PERSOONLIJK

Snapshot Sunday – eendjes voeren

16 augustus 2015

Een wat kortere Snapshot Sunday deze week, maar dat mag de pret (hopelijk) niet drukken! Als dit artikel online verschijnt, zijn wij namelijk gezellig met familie een heel weekend in de Efteling! Een uitgebreid (foto)verslag daarvan volgt later. Voor nu even een terugblik op de afgelopen week.

snap1

Vorige week zondag had mijn broertje ons drietjes, mijn ouders en mijn tante bij hem thuis uitgenodigd voor een gezellige barbecue! Hij had er echt werk van gemaakt, dus het was een wat luxere barbecue dan wij gewend waren. Echt overheerlijk! Tegenover zijn huis is een klein speeltuintje en daar gingen we met Lise na het eten nog even naartoe.

Maandag had Lise haar dag niet helemaal. Ze had geen zin om te spelen en was in een niet al te best humeur. Wat kan zo’n dag zwaar zijn als je met z’n tweetjes bent. Ik had wel echt met haar te doen, want je zag gewoon dat ze niet lekker in haar vel zat. Voor die avond maakte ik de Mexicaanse ovenschotel die ik al heel lang niet meer gemaakt had. Mmm!

snap2

Dinsdag was Lise gelukkig weer helemaal haar vrolijke zelf. Het was ’s ochtends al heerlijk weer en dus besloot ik haar mee te nemen voor een fietstochtje naar het park. Het plan was de eendjes te voeren, maar er stonden een paar ganzen aan de verkeerde kant van het hek, waardoor ik Lise niet uit haar fietsstoeltje durfde te halen. Na de eendjes zijn we nog even het speeltuintje in gegaan. Ze kon helemaal zelf van de glijbaan!

Thuisgekomen zag ik dat ik de 1200 volgers op Instagram had bereikt. Mooie mijlpaal!

snap3

Op woensdag ging Lise een dagje naar mijn ouders. Net als vorige week kwam ook mijn broertje even langs en dronken we samen koffie. Lise genoot uiteraard van alle aandacht! Eenmaal thuis deed ik wat nuttige huishoudelijke taken en ging ik de stad in, waar ik een oude bekende tegenkwam en we spontaan besloten een drankje te drinken op het terras. Gelukkig hadden M en ik al besloten dat we die avond pizza zouden bestellen, dus eenmaal thuis hoefde ik niet meer te koken. Ik dronk er een lekker koud biertje bij. Niet al te gezond, maar o zo lekker!

Donderdagochtend kwam mijn vriendin langs met haar dochtertje. Ze speelde zo lief samen met Lise! Ze bleven tot en met de lunch en daarna kon Lise lekker naar bed en ik aan de slag met bloggen. Er moest immers vooruitgewerkt worden, omdat ik dit weekend niet thuis ben. ’s Avonds ging ik nog naar de sportschool voor een fijn lesje XCO.

snap4

De vrijdag sluit deze week alweer af. Het was lekker weer en dus gingen Lise en ik al vroeg op pad naar de supermarkt. Inkopen doen voor ons weekendje Efteling! Toen we thuiskwamen zag ik dat het pad in onze voortuin wel weer eens van onkruid mocht worden ontdaan. Ik besloot te proberen dat samen met haar te gaan doen en dat ging wonderbaarlijk goed! Ze vond het maar wat interessant om met die grote emmer te mogen rondlopen.

Vóór het avondeten maakte ik een lekker bad voor haar. Het is zulk zweterig weer dat ze daar vast aan toe was. Ondertussen deed ik een wasje in de wasmachine en verzamelde ik alvast wat spulletjes voor ons tripje. En nu, nu is het half elf en zit ik dit stukje te tikken, terwijl ik ook mijn haar nog ‘even’ wil verven. Oeps!

Ga jij vaak de eendjes voeren met je kind(eren)? 

3 Comments

 • Reply Nicky 16 augustus 2015 at 16:19

  Wat knap van Lise dat ze alleen van de glijbaan durft en kan! Er is bij ons helaas niet echt een plek in de buurt waar we eendjes eten kunnen geven. Wel gaan we regelmatig naar de speeltuin 🙂 Ik heb van de week ook een foto gemaakt van Vera die op zo’n hond-wip-ding zit (ik heb echt geen idee hoe die dingen heten!). Je hebt een leuke week gehad zo te lezen 🙂
  Liefs Nicky

 • Reply Bieke 16 augustus 2015 at 16:24

  Wat super leuk een weekendje Efteling!!! In bosrijk of het hotel? 😉

 • Reply janske 17 augustus 2015 at 12:50

  Leuke week weer! Ben benieuwd naar jullie Efteling weekendje 🙂

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.