsdag was een dagje thuis. Mijn broertje (oom Eric) had een vrije dag en kwam gezellig lunchen. Zo konden we meteen wat dingen doornemen die van belang waren voor het logeerpartijtje dat Lise later in de week bij hem zou hebben. Uiteraard moest hij ook haar favoriete nieuwe speeltje even bekijken.

Er kwam ’s middags een mail binnen van Health City, de club waar ik al jarenlang met plezier sport. Het wordt omgezet naar Basic Fit. Zoals het er nu naar uitziet blijven de live groepslessen (waar het mij eigenlijk alleen om gaat) bestaan, dus denk ik dat ik wel gewoon lid blijf. Helaas verdwijnt de kinderopvang wel en dat was ook een van de grote voordelen van het sporten daar. Balen!

snap3

Woensdag kwamen de ouders van M op Lise passen en ging ik weer naar de bieb voor een dagje studie. ’s Ochtends ging het goed en heb ik veel kunnen doen, maar ik had er geen rekening mee gehouden dat op woensdagmiddag alle kinderen vrij zijn en massaal naar de bieb komen. Ik kon me toen helaas wat minder goed concentreren, maar heb nog wel wat blogartikelen kunnen schrijven.

Thuisgekomen moest ik snel eten koken. We aten met z’n drieën en daarna moest ik meteen door naar mijn koor. Deze week was namelijk de flessenactie (aha, vandaar dus die titel!), waarmee we het belangrijkste deel van onze inkomsten genereren. Het komt erop neer dat we gedurende drie avonden en een dag de deuren langsgaan om lege statiegeldflessen op te halen. Het ging lekker, want bij een van de eerste huizen kreeg ik al een leeg kratje bier mee!

snap4

Donderdag was ik weer gezellig thuis met Lise. We Skypten met oma en gingen ’s middags boodschappen doen. Op de terugweg besloot ik door het park te lopen en natuurlijk mocht Lise weer even de speeltuin in. Net als maandag liep ze het hele stuk van de speeltuin terug naar huis en ze had er de grootste lol in. De armbandjes die ik had besteld kwamen binnen en natuurlijk deed ik er Lise meteen eentje om. Wist je dat je er nog steeds een kunt winnen? Die avond was de tweede avond van de flessenactie, dus na het eten moest ik weer even een paar uur aan de bak!

snap5

Vrijdag brachten M en ik Lise naar de gastouder. Vervolgens was het douchen en omkleden geblazen, want ’s middags gingen we naar de bruiloft van een van mijn vriendinnen! Oom Eric zou haar die middag ophalen, zodat ze bij hem kon blijven slapen.

We konden meerijden met een andere vriendin en haar vriend, dus dat was lekker luxe! Ondanks het feit dat het met 32 graden wat aan de warme kant was, was het een prachtige dag en hebben we het gezellig gehad. Helaas had ik wel hoofdpijn gekregen van de warmte. Eerst viel het nog mee, maar naarmate de avond vorderde werd het steeds erger. Je kunt je voorstellen dat ik blij was toen ik om half twee eindelijk in bed lag!

snap6

Zaterdag sliepen we een klein beetje uit, maar het was ook meteen de laatste dag van de flessenactie en dat betekende dat ik opnieuw die kant op moest. Gelukkig was het goed als ik wat later kwam, dus rond twaalven ben ik thuis vertrokken. Ik miste Lise verschrikkelijk, want ik had haar sinds vrijdagmorgen niet meer gezien. M is haar gaan ophalen en gelukkig kon ik haar aan het eind van de middag weer lekker knuffelen. ’s Avonds heb ik samen met de andere leden van het koor het einde van de flessenactie gevierd, met een heus eetfestijn. We hebben heerlijk gebarbecued en nog lang zitten kletsen. Erg gezellig! De (voorlopige) uitslag van de actie werd ook meteen bekendgemaakt. We hadden in totaal 11.500 flessen opgehaald met een totale waarde van meer dan 2.600 euro. Netjes toch?

Gelukkig hadden we zondag helemaal niets op de planning staan. M was zo lief om met Lise naar beneden te gaan, zodat ik wat kon bijslapen (ik lag wederom om half twee in bed). Rond 11 uur ben ik opgestaan en toen Lise wakker was van haar slaapje zijn we boodschappen gaan doen. M had gezien dat er een klein gratis muziekfestival was in de stad en daar zijn we vervolgens nog even heen gefietst. Heerlijk om een dagje even niets te moeten als je het de dagen ervoor zo druk hebt gehad!

Dit was mijn week. Een drukke, maar zeker ook een leuke! Hoe was de jouwe?

2 Comments

  • Reply janske 7 juni 2015 at 21:20

    Wat een leuke week! En wat hebben jullie veel flessen op kunnen halen! Wat goed zeg! Wij hebben ook twee nachtjes zonder dochterlief gehad…dat was wel even lekker…maar wel stil in huis…we zijn naar het Naked Song Festival geweest en een glimp opgevangen van “muziek op de Dommel” en het Graffiti Festival in de berenkuil…en wat een weer…wauw!

  • Reply Esmeralda 8 juni 2015 at 21:40

    Wat heeft Lise een énig jasje!

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.