PERSOONLIJK

Snapshot Sunday – de ziekenboeg

4 januari 2015

De afgelopen twee zondagen blikte ik terug op 2014. Inmiddels is het alweer een paar dagen 2015 en ga ik dus gewoon weer van start met een frisse, nieuwe reeks ‘Snapshot Sunday’! De afgelopen week was er een met ups en downs, want er gebeurden leuke dingen maar we hadden ook te maken met zieken. Kijk snel mee!

snap1

De zondag begon zoals een zondagochtend hoort te zijn. Lekker in ochtendjas naar beneden en knuffelen op de bank. Lise mocht ook even tv kijken en vond dat erg leuk! Eenmaal opgestart besloten we even de stad in te gaan. Omdat Lise laat wakker was en we daarom pas laat in de stad waren, was het zo etenstijd en besloten we in de stad een hapje te eten. We kozen voor een plekje waar we nog nooit eerder geweest waren. Ze hadden er niet alleen een geweldig mooie kinderstoel van Titanium Baby, ook het eten was er heerlijk! Voor Lise hadden we (heel slim) een potje meegenomen en ze kreeg wat stukjes stokbrood om op te knabbelen.

snap2

Maandagochtend stond het allerlaatste hoofdstuk van het studieboek ‘Arbeid en Gezondheid’ op de planning. Het was gelukkig een vrij kort hoofdstuk en het voelde heerlijk toen ik het boek kon dichtslaan! De komende twee weken ga ik met mijn samenvatting aan de slag en op 20 januari is het examen. Duimen jullie voor me?

Als ‘beloning’ wilde ik nog even de stad in, want zondag was ik niet overal aan toe gekomen. Ik appte mijn moeder of ze zin had om mee te gaan en met z’n drietjes gingen we die middag nog even langs H&M en Costes. Bij La Place dronken we iets en mocht Lise even in het kinderhoekje. Zo leuk dat ze daar steeds meer aan heeft!

snap3

Dinsdagochtend fotografeerde ik de maandag gekochte spulletjes voor een mini shoplog. M voelde zich niet lekker en meldde zich ziek. Lise had geluk, want samen keken ze naar de Teletubbies, een van haar favoriete kinderprogramma’s.

snap4

Woensdag voelde M zich gelukkig weer wat beter en ging hij weer naar zijn werk. Lise ging naar mijn ouders en ik deed de laatste voorbereidingen voor die avond, want het was Oudejaarsdag. Mijn ouders zouden gezellig komen eten en uiteraard blijven tot na twaalven die nacht. M wilde Lise eigenlijk om half twaalf wakker maken, maar toen hij boven ging kijken sliep ze zó vast dat hij het zonde vond.

Net na twaalven, toen het vuurwerk in alle hevigheid losbarstte, werd ze alsnog uit zichzelf wakker en mocht ze uiteraard even naar beneden om door het raam naar het vuurwerk te kijken. We hadden ook een lot voor de Oudejaarsloterij. Altijd spannend, maar helaas wonnen we slechts 25 euro. Maar we mogen niet klagen, want ik heb van veel mensen gehoord dat ze een lager bedrag hadden of zelfs helemaal niets.

spam5

Donderdag was het natuurlijk Nieuwjaarsdag. We sliepen alle drie uit tot 10.40 uur (wow!) en gingen ons klaarmaken om naar mijn ouders te gaan. We waren bij hen uitgenodigd voor een heerlijke brunch! Helaas voelde M zich daarna niet lekker en heb ik hem naar huis gebracht. Omdat mijn broertje en schoonzus later die middag nog naar mijn ouders zouden komen, ging ik zelf nog even terug. We speelden een spelletje Triviant en M, die zich oké genoeg voelde om mee te doen, speelde mee via Skype. Zo grappig, maar het werkte heel goed want hij won!

snap6

In de nacht van donderdag op vrijdag was het Lise die zich niet lekker voelde. Ze had behoorlijke koorts vrijdag, dus hebben we rustig aan gedaan. M voelde zich nog steeds niet helemaal fit en besloot een dagje thuis te werken.

snap7

Zaterdag ging het met M en Lise gelukkig weer beter, hoewel Lise nog steeds erg verkouden is en volgens mij nieuwe tandjes krijgt waar ze regelmatig last van heeft. Nu was ik aan de beurt om lamlendig op de bank te liggen. Ik had opeens zo’n hoofdpijn! Na 2 paracetamolletjes en een klein dutje, ging het gelukkig weer en kon ik op zolder aan de slag met de babykleertjes van Lise die ik deze vakantie uitgezocht wilde hebben. Ik ben nog niet helemaal klaar, maar de kleinste maatjes zijn uitgezocht en opgeborgen.

Dit was mijn week! Hopelijk zijn we komende week allemaal gewoon weer fit, want dat aanmodderen is niet fijn! Hoe was jouw week?

3 Comments

 • Reply Astrid (Coole Ouders) 4 januari 2015 at 08:20

  Een lange en drukke week zo te lezen. Succes met je samenvatting maken en het examen 🙂

 • Reply zomersproetje 4 januari 2015 at 11:01

  Ooooh 🙁 beterschap allemaal! Hopelijk gaat het snel weer beter.

 • Reply Mieke 4 januari 2015 at 13:59

  Echt vervelend, alledrie om de beurt ziek. Hopelijk snel allemaal weer de oude!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.