PERSOONLIJK

Snapshot Sunday – Flinke koorts

12 oktober 2014

Zoals elke zondag blik ik ook vandaag weer terug op de afgelopen week. Een weekje met ups en downs, want Lise was niet helemaal fit! Kijk maar snel wat we allemaal gedaan en meegemaakt hebben.

week41

Zaterdag gingen we naar de dierentuin! ‘Dierenrijk’ is hier vlak in de buurt en we hadden al tijden vrijkaartjes liggen die nog tot en met december geldig zijn. We hadden de dag al langer geblokt in onze agenda, maar het bleek ook nog eens prachtig weer te zijn! Lise genoot er zichtbaar van, wat je nog beter kunt zien in de vlog die ik van deze dag maakte. Ze poseerde ook nog even op een enorme paddenstoel 🙂

Zondagmiddag had ik dienst bij de Kindertelefoon. Direct daarna hadden we een etentje met de ouders van M. Het leek me daarom handig dat zij me op kwamen halen zodat we direct door konden. Ze waren aan de vroege kant, dus moesten even wachten tot ik klaar was. Lise vond het fascinerend om mij bezig te zien! Die avond gingen we pizzaretten, dat is eigenlijk een soort gourmetten maar dan met kleine pizzaatjes die je zelf belegt. Erg leuk om te doen en ook nog eens heel lekker!

Maandag moest ik even langs HEMA om wat op te halen en kwam ik een grappige pietenmuts tegen. Ik zag thuis pas dat hij voor kindjes vanaf 3 jaar is, maar Lise past ‘m ook prima toch? Ik vind ‘m erg leuk met dat paars en roze.

Dinsdag was een rustige dag met vooral veel studie voor mij. Wel moesten we nog even boodschappen doen. Ik besloot op de fiets te gaan, dus in de winkel mocht Lise in het wagentje zitten. Dat vindt ze zo leuk! Ze hield ook het boodschappenlijstje voor me vast.

Woensdag ging alles goed totdat M uit z’n werk kwam en opmerkte dat Lise wat warm aanvoelde. Voor de zekerheid besloten we te temperaturen en ze bleek bijna 39 graden koorts te hebben. Arm ding. Die avond merkten we het ook echt aan haar. Ze wilde niet spelen, maar lag lekker op mij tv te kijken. Ze was ook enorm moe, dus toen het bedtijd was hebben we haar een zetpil paracetamol gegeven en heeft ze lekker geslapen.

Donderdag was de koorts helaas nog niet over. ’s Ochtends leek het mee te vallen, maar rond lunchtijd gaf de thermometer alweer 39,4 graden aan. We deden dus erg rustig aan en zijn niet weg geweest. Wel kwamen er mannen om onze voortuin leeg te halen en opnieuw te betegelen. Ook kreeg ik die middag het verlossende mailtje van het NTI dat mijn vrijstellingsverzoek was goedgekeurd. Dat was echt een enorme opluchting voor me, want het scheelt enorm veel studietijd!

Vrijdag was Lise’s koorts als bij toverslag verdwenen. Ik besloot haar dus gewoon naar de gastouder te brengen met de boodschap dat ik haar wilde ophalen als de koorts terug zou keren. Maar gelukkig was dat niet het geval en heb ik mijn tijd kunnen besteden aan studeren en het huishouden. ’s Avonds ging ik naar koorrepetitie. Ik vind zingen zo heerlijk ontspannend en fijn om te doen!

Zaterdag hadden we een klein optreden met het koor in een supermarkt. Erg grappig om eens mee te maken! M is het hele weekend weg en daarom had ik mijn broertje en z’n vriendin gevraagd gezellig langs te komen. Ze hebben meegegeten en geholpen met Lise in bad doen. Mijn broertje mocht nog een flesje geven en toen hebben we haar naar bed gebracht. Hij is echt een lieve oom!

Dat was ‘m weer, mijn week! Ik zou trouwens graag jouw mening willen vragen over iets waarover ik twijfel. Wat zou je ervan vinden als ik rijtjes maak van 2 of 3 foto’s met steeds een kort tekstje daaronder over wat je op die foto’s ziet? Of vind je de huidige manier met één collage en daaronder alle tekst fijner? Let me know in de comments! Ik wens je nog een hele fijne zondag!

13 Comments

 • Reply Joyce 12 oktober 2014 at 09:28

  Leuk weekje weer! Ik vind het een leuk idee om rijtjes te maken en dan korte stukjes tekst eronder. Vind ik persoonlijk fijner lezen 🙂

  • Reply Monique 12 oktober 2014 at 23:07

   Ja dat vind ik dus zelf eigenlijk ook. Bedankt voor je feedback!

 • Reply cindy 12 oktober 2014 at 10:00

  Ik ben het met joyce eens. Dat leest inderdaad makkelijker 🙂

 • Reply Tine 12 oktober 2014 at 10:17

  Leuke foto’s! Ik denk dat het inderdaad nog vlotter leest als je de foto’s tussen de tekst verspreid. 🙂

 • Reply Seline 12 oktober 2014 at 10:42

  Ook eens met joyce! wat een leuke week.. lijkt me soms best heftig om voor de kindertelefoon te werken denk ik? en wat zielig voor lise zeg.. fijn dat ze weer zo snel opgeknapt is!

  • Reply Monique 12 oktober 2014 at 23:08

   Het kan heftig zijn ja, maar ook enorm grappig of ontroerend. Geen gesprek is hetzelfde en dat maakt het zo leuk! Helaas houdt het binnenkort wel op…

 • Reply Tamara 12 oktober 2014 at 11:20

  wat een fijne week, naast dat Lisse natuurlijk ziek was. want dat is nooit goed. Gelukkig lekker veel kroelen en gingen de nachten wel goed. Hopelijk is ze nu helemaal beter?? Hier hebben we een pietenmuts van de AH 🙂

  • Reply Monique 12 oktober 2014 at 23:09

   Ja ze is weer helemaal opgeknapt gelukkig. Dankjewel 🙂 Oh wat leuk! Ik ben dus niet de enige die al een pietenmuts in huis heeft, haha.

 • Reply Petra 12 oktober 2014 at 17:56

  Dit is inderdaad fijn om zo te lezen. Jammer dat Lise ziek was. Gelukkig gaat het bij kindjes vaak ook heel snel over.

 • Reply Milou 12 oktober 2014 at 22:24

  Leuk om te lezen Monique! Wat een gekke week ook qua weer hè, een korte broek en toen ineens een winterjas, haha! Echt Hollands. Fijn dat je meisje er weer bovenop is! Nog een keertje goed alle tandjes en kiesjes bekeken en geteld ;-)?

  • Reply Monique 12 oktober 2014 at 23:11

   Zeg dat wel! Vind het zo lastig met wat ik zelf en Lise moet aantrekken elke dag! Ik heb toevallig vanmorgen haar mondje eens goed bekeken en heb geen nieuwe tandjes of kiesjes kunnen ontdekken…

 • Reply Mama van Vesper 13 oktober 2014 at 22:08

  mooie foto’s, maar jammer van de koorts 🙁

 • Reply Rowdy Groothedde 19 oktober 2014 at 17:31

  Beterschap:(

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.