PERSOONLIJK

Snapshot Sunday – Happy New Year!

3 januari 2016

Allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar! Dat 2016 maar vol mooie momenten mag zitten! Afgelopen week was een beetje een gek weekje. Dat vind ik trouwens altijd als het de week tussen kerst en oud en nieuw is. Het zijn dan wel geen feestdagen, maar je hebt toch het gevoel alsof half Nederland vrij is. Zo ook ik! Helaas was M maar een dagje vrij en moest hij de overige dagen (met uitzondering van Nieuwjaarsdag natuurlijk) gewoon werken.

snap1

Vorige week zondag was het 27 december, ofwel ‘derde kerstdag’. We begonnen de dag met een soort verlaat kerstontbijt, omdat dit de enige dag was dat we rond dit tijdstip nog thuis waren. In onze kerstpyjama’s genoten we van kerstbrood en chocolademelk. Traditiegetrouw ga ik de dag na kerst met mijn moeder de stad in om in de sale kerstdecoratie te shoppen. Aangezien onze kerstboom sinds dit jaar erg kleurrijk is, kon ik me lekker uitleven. We zijn zowel bij V&D als de Bijenkorf geweest, waar alles voor de helft van de prijs werd aangeboden. Erg leuk om alvast wat in te kunnen slaan voor volgend jaar!

Maandag ging ik samen met Lise op visite bij een vriendin. De middag besteedde ik vooral nuttig aan werk en studie, dus van foto’s maken kwam het niet. Dinsdag was een rustig dagje met Lise, die flink heeft kunnen spelen met al het nieuwe speelgoed dat ze kreeg op Tweede Kerstdag.

snap2

Woensdag had M als verrassing een dagje vrij genomen. Ik had zelf de verrassing al een beetje verpest, omdat ik herhaaldelijk zei dat hij toch zeker wel één dagje vrij kon nemen tussen kerst en oud en nieuw?! Beetje jammer, haha. Maar we begonnen de dag goed met een ochtendje spelen bij de speelschuur van de Brandevoortse Hoeve. Ik was het er rustiger gewend, maar ondanks het kabaal van alle kids die zich uitleefden hadden we een erg leuke ochtend. ’s Middags maakte ik foto’s van Lise met haar nieuwe haaraccessoires van Souza, waarvan ik momenteel een winactie online heb staan.

snap3

Donderdag was het natuurlijk oudjaarsdag en gingen Lise en ik even een frisse neus halen buiten. Het fietsen op de loopfiets ging zo goed, dat ik vond dat we wel even naar de winkel konden lopen. Dat dat net iets te ver was bleek op de terugweg, toen Lise vooral dingen wilde die niet mochten. Bij andere mensen de voortuin in lopen bijvoorbeeld en in de heg gaan hangen 😉

Bij thuiskomst bleek de postbode te zijn geweest met mijn nieuwe Jawbone Up 3. Ik heb mijn oude Up 24 te koop staan en hoop met dit nieuwe (mooie!) gadget weer gestimuleerd te worden om dagelijks die 10.000 stappen te zetten en elke nacht 8 uur te slapen. Deze houdt trouwens ook mijn hartslag gedurende de dag bij, wat ik erg interessant vind om bij te houden!

snap4

En ’s avonds was het natuurlijk tijd voor gezelligheid! We maakten Lise rond half twaalf wakker. Hoewel ze wat moeite had om wakker te worden (door het geknal vroeg op de avond sliep ze pas om half elf echt vast), vond ze het maar wat bijzonder om naar het vuurwerk te kijken. Ze heeft het er nu nog over 🙂 Ik heb er dus absoluut geen spijt van dat we haar slaap hebben onderbroken. Buiten kijken was nog wel een brug te ver (want: enorm harde knallen), maar binnen voor het raam vond ze het fantastisch! Zelf ben ik natuurlijk wel even buiten geweest. We hadden zoals elk jaar één spectaculair vuurwerkgeval gekocht en uiteraard sterretjes aangestoken. Ik wilde eigenlijk romeinse kaarsen, maar die schijnen per dit jaar helaas illegaal te zijn bevonden. Aldus de meneer in de vuurwerkwinkel.

Nieuwjaarsdag begon met uitslapen. Zelfs Lise hoorden we pas rond half elf. Tja, niet zo gek als je pas tegen één uur ’s nachts weer in je bed ligt. Daarna zijn we naar mijn ouders gegaan waar we ook hebben gegeten en ’s avonds kwam mijn broertje nog naar ons om gezellig spelletjes te spelen en te kijken naar de show van Jochem Myjer, die op tv kwam.

snap5

En zaterdag hadden we eigenlijk helemaal niets gepland. Tot M zei dat ik alles wat ik nog wilde doen, moest plannen vóór half vijf, want dan moesten we weg. Hij had met mijn ouders geregeld dat Lise daar kon eten en slapen en wij gingen samen de stad in. Om eerst heel veel alsof ik de afgelopen weken nog niet genoeg gegeten had sushi te eten en wijn te drinken, vervolgens naar een cocktailbar te gaan voor een lekkere cocktail en tenslotte als VIP te belanden bij de bioscoop waar we de film Mannenharten 2 keken. Echt enorm lief, leuk en lekker en een prima manier om het nieuwe jaar te beginnen en de vakantie te beëindigen.

Hoe beleefde jij de week tussen kerst en oud en nieuw?

5 Comments

 • Reply Bibian 4 januari 2016 at 10:37

  ah wat word ze toch groot zeg, en dat haarbandje zo leuk! Heerlijk je date night, toen ik die foto op instagram zag heb ik het nog even laten lezen aan mijn vriend, ben benieuwd haha. liefs

 • Reply janske 4 januari 2016 at 16:59

  Wat een heerlijk weekje zo…en super dat je lief je mee uit genomen heeft…een mooi begin van het jaar!

 • Reply anke 4 januari 2016 at 17:21

  Wat toch weer een leuke week! En wat wordt ze al groot. Onze cas is ook twee van september dus vind het altijd leuk om te lezen! En wat een toffe verrassing had jouw vriendlief super!

 • Reply Simone 4 januari 2016 at 23:18

  Wat romantisch dat hij je zo mee uit nam! Super leuk!

 • Reply Amber 6 januari 2016 at 18:54

  zo leuk om een kijkje in jullie leven te krijgen!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.