PERSOONLIJK

Snapshot Sunday – Carnaval 2016 #1

8 februari 2016

Ik ben er nog hoor! Jammergenoeg had ik niet zo goed vooruitgewerkt dat ik Carnaval zonder te bloggen door kon komen. En ik weet al van tevoren dat er van bloggen dan vaak weinig komt, dus vandaar een rijkelijk laat weekoverzicht. Maar wél met leuke plaatjes van onze eerste dag Carnaval. Kijk je mee?

snap1

De week begint dit keer op maandag, omdat je de vorige week zondag al uitgebreid voorbij hebt zien komen in de plog van het weekendje Limburg. Maandagmorgen stond vooral in het teken van uitrusten. Dacht ik, tot ik er achter kwam dat ik niet om 14.15, maar al om 12.15 uur op mijn werk moest zijn voor een overleg. Ik had Lise nog maar net naar mijn ouders gebracht en kon dus alweer in de auto springen naar kantoor. Fijn gewerkt en ’s avonds toen ik Lise ging uitkleden verbaasde ik me er weer eens over hoe groot ze al is. Zeker als je haar zo op het aankleedkussen ziet zitten!

Dinsdag was Lise zoals altijd bij de gastouder. ’s Avonds na het eten was ze lekker aan het spelen met de houten kralen die ze voor haar tweede verjaardag heeft gekregen. Ik dacht eigenlijk dat ze het principe van rijgen nog niet door zou hebben, maar wonderbaarlijk genoeg begon ze gewoon uit zichzelf de kralen aan het touwtje te rijgen! Ze blijven je verbazen, die kindjes…

snap2

Donderdag was ik samen met Lise thuis. We moesten eigenlijk nog de deur uit voor boodschappen, maar helaas was het zo’n slecht weer dat we dat maar uitgesteld hebben. In plaats daarvan deden we samen een spelletje Bambino Loco! Kan ze echt al goed en het grappige is dat ze één favoriet spelletje heeft dat ze keer op keer wil doen. Dat met die wieltjes dus, dat je op de foto ziet. Volgens mij kan ze die inmiddels dromen 😉

’s Avonds kwam mijn broertje (a.k.a oom Eric) bij ons langs. Hij was nog net op tijd om Lise mee in bad te doen en naar bed te brengen. Dat vindt ze altijd een groot feest! Daarna hebben we Super Mario gespeeld op de Wii en kreeg ik plotseling zin om karaoke te doen, dus ja ook dat is gebeurd. Ik was stiekem al een beetje in de Carnavalsstemming denk ik!

snap3

Vrijdag ging Lise een ochtend naar de gastouder. Ik ben aan de studie gegaan, want wist dat daar de volgende dagen niet veel van zou komen. Lise mocht verkleed, maar had ’s ochtends alles behalve zin om haar roodkapje-pakje aan te trekken. Ze raakte er zo van overstuur dat ze helemaal niets meer wilde en zelfs haar pap liet staan. Zo sneu! Bij de gastouder fleurde ze gelukkig toch weer helemaal op en knutselde een kleurrijk masker.

Na het avondeten kleedde ik me om voor mijn eerste Carnavalsfeestje, namelijk met mijn koor! Volgens jaarlijkse traditie wordt er op officieel de avond voor Carnaval een besloten feestje georganiseerd. Vorig jaar was ik er niet bij, maar dit jaar dus wel en het was leuk! Ik droeg mijn roodkapje-outfit, dat niet heel erg binnen het thema (filmklassiekers) van de avond paste, maar ach…

snap4

Ik sliep bij een koormaatje zodat ik ’s nachts niet naar huis hoefde te rijden, maar was gelukkig rond het middaguur weer klaar om naar huis te gaan. Zaterdag was namelijk de eerste echte Carnavalsdag met vanaf 13.11 uur de Eindhovense optocht! Toen we Lise vertelden dat ze als Roodkapje ook een mandje met koekjes kreeg om te dragen, wilde ze opeens maar wat graag haar outfitje aan. Yes, gelukt! Natuurlijk gingen we samen even op de foto.

Mijn ouders en broertje kwamen ook gezellig naar de optocht kijken. Lise vond het in het begin wat spannend door de harde muziek en de drukte, maar na een tijdje kwam ze los en danste ze wat af. We zijn daarna nog even wat gaan drinken in een café, waar Lise zich nog even lekker kon uitleven. Met het zwaard dat bij de outfit van mijn broertje hoorde wist ze ook wel raad…

snap5

En toen was het tijd om Lise naar mijn ouders te brengen. We maakten nog wat fotootjes en fietsten samen weer terug naar de stad.

snap6

Waar we om te beginnen volgens jaarlijkse traditie bij de Mexicaan aten om een ‘goeie bodem’ te leggen. Daarna barstte het feest in de tent op de markt los, sloten er nog meer gezellige mensen aan, en hadden we een super gezellige avond!

En nu is het Carnavalsmaandag. Na het eten gaan we opnieuw de stad in. In het volgende weekoverzicht kun je dus deel twee van Carnaval 2016 verwachten.

Heb jij iets met Carnaval of totaal niet?

4 Comments

 • Reply Charlotte 8 februari 2016 at 17:12

  Zo schattig dat jullie hetzelfde pakje aan hadden!

 • Reply Simone 8 februari 2016 at 21:57

  Wat leuk dat jullie allebei roodkapje waren! Ik ben met Mirthe bij een optocht wezen kijken en zij had de Oeteldonk-sjaal om van haar papa toen hij een baby was! 🙂 Ze keek haar ogen uit naar de wagens en verklede mensen!

 • Reply Wilmaaa 9 februari 2016 at 06:55

  Lief samen hetzelfde pakje! Ik heb niks met carnaval haha! Maar het ziet er wel gezellig uit!

 • Reply Vlijtig Liesje 9 februari 2016 at 11:36

  Ik vind je een kittige Roodkapje : )

  Maar had je het niet koud?

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.